Accesorii marca Epurash

Distribuie articolul:
Share

Prima dată am publicat acest articol pe blogul meu, iar acum am văzut că Roxana s-a ţinut de planurile ei artistice şi s-a apucat serios de pictat tablouri. Pentru a admira toate produsele realizate cu multă răbdare şi pasiune  de către Roxana, accesati şi blogul acesteia: http://epurashs.blogspot.com/

1. Cum de ai devenit artizant  în  handmade? Ce te-a determinat?

Prima oarã am vãzut ideea asta de accesorii din ceramicã la diferite standuri de la mare şi din Bucureşti. Dupã ceva vreme m-am interesat şi am aflat ce materiale îmi trebuie şi de unde le pot cumpãra. Am început sã fac accesorii de aproximativ 2 ani şi jumãtate. E minunat sentimentul sã ştii cã îţi poţi face singurã accesoriile exact cum vrei şi, bineînţeles, este şi satisfacţia mai mare sã porţi un lucru fãcut de tine şi nu cumpãrat.

2.  Ce produse sunt cel mai greu de fãcut si de ce ? Stiu cã fiecare obiect necesitã timp, rãdbare şi pasiune.

Într-adevãr, fiecare obiect necesitã rãbdare şi pasiune. Sunt norocoasã din punctul acesta  de vedere pentru cã le am pe amândouã. Cu timpul mã mai cert, dar ne împãcãm noi cumva.  Fiecare element îl fac cu atenţie şi tind spre perfecţiune. Greu ar putea fi faptul cã uneori  fac acelaşi model de mai multe ori, în funcţie de cerere şi dispare interesul, spre deosebire de modelele unicat.  În rest, niciun produs nu e greu de fãcut când îl fac cu pasiune.

3. În ce materiale îţi place cel mai mult sã lucrezi?

Ceramica mi se pare cel mai potrivit material pentru accesorii, deoarece pot sã pictez orice idee cu usurinţã pe suprafaţa ei. În ce priveşte tablourile, folosesc pânza. Nu mã feresc, însã, sã lucrez şi cu alte materiale. Aş vrea sã îi mulţumesc persoanei care a inventat acrilicele. Se pot folosi pe multe suprafeţe şi astfel am ajuns sã pictez cu acrilice aproape tot ce-mi iese în cale (de la ceramica la materiale textile şi chiar pereţi).

4. Cum a fost senzaţia primei comenzi ? Dar mai ales  momentul în care ai vãzut pe  cineva purtând un obiect realizat de tine?

Sincer nu mai ţin minte senzaţia primei comenzi, probabil din cauza faptului cã la început am fãcut pentru prieteni şi pentru mine. Cu timpul am început sã vãd pe net şi pe stradă fete purtând accesoriile mele. Unele persoane îmi erau cunoscute, pe altele nu le ştiam nici mãcar fizic. Asta a fãcut sã creascã în mine mândria, satisfacţia şi dorinţa de a realiza şi mai mult. La toate astea mai participã şi clienţii fideli, care îmi dau de înţeles cã apreciazã munca mea.

5. Ce sfat îi dai unei persoane ce vrea acum sã devinã artizan în handmade ?

Pai, având în vedere cã în ultimul timp pe piaţa aceasta au intrat tot mai multe persoane, ca să se evidenţieze, ar trebui să vină cu nişte idei cu totul originale, sã se axeze pe alte domenii de modele decât cele care sunt abordate frecvent sau sã îşi stabileascã o temă centralã şi sã o dezvolte aplicându-i diferite inspiraţii.

6. De la care produs ai primit cel mai bun feed back? Detaliazã.

Modelele cu desene animate (de exemplu Minnie Mouse), cu modelul unui ceas vintage, cu teme muzicale sau anumite modele abstracte au fost cel mai mult apreciate.

7. Se poate ajunge la kitsch în produsele handmade? Comenteazã opţiunea.

Consider cã se poate ajunge la kitsch în momentul în care nu pui pasiune şi neglijezi desenul pe care vrei sa îl redai (nu orice linie fãcutã neglijent aratã bine).

8. Ce proiecte ai pentru viitor în calitate de artizan?

Am început deja sã mã axez mai mult pe tablouri. Îmi doresc ca în viitor sã merg pe decoraţiuni interioare; aceasta sã fie hobby-ul prioritar şi de ce nu, mai mult decât un hobby. O sã fac în acelaşi timp şi accesorii, doar cã o sa le acord mai puţin timp. Simt cã este momentul sa fac mai mult, sã evoluez.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

  1. Rox

    9 iunie

    Multumesc frumos!

  2. creatii inedite! pline de viata! felicitari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share