READING

Profil de artist: Arabela

Profil de artist: Arabela

Distribuie articolul:
Share

Arabela e din Arad, dar noi am cunoscut-o vara trecuta in Bucuresti cand ne-a invatat la Fabrica de Handmade cum sa facem bile de pasla 🙂 Tin minte ca pe caldura aia naucitoare noi stateam cu mainile in apa fiarta, modeland lana cu ajutorul sapunului de casa, care era, la randul lui, handmade 100%. Ne-a placut de ea si de micile ei creatii asa ca i-am propus sa completeze profilul nostru de artist.

Cum de ai devenit artizan handmade ?
Intodeauna mi-a placut sã meşteresc câte ceva. Mã motiveazã sã vãd ce pot face cu mâinile mele.

Ce produse sunt cel mai greu de facut si de ce ?

Cred cã cel mai greu de realizat e designul produselor, şi produsele în care încerc tehnici noi. Acestea necesitã mult timp, mai multe încercãri şi rãbdare pentru a gãsi soluţiile optime.

Cu ce materiale iti place cel mai mult sa lucrezi?

Nu prea pot sã mã hotãrãsc. Imi place sa încerc tot timpul materiale noi şi sã învãt cum le pot utiliza pentru a obţine ceva frumos.

Pentru tine handmade-ul este pasiune, hobby sau a devenit si o sursa de venit suplimentar?
Puţin din fiecare. E o pasiune şi un hobby pe care l-aş avea oricum, dar de care mã bucur mai ales când vãd cã pot sã şi vând câte puţin pentru a avea bani de materiale noi 🙂

Cum a fost senzatia primei comenzi ?
Prima comandã a fost un motiv mare de bucurie. Nu a fost vorba de bani, ci de faptul cã cineva chiar apreciazã ceea ce fac eu.
Prima datã când am vazut pe cineva purtând nişte cercei creaţi de mine m-am simţit ca un copil care vroia sã zicã la toatã lumea „aia i-am fãcut eu :D”



Ce sfat ii dai unei persoane ce vrea acum sa devina artizan in handmade ?

Sã facã totul din plãcere, sã nu se intimideze şi sã încerce sã îşi creeze şi sã îşi pãstreze un stil propriu.

Ce calitati trebuie sa aiba un artizan in handmade?

Sã încerce sã stãpânescã cat mai bine tehnica pe care o foloseşte, sã fie perseverent, şi sã ofere produse de calitate fãcute cu grijã şi nu în grabã.

De la ce produse primeste cele mai multe si bune feed-back-uri?
Colierele de pasla sunt momentan cele care atrag toate privirile, desi mulţi nu prea înţeleg exact tehnica de impãslire a lânii, dar savureazã rezultatul. Deasemenea sunt foarte apreciate şi insignele mele desenate manual.

Se poate vorbi de kitsch in produsele handmade?
Din pacate da, kitsch-ul nu e ceva ce se produce doar în fabrici ;). Kitsch-ul înseamnã copierea unor idei şi pierderea esenţei, şi asta se poate întâmpla foarte uşor dacã încerci doar sã faci produse care „sã se vândã”.

Va deveni o meserie serioasa pentru tine aceasta pasiune ?
Nu prea cred. Imi place sã visez cateodatã cã pot trãi doar din ceea ce creez, dar e destul de nerealist si sunt constienta ca e doar un vis şi cã pentru a realiza un astfel de vis trebuie sã fii în primul rând un bun afacerist.

Ce proiecte ai pt viitor in calitate de artizan?
Momentan nu am un plan concret. Vreau sã îmi perfecţionez tehnicile pe care le ştiu, sã învaţ altele noi şi sã experimentez în continuare cu tot felul de materiale.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

  1. ankesepamon

    14 aprilie

    azi port brosa cu molie 😀 !

  2. Am avut placerea sa vad creatiile ei live, sunt intradevar superbe, si foatre originale. Sunt si eu mandra posesoare a unor insigne.

  3. Arabela

    1 aprilie

    Multumesc mult.
    Ma simt onorata si ma bucur ca va place ce fac.

  4. DreamCreations

    1 aprilie

    Si mie imi place Arabela foarte mult, si mai ales toate florile din pasla pe care le creaza. 🙂 Asteptam sa vedem cat mai multe lucruri colorate! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share