„MAC înseamnă natură şi lucru manual.
Mac este pentru femei chic şi îndrăzneţe.
Mac este pentru tine.
Mac înseamnă pasiune, căldură si miresme dulci.
Mac este pentru femeile care ştiu că accesoriile sunt sarea şi piperul oricărei ţinute.”
http://accesoriilelumac.wordpress.com
1. Cum ai devenit artizan în handmade?
Într-o zi am văzut la un magazin pastă ceramică şi am zis de ce să nu încerc şi eu. Ehh… şi de la un pachet de pastă ceramică şi 5 tuburi de acuarele am ajuns acum la 3 dulapuri cu materiale.
2. Care produse handmade se realizează cel mai greu?
Cred că înşiratul mărgeluţelor de nisip ocupă cel mai mult timp.
(Sunt de acord cu tine, Cătălina, înşiratul mărgelelor este o muncă cu multe satisfacţii, dar foarte migăloasă).
3. Cu ce materiale îţi place să lucrezi?
Am început cu pastă ceramică, apoi cu fimo, lemn, mărgeluţe, dantele. Îmi plac toate, nu pot să mă hotărăsc la o singură tehnică. Sunt foarte curioasă şi îmi place să încerc mereu materiale noi. Sunt unii artizani care lucrează doar cu un singur tip de material. Eu nu pot. Vreau sa le încerc pe toate.
4. Care a fost senzaţia primei comenzi?
Prima comandă a venit, din fericire, după doar câteva zile de la deschiderea blogului. Am fost foarte fericită, mai ales că au tot început să curgă comenzile. Prima dată am văzut pe cineva purtând un obiect MAC în mall, nu mi-a venit să cred, îi stătea atât de bine încât am rãmas aşa, cu un zâmbet pe faţă, uitându-mă la fata respectivă. Este o senzaţie foarte frumoasă să vezi că munca ta este apreciată.
5. Ce sfat oferi viitorilor artizani?
Am fost uimită să descopăr cât de multe pot să spun acum despre handmade, dar şi cât de mult mai am de învăţat. În primul rând, un începător trebuie să se documenteze asupra tehnicii de lucru, apoi să găsească cei mai buni furnizori de materiale şi să nu-şi dezamăgească niciodată clienţii.
6. Care sunt calităţile ideale pentru un artizan în handmade, după părerea ta?
Imaginaţie, talent, răbdare, să fie un pic manager, un pic prieten, un pic negustor, visător, ambiţios.
7. Care a fost cel mai bun feed-back pe care l-ai primit?
Cu siguranţă pentru maci. Cerceii-maci sunt foarte apreciaţi, la fel şi celelalte accesorii cu maci, toate culorile, toate formele.
8. De ce a apãrut kitsch-ul în produsele handmade?
Mi se par kitschoase unele obiecte, da. Kitschoase mi se par şi produsele în serie pe care le face toată lumea: cireşe, păsărele, fluturaşi, cele făcute în general din ceramică tăiate cu acelaşi model de cutter. Modele de cuttere sunt foarte, foarte limitate, dar se pot găsi soluţii pentru a schimba puţin forma. La început eşti tentat să faci şi tu ce se vinde pe piaţă.
9. Ce vei face cu meseria de artizan atunci când „o să te faci mare”?
Cu siguranţă nu va deveni o meserie. Nu pot să creez aşa, pe bandă rulantă. Nu sunt o fabrică. Trebuie să am chef, să am inspiraţie. M-aş plictisi să fac numai handmade încontinuu, 8 ore/zi. Vreau să rămână doar la stadiul de hobby.
10. Care sunt proiectele tale de viitor?
Proiectele mele de viitor: am atât de multe gânduri, planuri şi idei, încât ar trebui să fac ziua mai întâi de 48 de ore. Vreau să scot o colecţie de gentuţe – mă bate gândul ăsta de foarte mult timp, vreau să schimb blogul, http://accesoriilelumac.wordpress.com, cu un magazin online, vreau să mă ocup mai mult de prezentarea produselor. Vreau foarte multe.
11. Accesoriile handmade pot avea valoare?
Sunt foarte mulţi oameni care apreciază handmade-ul. Alţii au impresia că eşti un biet student care ar face orice numai să mai câştige ceva în plus. Handmade-ul nu este numai o afacere. Nu zic că partea financiară nu este importantă, dar eu mă bucur la fel de mult când primesc un comentariu de apreciere, ca atunci când primesc o comandă. Mă bucur chiar şi atunci când cineva îmi copiază lucruşoarele, înseamnă că munca mea a fost apreciată şi cuiva i-a plăcut atât de mult, încât a încercat să reproducă acel lucru. Handmade-ul înseamnă să pui suflet, să visezi, să te trezeşti cu chef de lucrat, să te bucuri mai mult că o persoană îţi poartă lucrurile, decât că ai vândut ceva, să ţii la fiecare bucăţică în parte şi să-ţi pară rău când trebuie să o dai. Am pus atâta pasiune în unele lucruşoare, încât mi-a venit să plâng când a trebuit să le vând.
briana anton
28 aprilie
good job!
Tweets that mention Accesoriile lu’ Mac | Revista Atelierul -- Topsy.com
25 aprilie
[…] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Accesoriile lu' Mac . Citeste acum http://tinyurl.com/2gyga4f […]