Bine ai venit în BuBuzland, tãrâmul fermecat unde pesonajele tale preferate de desene animate prind viaţã, unde fulgii zboarã, iar florile zâmbesc!
Aşa îşi prezintã Alina Predescu blogul de prezentare a produselor sale realizate din fimo, din fulgi, din flori moarte, din blãniţã, din piele întoarsã, toate realizate cu aceeaşi pasiune, migalã şi rãbdare.
1. Care sunt satisfacţiile cele mai mari pe care le ai din aceastã “meserie” de artizan hand-made?
Cea mai mare satisfacţie o am atunci când cineva se opreşte, se uitã şi zâmbeşte la produsele mele. Dar cea mai frumoasã senzaţie este atunci când o persoanã strãinã sau un prieten poartã un accesoriu realizat de mine. Aceste lucruri pentru unii par neimportante, pe mine mã motiveazã sã creez în continuare.
2. De ce o persoanã trebuie sã aprecieze mai mult produsele handmade în comparaţie cu cele comerciale, japonismele?
Când realizezi un produs handmade nu îţi foloseşti numai mâinile, mintea sau imaginaţia, pui şi suflet, le faci din inimã, de aceea şi fiecare produs realizat este unic, poate în linii mari sã semene cu un altul însã, dacã îl priveşti în detaliu, îţi dai seama cã este un produs unicat, fãcut cu multã migalã şi atenţie. Atunci când vãd o amprentã rãmasã pe o broşã mã gândesc cã acel artizan s-a chinuit sã o realizeze, lucrând cu mult sârg şi bunãvoinţã.
3. Pot fi considerate produsele handmade un kitsch?
Unele produse handmade pot fi considerate astfel; mã gândesc aici la multitudinea de produse care se aseamãnã între ele, care parcã se copiazã unele pe altele. Cred cã atunci când persoanele rãmân în panã de imaginaţie, se inspirã de la ceilalţi.
4. Care sunt formele cel mai des întâlnite la produsele tale şi, mai ales, de ce ?
Cel mai mult îmi place sã realizez broşe ce imitã personaje de desene animate, aşa am şi început. Pe ele le fac cu cel mai mare drag pentru cã în ele ma regãsesc. Îmi place sã cred cã în fiecare dintre noi se mai gãseşte mãcar un pic din copiii care eram odatã şi, de aceea, prin produsele realizate de mine, readuc la viaţã personajele cele mai îndrãgite din desenele animate care ne-au colorat copilãria.
5. Prin ce calitãţi se defineşte un bun artizan?
Talent, creativitate şi imaginaţie, un trio perfect pentru a putea pune în practicã cele mai reuşite idei.
6. De ce ai ales aceastã “meserie” de artizan handmade?
Pentru mine nu este o meserie, este un hobby. O fac din plãcere, nu pentru bani. Îmi place sã îmi ocup timpul cu ceva relaxant şi în acelaşi timp folositor şi placut, atât pentru mine cât şi pentru cei din jur.
7. Vei rãmãne artizan handmade şi în viitor?
Cred cã da, va fi mereu un hobby, un mod de a mã relaxa în timpul liber.
Ep.7 Aleg să port handmade: Alina Predescu – Revista Atelierul
15 februarie
[…] este printre primele creatoare de produse handmade care au oferit Revistei Atelierul un interviu. Aş putea să spun că este una dintre primele persoane care a crezut în Revista Atelierul şi […]
mazgalica
22 septembrie
Salut imi place cum scrii te-ar interesa un schimb de linkuri cu blogul meu?