Am aflat de site-ul de prezentare al Roxanei, chiar de la ea şi m-am îndrãgostit de unele din produsele sale, de abia aştept sã ne vedem la un târg marca Atelierul.
1. Cum ai început sã faci handmade, ce te-a determinat?
Nu exagerez dacã spun cã din copilãrie, când fãceam rochiţe pentru pãpuşi, însã, odatã cu studiile în domeniu, şi anume cele de Arte plastice şi Pictură murală, s-au conturat alte orizonturi. Expoziţiile din timpul lor mi-au adus primii clienţi.
2. Ce înseamnã handmade pentru tine? Ce a însemnat prima datã şi ce înseamnã acum, când eşti un artizan cu experienţã în domeniu?
Prima oarã când am realizat un obiect decorativ sau util a fost un semnal de alarmã pentru pãrinţii mei spre a-mi da o orientare, astfel de comun acord, am tras concluzia cã Liceul de Artă va fi leagãnul definirii mele profesionale. Mai târziu mi-am gãsit completare prin studiile superioare, care au devenit un suport de cunoştinţe definitorii pentru personalitatea mea. Sunt o persoană creativã prin definiţie, experimentez fãrã frica unor critici contemporane, mã dedic în totalitate ideii de atelier. Sunt de pãrere cã tot ceea ce se naşte din bun gust, estetic, concepţii artistice în graniţe morale, întotdeauna va atinge inima oamenilor. Toate acestea presupun un bun caracter moral şi un trainic fond cultural din partea creatorului pentru ca ele, ideile, sã emane!
3. Cum i-ai caracteriza pe artizanii în handmade ce tocmai acum descoperã aceastã pasiune?
Ca pe o descoperire de sine! Creativitatea pune în evidenţã o persoanã efervescentã şi care musteşte de idei, un spirit permanent înrobit ideii de frumos. Partea cu creativitatea este beneficã, însã le recomand începãtorilor sã se înarmeze cu multã rãbdare şi sã gãseascã numitorul comun între ceea ce se cautã şi ceea ce creeazã. Spun asta pentru cã acel eşantion de persoane care vor cumpăra ceea ce ei propun va fi destul de limitat. Nu întreaga lume, fie ea cumpãrãtor sau spectator, va rezona cu forma de artã propusã, aşadar, mare atenţie dacã vã propuneţi sã realizaţi ceva comercial, banal sau vã ridicaţi ideile la rang de artă.
4. Care sunt materialele pentru care ai fãcut o afinitate?
Lucrez şi mã inspirã o gamã largã de materiale dar, pentru cã fac design vestimentar, textilele se regãsesc pregnant în plãsmuirile mele. Pentru pictură mã incintã tehnica decorativã a temperei cu emulsie, iar la bijuterii mã folosesc de asocieri textile-metal-mãrgeluţe.
5. Care sunt produsele cele mai apreciate de public dintre cele realizate de tine?
De-a lungul activitãţii mele am întâlnit persoane cu gusturi extrem de diferite, unele au apreciat o creaţie mai simplã, altele una mult mai complexã. Au fost cotate la fel de bine creaţiile vestimentare, cât şi ceramica decorativã, decoraţiunile interioare, icoanele, pictura muralã, cea de şevalet şi bijuteriile.
6. Care a fost senzaţia primei comenzi? Dar, mai ales, când ai vãzut o persoanã complet necunoscutã ţie purtând cu mândrie un produs realizat de cãtre tine?
Înainte de prima comandă au existat multe cadouri fãcute celor dragi. Şi cum prima comandã a fost o icoanã, importanţa evenimentului pentru care a fost creatã a ridicat mulţumirea personalã la cote înalte prin însãşi utilitatea pe care a avut-o în timp. Existã persoane care fac personal aprecieri înainte şi dupã lansarea unei comenzi prin care îşi exprimã entuziasmul şi mulţumirea de a intra în posesia „ideilor” mele. Aşa simt cum o fãrâmã din mine o dãruiesc fiecãruia fãrã sã mã simt lipsitã de energie.
7. Îţi place sã creezi dupã ideile tale sau accepţi şi comenzi din partea cumpãrãtorilor aidoma cerinţelor lor?
Accept cu drag sã pun în practicã ideile clienţilor, însã aceasta se întâmplã destul de rar. Creaţiile mele au plãcut dintotdeauna aşa cum le-am realizat şi am insistat sã îmi pãstrez amprenta personalã.
8. Târgurile de handmade pentru mine sunt locuri extraordinare în care am cunoscut oameni extraordinari. Cum vezi tu aceste spaţii organizate de vânzare a produselor handmade?
Un târg, într-adevãr, poate fi deopotrivã decorul unde se poate socializa, cât şi „câmpul de luptã” unde creaţiile noastre prind viaţã şi mai ales în mâinile iubitorilor de frumos. Sunt de pãrere cã o creaţie trebuie ajutatã sã îşi gãseascã posesorul, şi un spaţiu deschis, cum este un târg sau o expoziţie, îi oferã acestuia sanşa de a-şi gãsi menirea.
Presenting Kalistenna.Revista Atelierul. « Kalistenna
10 decembrie
[…] Am aflat de site-ul de prezentare al Roxanei, chiar de la ea şi m-am îndrãgostit de unele din pr… Un târg, într-adevãr, poate fi deopotrivã decorul unde se poate socializa, cât şi “câmpul de luptã” unde creaţiile noastre prind viaţã şi mai ales în mâinile iubitorilor de frumos. Sunt de pãrere cã o creaţie trebuie ajutatã sã îşi gãseascã posesorul, şi un spaţiu deschis, cum este un târg sau o expoziţie, îi oferã acestuia sanşa de a-şi gãsi menirea. […]
Presenting: Kalistenna | WLE Daily News
5 iulie
[…] ce te-a determinat?Nu exagerez dacã spun cã din copilãrie, când fãceam rochiţe pentru […] Ultimele articole despre 1 Posted in NEWS Tags: Kalistenna, Presenting « Laptop MSI GT640X-008EU Intel® […]