Cu ultima serie de accesorii unicat Garden of Eden, Bohemian Sin ne aduce în fața privirilor frânturi dintr-o dimensiune paradisiacă. Cine ar fi crezut că handmade-ul poate face asta?
Creatoarea se joacă adesea cu poveștile lucrurilor, realizând combinații inedite de materiale, forme și culori și suflând peste toate un aer boem- așa cum o dezvăluie și denumirea.
Mi-am propus să vă prezint minunatul colier în formă de porumbel, care își desface grațios aripile într-o dimineață răcoroasă de vară, la gâtul unei artizane la fel de grațioasă, Eugenia (Bohemian Sin).
R.F. Simbolistica porumbelului este destul de vastă și familiară multora dintre noi. Care este semnificația pe care o poartă colierul tău?
B.S. Ideea de a concepe un porumbel a venit o dată cu înscrierea la concursul propus de Scrapper in Romania ce avea drept temă realizarea unei păsări, oricare ar fi aceea. Prima care mi-a “zburat” prin minte a fost porumbelul și o piață invadată de porumbei albi. Inițial nu m-am gândit la valențele sale istorice sau biblice, ci doar am ales instinctual.
Pe măsura procesului de creație i-am conturat trăsăturile atât material cât și ca simbolistică. Am ales nuante nude pentru că simbolizează puritatea și candoarea, iar aripile deschise mă duc cu gândul la libertatea de a gândi și de a fi tu însuți. Marginile de dantelă neagră completează prin senzualitate.
R.F Pentru cine a fost gândit acest obiect de podoabă? Ai avut în minte un profil al “candidatei” ideale?
B.S. Toate creațiile mele se adresează femeilor cu personalitate și cu suficientă îndrăzneală încât să le poarte cu o naturalețe ce pare nativă, femeile extremelor ce pot fi și senzuale și docile, și dominatoare și dominate, romantice astăzi, mâine nepăsătoare, marcate de o feminitate aparte.Eu le numesc ¨primăveri¨ pentru că niciodată nu știi la ce să te aștepți de la ele. Această tipologie se regăsește și în tipul de femeie căreia îi este dedicat colierul.
R.F. Pânza se combină fericit cu mărgeluțele și puful de pasăre. De ce ai ales materialele acestea?
B.S. Colierul acesta este unul dintre puținele ce și-au luat inițial locul pe hârtie sub forme creionate, de regulă nu-mi desenez modelele. Pe modelul conturat am încercat să folosesc textile – materia primă de bază cu care lucrez. Și așa am apelat la pânza de bumbac, care pe lângă faptul că e pe cât se poate de naturală lasă și pielea să respire pe timp de vară. Fulgii – naturali- au fost ajustați pentru a conferi colierului un strop de realitate și apropiere față de conceptul de pasăre. Am folosit mărgeluțe pentru că, alături de dantela neagră utilizată mi se par a conferi o doză de eleganță bumbacului, mărgeluțe pe care le-am brodat sub forma trupului.
R.F. Cum vine de obicei, inspirația? Cum s-a petrecut în cazul acestui colier?
B.S. E ca în zicala ˝Pofta vine mâncând˝ – de regulă concep cu materialele în față, fac o floare, două și după mă gândesc cum să le asamblez. Operațiunea în sine e foarte dezastruoasă pentru casă întrucât am obiceiul să fac ravagii în cutiile cu furnituri cu scopul de a vedea care, cum merge, ce se asortează și ce nu. Alteori văd o fotografie care mă inspiră, alteori o clientă îmi explică ce și-ar dori, alteori așa mă trezesc dimineața și am chef să fac o chestie…
În cazul porumbelului am lucrat identic, treptat, pornind de la ideea și dorinta de a concepe un porumbel, continuând cu creionarea lui, alegerea materialului, a modului cum vor fi stilizate penele etc.
R.F Ai vreo recomandare legată de purtarea lui? Combinații vestimentare? Locația potrivită? Anotimpul ideal?
B.S. Cred că poate fi purtat oricând, fără limită de vârstă sau de oră. Îl văd accesorizat și la o jachetă de jeans dar și la little black dress. Oricum sunt adepta accesoriilor ˝statement˝ care vorbesc de la sine, fără a avea nevoie de explicații suplimentare prin vestimentație, astfel încât recomand o ținută simplistă.
R.F Dacă vreo admiratoare și-ar dori să creezi ceva special pentru ea, inspirat din tema colecției, dar imaginat de ea însăși, ai accepta?
B.S. Am încă probleme la acest capitol. De preferință lucrez ce îmi trece prin cap și sper că va fi pe plac oamenilor, nu iubesc să refac produse pentru că îmi doresc cu ardoare ca fiecare să fie unicat și ca numai cea care îl poartă să îi știe secretul.
Am realizat însă și bijuterii la comandă. De cele mai multe ori mi se dau indicații în linii mari, spre exemplu culoare, formă etc. E interesant, pentru că viitoarea clientă habar nu are ce va ieși și e total surprinsă. De cele mai multe ori am surprins ceea ce doreau însă, pe de altă parte, e și puțin dificil și supus hazardului (datorită caracterului puțin mai complex al lucrărilor mele se poate întâmpla ca un anumit detaliu să nu-i placă).
Nu pot da un răspuns concret, drept urmare, dacă modelul mă încântă putem lucra asupra lui, dezvoltăm conceptul, însă mereu trebuie să am ceva de spus, iar dacă nu îmi e pe plac, refuz frumos.
Interviu realizat de: Ralu Faur
Imagini: Bohemian Sin
Bohemiansin
19 iulie
nu e Bohemian Sin and her best model :))))
GabytzaART
17 iulie
Bravo, bravo, bravo! 🙂
Ralu
17 iulie
asa deci, Bohemian si Sin 🙂
Bohemiansin
16 iulie
actually e la gatul surioarei…she’s the best model ever!