1 şi 8 martie cu siguranţă şi-au făcut simţită prezenţa în casa ta odată cu parfumul florilor de primăvară. Şi pentru că sunt cadoul perfect, cu siguranţă de-acum încolo nu îţi vor lipsi din preajmă. Pentru că sunt parfumate şi îţi aduc bucurie, sigur, indiferent de numărul lor, vei dori să le păstrezi cât mai mult timp proaspete.
Ne-am gândit să-ţi oferim câteva sfaturi încercate de noi, din poveştile mamelor şi bunicilor. Poate unele îţi sunt cunoscute, iar altele nu, aşa că acum e momentul să le descoperi şi să le pui în practică.
Dacă dorim să păstrăm florile cât mai mult timp proaspete e foarte important să le acordăm atenţie. Putem face asta încă de la început, când le aşezăm în vaze şi pahare. Trebuie să le tăiem codiţele în diagonală pentru a împiedica formarea golurilor de aer şi să curăţăm de frunze tulpina care va sta în apă.
Apoi, poate că atenţia pe care le-o acordăm scade, dar nu trebuie să uităm ca în fiecare zi să le schimbăm apa şi să le tăiem câte puţin din codiţe. Pentru a pastra prospeţimea florilor de primavară o idee ar fi ca apa în care le aşezăm să fie mai rece decât temperatura camerei, aproape de mediul din care ele provin. Pentru un efect garantat, câteva cuburi de gheaţă adăugate în apă pot face minuni!
Pe lângă acestea, există câteva trucuri încercate şi testate. Unul dintre el ar fi înmuierea tulpinei în vodka sau gin sau presărarea în apa din vază a unui strop de sare de bucătărie. Şi nu în ultimul rând, un alt truc natural, acela de a le feri de lumina puternică şi căldură. Un mediu racoros le va păstra proaspete un timp mai îndelungat.
Fresh flowers are the new black! – Florile naturale sunt noul accesoriu must-have al oricărei căsuţe cochete. Imaginează-ţi un aranjament floral simplu sau dichisit, realizat de tine, cu flori naturale, ca piesă centrală pentru masa din living. Sau cât de puternic poate fi impactul unei flori delicate, într-o vază mică, pe tava cu micjul dejun pe care ţi-l şerveste partenerul tău la pat. Exemplele pot continua, dar un lucru este clar, milităm pentru o casă cu flori naturale.
Oana
13 septembrie
Foarte util articolul, multumim!
Nu stiam de zahar/sare de lamaie. Am sa incerc si eu!
Eu „imbaiez” putin in cada trandafirii daca se pleostesc. Uneori are efect!
Inca ceva, stiu ca este f important sa fie taiata codita si nu rupta (stiu ca uneori este mai dificil de taiat, dar nu disperati! cu rabdare se rezolva 🙂 ) Si ca taierea coditei trebuie facuta in prima ora dupa ce ati intrat in posesia florii, cat mai repede, pentru ca atunci planta inmagazineaza cea mai mare cantitate de apa.
Oana
13 septembrie
Foarte util articolul, multumim!
Nu stiam de zahar/sare de lamaie. Am sa incerc si eu!
Eu „imbaiez” putin in cada trandafirii daca se pleostesc. Uneori are efect!
Inca ceva, stiu ca este f important sa fie taiata codita si nu rupta (stiu ca uneori este mai dificil de taiat, dar nu disperati! cu rabdare se rezolva 🙂 ) Si ca este taierea coditei trebuie facuta in prima ora dupa ce ati intrat in posesia florii, cat mai repede, pentru ca atunci planta inmagazineaza cea mai mare cantitate de apa.
Andreea.Giuros
24 martie
Eu mai stiu un truc pe care mi l-a spus o florareasa: daca s-au pleostit putin florile (de ex. pe drumul de la servici acasa, cand nu au stat in apa) ajuta sa pui in apa lor niste zahar sau zeama de lamaie. Functioneaza de multe ori foarte bine 🙂