Cosmeticele handmade, cândva cunoscute drept săpunul de casă al bunicii, astăzi reprezintă un domeniu tot mai elaborat, diversificat și interesant. Ideea folosirii unor produse 100% naturale promite mult; mă îngrozesc numai când mă gândesc cam câte chimicale punem pe fața și corpul nostru. Dar câți au curajul să încerce? Mulți sunt puțin sceptici….te gândesti: cum natural? și mai ales cum handmade? cum fac fetele minuni și iese așa ceva?
Oferta de cosmetice handmade este tot mai generoasă, de la săpunul clasic până la măști pentru față, creme de față și corp, chiar luciu de buze și săruri de baie. Poate ca mulți dintre voi, eu am fost sceptică și m-am decis să încerc. Am zis că încercarea este cea mai bună soluție să aflu dacă cosmeticele handmade sunt potrivite pentru mine. Discuții pe forumuri, articole pe bloguri și evident acele prezentări minunate ale produselor în sine se găsesc și sunt disponibile tuturor, dar păreri din experiența celor care au folosit, mai puține.
M-am oprit asupra unui concept care mie uneia mi s-a părut foarte curios: șampon solid. Cum adică șampon solid? Adica nu e săpun? E mai mult ca un săpun? Și pot să-l folosesc la spălarea părului ca un sampon lichid? Și ce efecte va avea asupra părului meu? Acestea sunt câteva dintre întrebările mele și dacă vă sunt cunoscute și vouă, vă invit să cititi povestea mea, experiențele mele cu șamponul solid. M-am oprit asupra unui magazin care în primul rând, vizual, mi-a inspirat încredere. Când comandăm de pe internet, modul de prezentare al produselor și mai ales aspectul lor reprezintă niste puncte cheie și o cale de a ne atrage. Am decis să testez șamponul solid cu rozmarin de la SKINOSPHERE.
Primul impact:
Prezentarea din magazin – ceea ce acest produs promite. În continuare va voi povesti și cum s-a ținut de promisiuni.
“Ca nici un alt șampon pe care l-ați încercat vreodată, acest șampon solid, realizat fără coloranți și fără conservanți, vine să vă schimbe percepția pe care o aveați despre ce este un păr curat și sănătos. Realizat în întregime din ingrediente naturale, fără detergenți și aditivi sintetici ca șampoanele din supermarketuri, fără ambalaje de plastic cu care să poluați mediul, șamponul solid vă va răsfăța părul și pielea capului încă de la prima folosire. Mod de întrebuintare: se maseaza părul ud cu bucata de șampon, obținându-se o spumă bogată, care devine tot mai pufoasă pe măsură ce se continuă masajul cu buricul degetelor. Clătiți bine și mai aplicați o dată, dacă este necesar.”
Ingrediente:
uleiuri saponificate de măsline, cocos, unt de shea, unt de cacao, ulei de ricin, ulei esențial de rozmarin, ulei esențial de pin și santal.
Primele impresii după contactul real cu produsul: aspect plăcut, o culoare naturală ușor gălbuie, miros ușor înțepător și dur probabil de la uleiul de pin, dar foarte suav și plăcut. Produsul a venit așa cum s-a promis ambalat frumos în hârtie, ca să nu poluăm natura cu ambalaje de plastic. Deci o notă bună pentru șampon după prima impresie. Mă uităm puțin pierdută la el, când a venit partea testării – avea o formă paralelipipedică, un pic cam dificil de utilizat din această cauză. Am început să săpunesc – acest proces este mai ușor dupa ce încerci de mai multe ori; inițial ai impresia că-ți va rămâne părul pe sampon, dar cu atenție poți evita acest lucru. Este doar mai greu din cauza formei solide; obișnuită fiind să torn un șampon lichid în palme și apoi să-l aplic pe păr.
Spuma a fost suficientă, nu atât de abundentă precum în cazul șampoanelor lichide, dar odată cu a doua săpunire a fost mai bogată. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că simți că părul se curăță și se degresează mai ales. Eu am un păr normal, dar cu tendințe de îngrășare rapida, așa că senzația de scarțâire a părului a fost foarte satisfăcătoare; am simțit că părul meu este cu adevărat curat și degresat. După uscare, părul se aranjează mai usor, șamponul având un efect de modelare, de fixare. Cert este că timpul alocării îndreptării cu placa a fost mult mai scurt. Ca timp de mentinere a stării de curățenie a părului, mi s-a părut similar cu cel al șampoanelor din comerț. Mirosul, cum am mai zis, în timpul procesului de spălare este unul ușor înțepător, dar după spălare părul nu are miros, este doar curat. Cred că aș fi preferat un miros mai dulceag, un pic aromat care să persiste și după uscare.
Per total experiența mea cu acest produs a fost una bună și satisfăcătoare, l-am testat de mai multe ori astfel încât să pot avea păreri pertinente care sper că vor fi de ajutor celor care ar dori să încerce cosmeticele handmade.
[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110418145657-0e6944b7430e4e12a873e689823c0c93 docname=atelierul_no_9 username=Atelierul loadinginfotext=Atelierul%20de%20Paste%20No%209 showhtmllink=true tag=craft width=420 height=298 unit=px]
NO COMMENT