READING

Atelierul la Street Delivery, ne vedem da!?

Atelierul la Street Delivery, ne vedem da!?

Distribuie articolul:
Share

Multă lumea confundă termenii de handmade şi DIY, unindu-i sub o singură caracteristică: ambele se referă la obiecte lucrate manual. Totuşi între handmade şi DIY există două diferenţe importante: rolul creatorului şi scopul obiectului creat. Handmade se referă la obiecte lucrate manual într-un stil propriu, de către un artizan sau designer, obiecte create nu pentru folosinţa proprie, ci pentru a fi comercializate. Artizanii preiau tradiţiile meşteşugăreşti ale maeştrilor lor, iar designerii lucrează ani întregi pentru a-şi crea stilul inovativ şi original în acelaşi timp.


Uitându-te la unele obiecte handmade îţi poţi zice: Și eu pot face asta!, iar de aici intrii pe tărâmul DIY. În forma lui lungă, sintagma Do It Yourself presupune că oricare dintre noi îşi poate folosi creativitatea pentru a înfrumuseţa lumea din jurul lui sau pentru a construi obiecte chiar folositoare urmând anumiţi paşi simplii.
Să te implici personal în decorul casei tale îţi oferă posibilitatea de a-ţi pune îndemânarea şi creativitatea în slujba originalităţii. Prin DIY poţi personiliza şi restaura în acelaşi timp o piesă veche de mobilier. Tot prin DIY poti recicla şi reutiliza unele obiecte dându-le un sens nou, fie ele utilitar sau decorativ.

Atelierul pe care îl propune Revista Atelierul pentru cele trei zile de Street Delivery va acoperi aceste două aspecte DIY.

În primă instanţă membri echipei și invitații lor vor restaura şi redecora obiecte de mobilier vechi, împreună cu proprietarii acestora, ajutându-i și îndrumându-i să-şi transpună în realitate ideile creative legate de piesele respective. Apoi, vor folosi cu îndemânare materiale naturale şi reciclabile pentru a crea obiecte decorative nonconformiste.
Dintr-un bec ars şi un umeraș se poate face o vază, din baloane și sfoară se pot face lampioane, iar cu ceva vopsea și puțină răbdare o bibliotecă veche poate deveni chiar mai frumoasă decât atunci când era nouă.

O listă a proiectelor care vor fi realizate pe parcursul celor trei zile de Street Delivery poate fi văzută aici: http://pinterest.com/zazine/atelierul-diy-la-street-delivery-2011/

Dacă vrei și tu să participi te așteptăm să ne aduci dulapuri, mese, scaune, lămpi, vaze, cești sau orice altceva ce vrei să repari sau să redecorezi.

Vineri: Atelier de colaj și fotografie pe lemn cu Daniel Loagăr
http://respir-art.blogspot.com/
Atelier de sculptură cu Elena Gheorghe
http://elena-sculpture.blogspot.com/

Sâmbătă: Atelier HandmadeMyLove
http://handmademylove.com/

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share