Am promis să iau interviurile artizanilor ce au participat la concursul aniversar Atelierul. Interviul numărul doi este cel acordat de Andra ce se află în spatele brandului Bijoux De mon Ange. Pe mine mă uimesc creaţiile Andrei, prin răbdarea şi pasiunea cu care le realizează.
Înşiră, combină mărgele şi realizează atât coliere elegante, brăţări şi cercei, cât şi accesorii pentru bărbaţi.
1. Cine se află în spatele brandului Bijoux de Mon Ange? De ce ai ales acest nume pentru magazinul tău virtual de produse?
În spatele BijouxDeMonAnge sunt eu, Andra, o femeie cu o personalitate complexă, pasională, încrezătoare, sinceră, puternică, perseverentă şi care mereu caută să vadă dincolo de aparenţe şi să dea un sens fiecarui lucru! E o persoană cu visuri şi teluri înalte, care nu se mulţumeşte doar să contemple stelele, ci îşi doreşte să strălucească printre ele! BijouxDeMonAnge s-a născut dintr-o necesitate de renaştere a fiinţei şi a visului, ca o lumină în întuneric, o forţă protectoare şi dătătoare de viaţă. Și tocmai astfel percep eu îngerii: prezenţe luminoase, energii pozitive, forţe ce te anima şi te ajută să vezi dincolo de limitele (auto)impuse, contrastând puternic cu umanitatea, cu lumea, cu dezechilibrele, dar în acelaşi timp asigurându-le echilibrul prin contopire şi învăluire.
2. Ai fost un autodidact sau ai avut un mentor în domeniu ?
Mentor…e foarte greu să-ţi găseşti aşa ceva, întrucât sunt puţine persoanele demne de acest nume. Dar sunt multe persoane care m-au inspirat şi pe care le admir! Autodidactă sunt de când mă ştiu, este de-ajuns să fie semănată o idee că eu caut să o explorez în diverse moduri, să învăţ, să-mi însuşesc cunoştinţe şi tehnici. Îmi place enorm să studiez, să cercetez, să (mă) dezvolt, să încerc mereu lucruri noi, să filtrez idei şi să le transform, apoi dându-le viaţă într-un mod sau altul – şi aici nu mă refer doar la handmade.
3. Cât de greu a fost să-ţi construieşti brandul ?
Sunt multe moduri de a privi acest aspect, dar uşor sigur nu îmi este! Însă un lucru am învăţat de la viaţă: lucrurile cu adevărat importante, de valoare şi marete nu pot fi obţinute uşor, cer încredere, putere, muncă şi sacrificii!
4. Care este produsul care te reprezintă, îţi reprezintă stilul ?
Anastasis fără îndoială! Este atât de complex, plin de semnificaţii şi înţelesuri, este oda, har şi inspiratie divină, este lumină şi pace, este o depăşire a limitelor, o înălţare dar şi coborâre în profunzime. El vorbeşte despre tot ce înseamnă Creaţie şi Creator, Lumină şi Întuneric, Contrast şi Echilibru, Viaţă şi Salvare! Și acesta este esenţa stilului meu: mai mult decât bijuterie, o lume-ntreagă!
5. Am fost uimită de Vis Tropical Urban , spune-ne de unde ţi-a venit ideea de face un colier atât de insolit ?
Sincer, şi eu! Croşetul îl iubesc de mică, l-am învaţat de la bunica mea, este o pasiune relaxantă şi cu o valoare nepreţuită! Și sunt multiple modalităţile de a-l crea iar şi iar, de a-l reinventa!
Idei sunt peste tot în jur, trebuie doar să deschizi ochii şi sufletul şi să le accepţi, să le modelezi, să le dai din suflul tău şi astfel ele se pot transforma într-un vis frumos, prind aripi şi o nouă viaţă!
6. De ce ai ales mărgele şi nu alt material din care să creezi colierele, brăţările, toate minunăţiile realizate de tine ?
Mărgelele m-au ales pe mine, recunosc că nu am avut de ales! E ca si cum mă chemau de mult timp să le observ frumuseţea, viaţa, inspiraţia şi forţa ce le cuprind în ele. A fost dragoste la prima vedere, dar şi un sentiment de deja-vu. Pentru mine sunt asemeni moleculelor infinite ale universului, ce surprind în ele înşăşi esenţa acestuia.
Îmi plac mult şi alte materiale şi tehnici diferite, îmi place diversitatea şi complexitatea, dar mărgelele parcă le întregesc!
7. Cum arată atelierul tău de lucru?
Atelierul e înca un vis pentru mine. Momentan, mă folosesc de camera în care locuiesc, mult prea mică pentru a deveni măcar un semiatelier, dar în care se dezvoltă majoritatea ideilor mele puse în practică. Spaţiul de lucru cel mai confortabil este în pat. Iar lângă pat am depozitate multe cutii şi cutiuţe pline cu idei şi minuni ce asteapta a fi descoperite şi însufleţite! Probabil că atunci când voi avea într-adevăr un atelier, voi avea şi o saltea imensă pe care să lucrez într-un mod relaxat şi creativ printre mărgeluţe, să le înşir, să le combin, să le admir!
8. Ce a devenit handmade-ul pentru tine?
Handmade-ul este acum pentru mine ce a fost mereu, însă la un alt nivel: un mod de exprimare, de a trăi, de a respira, o joacă şi un vis, forţă şi însufleţire, plăcere şi relaxare, înalţare si creaţie. Talentul şi inclinatiile artistice sunt moştenire de familie, motiv în plus pentru care îmi doresc împlinirea acestui vis, în semn de mulţumire şi admiraţie !
9. Cum ai aflat de revista Atelierul?
Revista o urmăresc încă de la început, e un proiect frumos şi reuşit pe care îl admir şi pentru care vă felicit!
10. Suntem o revista ce încurajează tinerii artizani, şi mereu suntem întrebaţi de sfaturi despre cum să înceapă afacerea handmade, ce sfaturi oferi tu celor care încep acum să creeze ?
La început este indicat să cerceteze domeniul cât mai mult posibil – pentru informare şi privire de ansamblu, să exploreze posibilităţile (măcar mental) şi să aleagă ceea ce li se potriveşte şi pot face! În acest moment trebuie să nu uite să aibă încredere în forţele proprii şi în ceea ce este ca om, să îşi dea voie să viseze şi să se exprime fără teamă prin ceea ce face! Și un amănunt important este sa nu uite amănuntele!
Fără comentarii