Inspirație naturală: ghindele

ghinde handmade ornamente craciun
Distribuie articolul:
Share

Natura este și a fost întotdeauna o sursă incredibilă de inspirație și materiale, iar toamna ne bucură cu frunze arămii, castane, dovleci, nuci și – preferatele mele – ghinde!

Adunarea ghindelor din parc e în sine o plăcere, dar odată ce le-ai adus acasă e bine de știut că le poți folosi ca elemente decorative într-o multitudine de proiecte: fie că le pui pe elastic pentru a face din ele un inel pentru șervețele, le aduni în borcane cu lumânări sau le înșiri pur și simplu prin casă în boluri colorate. Mai mult decât atât, le poți folosi pentru a crea mici jucării pentru copii tăi, eventual chiar în combinație cu nuci sau castane.

ghinde handmade inspiratie

Inel pentru șervețele

Lumânări decorative

Bufnițe din ghinde

Căprioară din ghinde + multe alte modele de animale naturale

Poți să folosești doar capacele de la ghindă: colorate în interior ele pot fi pur și simplu decorative, sau le poți folosi ca pe un joc de memorie pentru cei mici. Dacă lipești piuneze în ele îți vei înfrumuseța panoul de inspirație, iar dacă le lipești între ele poți face câteva ornamente de Crăciun foarte speciale. Adunând foarte multe capace de ghinde poți să creezi rame pentru oglinzi sau fotografii.

ghinde handmade ornamente craciunCapace de ghinde decorative

Piuneze din ghinde

Ramă de oglindă

Ornament de Crăciun

Păstrând doar capacele, poți crea ghinde colorate din diferite materiale: lână (croșetată sau nu), material textil, lemn, lut polimeric sau sticlă.

ghinde umplute lana crosetat material sticlaGhinde croșetate – pattern

Ghinde din material textil – tutorial

Ghinde de lână

Ghinde de sticlă

Iar dacă te pasionează accesoriile naturale poți alătura ghindei sau capacelor alte elemente decorative transformându-le astfel în mici bijuterii.

accesorii handmade ghinde

Inel din capac de ghindă

Colier cuib din ghindă

Pandantiv cu ghindă umplută

Ghindă sculptată

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

RELATED POST

  1. Florina Salanta

    13 octombrie

    te iubesc florina

  2. Superbe ideile, trebuie sa fac cateva cu fetita mea de 5 ani!!! Mai ales ca-i place mult tinker bell, si in desene erau folosite pe post de caciula ;))

  3. Flory

    17 octombrie

    Frumos, frumos frumos! Hai la cules de ghinde in Hera cand se incalzeste? Vii? 😀

    • Zazine

      18 octombrie

      Se mai incalzeste? Eu zic ca va trebui sa induram frigul 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share