Știu că v-a plăcut în parc la cules de ghinde așa că m-am gândit să vă mai invit la o plimbare și-n acest weekend. De data aceasta căutăm crengi și crenguțe pe care să le transformăm în decorațiuni și obiecte practice.
O să încep prin a vă prezenta variantele practice! Crengile par să fie folosite cel mai des ca și cuiere, umerașe, agățători și suporturi pentru haine, pantofi sau bijuterii. Fie că folosești o creangă mare sau tai mai multe bucăți mici și le lipești împreună, dacă folosești crengi vei da casei tale un aer rustic și natural.
Cuier dreptunghiular din crengi
Suport pentru bijuterii – tutorial
Tot ca o aplicare practico-decorativă, poți folosi crengile ca suport pentru tablouri sau galerie pentru perdele (deși aici nu mi-e prea clar ce-ar trebui să fac când vreau să închid draperiile). Îți poți decora pereții cu „coarne de cerb” încrengurate sau biroul cu o lampă agățată pe o creangă.
Suport pentru tablouri – tutorial
Trecând în sfera decorativă m-am bucurat mult să găsesc aceste crenguțe pictate atât de vesel și de colorat. Le-am văzut folosite pentru un mobil și ca umerașe, dar mi-ar plăcea și ca mânere pentru tacâmuri sau rame foto. Și apropo de rame foto, am găsit una foarte simplă și frumoasă compusă din mai multe bucăți de lemn legate împreună. Crenguțele subțiri și drepte pot fi folosite pentru a crea suporturi de pahare iar cele curbate și întortocheate ca plasatoare pentru mesele mari de familie.
Poți folosi o creangă pe post de cotor în creerea unui caiet handmade sau doar o mică bucată nodul unei crengi pentru a-ți face un suport special pentru chei.
Ramă de tablou – tutorial
Poți decora crenguțe cu flori de lână sau ciucuri textili pentru a le face să pară veșnic înflorite sau poți face bețe din crengi pentru ați ornamenta suporturile de lumânări sau vazele de flori.
Și pentru că se apropie vremea Crăciunului am găsit steluțe și trei variante simpatice de brăduți încrengurați.
NO COMMENT