READING

Decorarea holului sau a scării interioare cu fotog...

Decorarea holului sau a scării interioare cu fotografii sau tapet personalizat

Distribuie articolul:
Share

Cei mai mulţi dintre noi, acum, în era tehnologiei şi a internetului decidem să ne afişăm pe reţelele de socializare tot felul de poze, recente sau mai vechi, cu familia, prietenii dragi, colegi de muncă, animalele de companie, maşina sau motocicleta preferată şi lista poate continua la nesfârşit.

Ei bine, în acest caz, de ce să nu ne gândim dacă wallpaper-ul cu atât de multe like-uri din domeniul virtual, nu ar fi la fel de apreciat și în domeniul fizic, chiar la noi acasă.

  

Sursa imagine                                                                           Sursa imagine

Să ne gândim că holul de la intrarea în apartament sau scara interioară sunt locurile din casă cel mai frecvent tranzitate, de noi sau de musafirii noştri. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a scoate în evidenţă momente ce pornesc de la istoria familiei, perioade ale copilăriei, locuri în care ne-am petrecut vacanțele până la pasiuni, opere de artă sau “trofee” ale muncii noastre de zi cu zi.

Astfel, după ce ne-am decis asupra temelor pe care dorim să le expunem, iată câteva idei legate de înrămarea şi poziţionarea fotografiilor:

Ramele. Trebuie să fie de aceeaşi culoare şi în contrast atât cu peretele, cât şi cu poza; cele de aceeaşi dimensiune putând fi astfel poziţionate în grupuri cromatice şi tematice, pare sau impare, de exemplu: 2, 4, 6 sau 8 – 3, 5, 7 sau 9 (în funcţie de dimensiuni şi spaţiu disponibil). Se pot folosi rame mari în care se aşeaza fotografii mici, încadrate după preferinţe central sau în partea de sus, lăsând partea de jos liberă, excepţie pot face pozele de familie, cu hârtie fotografică de calităţi diferite în funcţie de anii de provenienţă, care pot fi încadrate în rame de grosimi şi forme diferite.

Sursa imagine

Pe lânga fotografii, mai pot fi încadrate cărțile poștale, vederile, pagini din reviste cu benzi desenate sau orice alte idei inedite cu condiţia să păstreze aceeaşi temă sau culoare predominantă  (alb-negru sau color) şi o distanţă optimă între ele. Pentru a da un aspect elegant, se pot folosi rame masive, de argint sau argintate, cu aspect dantelat, vintage, etc.

Un spaţiu neutilizabil sau inestetic de multe ori îl reprezintă colţurile exterioare ale peretelui, stâlpii de rezistenţă. O soluție inedită ne este oferită de ramele înfăşurate în jurul colţurilor, acestea lăsând o impresie cu totul deosebită privitorilor, scoţând rapid în evidenţă elementele din imagini.

Sursa imagine

Tapetul personalizat. Pentru a scăpa de costurile înrămării fotografiilor, putem apela cu încredere la un centru specializat în personalizarea tapetului, astfel putând imprima fotografiile preferate, peisaje, benzi desenate, nefiind necesar în acest caz decât sortarea elmentelor, de restul ocupându-se specialiştii în domeniu.

   

Sursa imagine                                                                          Sursa imagine

Panoul. O soluţie la îndemână datorită costurilor reduse de confecţionare sau achiziţie, se pot utiliza materiale ca: lemn, carton, plută, polistiren, acoperite sau nu cu geam; dimensiunea acestuia rămânând la alegerea fiecaruia. Astfel, odată montat pe perete, nu ne rămâne decât să utilizăm boldurile sau piuneze de fixare.

 

Sursa imagine

Vom avea grijă ca amenajarea să o facem în funcţie de luminozitatea încăperii. Aşadar, în cazul în care lumina este difuză este de preferat să evităm pe cât posibil pozele întunecate, deoarece acestea pot căpăta un aspect sumbru sau neclar. Zonele luminate natural scot, de regulă, în evidenţă fotografiile alb-negru, dar şi pe cele cu o intensitate moderată a culorilor.

Dacă dorim evidenţierea unor fotografii faţă de altele putem apela chiar la un joc de lumini artificiale, prin spoturi luminoase cu potenţiometru de reglare a intensităţii sau culorii (în cazul celor cu LED-uri). Astfel, nu ne rămâne decât să îi impresionăm pe prietenii sau rudele care ne calcă pragul cu doar câteva imagini, în timp ce restul rămân într-un con de umbră.

La final, după înrămare, pentru a evita surprizele neplăcute este de preferat să le aranjăm pe covor sau pe masă în ordinea în care dorim să fie expuse, apoi vom măsura distanţa dintre rame, după care trecem cu măsurătorile pe perete unde marcăm locul fiecărui cui şi în final după ce suntem multumiţi de rezultat, putem agăţa cu încredere tablourile. SUCCES!


Comentarii

RELATED POST

  1. issa

    17 februarie

    Asa intentionez sa imi decorez si eu scara interioara! Inca nu m-am decis ce stil o sa abordez…sunt in cautarea ramelor 🙂
    Foarte util articolul !

    • georgiana.cernat

      17 februarie

      Multumesc 🙂
      Iti poti lua rame simple ,nefinisate si sa le vopsesti dupa cum ai inspiratie si eventual sa le gravezi cu model

  2. Cristina

    16 februarie

    FRUMOS!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share