READING

Creionul şi radiera, reinventate!

Creionul şi radiera, reinventate!

Distribuie articolul:
Share

Pentru că am o pasiune pentru creioane, radieră şi rezultatul îmbinării lor, am decis ca în primul meu articol să vorbesc despre aceste unelte pentru creionat, mai precis despre reutilizarea lor.

Creioane, bucăţi, vârfuri, resturi, radiere de creioane şi radiere simple – toate se pot regăsi  în viaţa noastră dar sub o altă formă.

Cine ar fi crezut că resturile pe care le obţinem din ascuţirea creioanelor pot fi folosite pentru a da naştere unor lucruri fascinante?Iată cum a reuşit Kyle Bean, un tânăr designer din Brighton (Anglia) să transforme nişte simple resturi de creioane în artă:

Adunând resturile unor creioane colorate şi aşezându-le foarte minuţios, creând diverse tonuri de culoare, Kyle a realizat portrete inedite,  reuşind atât să contureze particularităţile cât şi să surprindă expresia fiecarui personaj. Toate acestea folosind o singură culoare pentru fiecare portret.

Pe mine m-a impresionat rezultatul atât de mult încât mor de nerăbdare să ascut nişte creioane şi să mă apuc de treabă. Ce ziceţi, încercăm 🙂 ?

Sursă imagini

O viziune diferită asupra creioanelor a avut-o Kate Lilley, de la Minieco. Mamă a doi copii, Kate s-a inspirat din jucăriile copiilor ei. Aşa au luat creioanele colorate  formă de brăţări, coliere şi broşe.

Par uşor de realizat, nu-i aşa? Este o idee bună  pentru a transforma micile creioane, obosite de atâta ascuţit :).

Sursă imagine şi tutorial

Designerul italian Maria Christina Bellucci  de la MCB Contemporary Jewelry îşi face loc în lumea bijuteriilor din creioane colorate printr-o altă abordare. Bijuteriile Christinei Bellucci ne dezvăluie interiorul şi mina colorată a creioanelor prin forme neconvenţionale, dându-le un aspect unic şi stilat.

Sursă imagine

O altă interpretare a creioanelor colorate vine de la Iris Tsante care se foloseşte de vârfurile creioanelor pentru a crea bijuterii deosebite.

Sursă imagini

Şi dacă înca nu v-am convins de utlitatea reciclării creioanelor colorate, priviţi aceşti şlapi şi sandale realizate de designerul Lauren Milroy.

Sursă imagine

Dar nu numai creioanele pot impresiona prin noua lor formă şi utilitate.

Radiera, fie ea roz, albastră, verde, cu miros de gumă de mestecat sau fără miros, în formă de fructe sau în formă de animale; toţi am avut cel puţin una. Am fost plăcut surprinsă când am descoperit că locul şi rolul unei radiere pot fi şi altele decât cele ştiute de mine :).

În cele ce urmează vom vedea câteva reutilizări moderne ale radierei clasice:

Sursă imagine şi tutorial

Dacă vă doriţi un accesoriu inedit puteţi opta pentru Radiera – USB sau USB-ul Radieră, cum vreţi să-i spuneţi, realizată de Fungus Amungus, Manager de Conţinut la Instructables.

Radiera este un obiect atât de clasic încât nimeni nu va bănui ce secrete ascunde :). Aveţi nevoie doar de o radieră, desigur, un USB, o unealtă (pentru a decupa interiorul radierei) şi bineînţeles, mult entuziasm.

Cred că majoritatea fetelor şi-au pierdut la un moment dat opritorii de la cercei. Eu una, recunosc că mi s-a întâmplat destul de des, aşa că ideea de a folosi o gumă de şters pe post de opritori pentru cercei îmi pare de un real ajutor.

Sursă imagine

O altă modalitate de a reintegra radiera veche în circuit este să o transformi într-un inel – original, dar mai ales folositor.

Sursă imagine şi tutorial

Ştampilele confecţionate din gumă de şters sunt iar foarte utile pentru decorarea a diverse lucruri, de la felicitări şi invitaţii până la tricouri şi obiecte din plastic.

Sursă imagini

Sursă imagine şi tutorial

Imaginaţia este nemărginită, aşa că radierele şi creioanele pot căpăta o mulţime de forme şi funcţii, dar mă opresc aici cu exemplele şi sperând că v-au inspirat, vă aştept cu idei care mai de care mai trăznite!

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

RELATED POST

  1. Irina

    9 aprilie

    Cu ce au fost tăiate creioanele in bucatele? Mie nu îmi iese si am încercat o grămadă de modalitati

  2. Dorin Vasile

    20 octombrie

    Foarte frumos articolul. Felicitari!

  3. Oana Rusu

    14 octombrie

    sa-mi dea cineva o idee despre cum se pot taia creioane asa de frumos si uniform. eu pan' acu' n-am reusit…

  4. Multumim pentru idei Elise, sunt grozave, mi-au placut in mod deosebit creatiile lui Kate Lilley si Kyle Bean asa ca trebuie sa incerc si eu 😀

  5. Adriana

    24 iulie

    Foarte inspirat articolul, mi-a placut foarte mult. Intr-adevar surprinzator ce poti faci din creion si guma. Mie personal mi-au placut si sculpturile din capete de creion cum ar fi cele ale urmatorilor artisti: http://www.thisiscolossal.com/2011/04/crayon-sculptures-by-diem-chau/ sau http://inhabitat.com/pete-goldlust-carves-colorful-crayons-into-intricate-sculptures/ dar si multe altele…

  6. Zazine

    8 aprilie

    Geniale!
    Mai ales bijuteriile Christinei Bellucci!

  7. mina

    7 aprilie

    Este incredibil ce poate iesi din niste biete creioane si resturile acestora. Imi place cand lucrurile aparent banale sunt folosite in scopuri creative.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share