READING

Tutorial de knock off: Biscuitul Petit Beurre

Tutorial de knock off: Biscuitul Petit Beurre

Distribuie articolul:
Share

Mai ţineţi minte biscuiţii Petit Beurre sau strămoşii lor, biscuiţii populari? Sunt biscuiţii copilăriei, pe care unii dintre noi îi mâncam cu ceai, unii cu lapte, alţii cu gem. Sigur vă amintiţi de ei :)!
Într-o zi răsfoind web-ul am dat peste gigantul biscuit Petit Beurre al lui Maxime Pécourt  si cum sunt o iubitoare a biscuiţilor înmuiaţi în ceai m-am îndrăgostit pe loc. Biscuitul lui Pécourt  este de fapt o pernă de decor în formă de biscuit Petit Beurre.
Încă de cand l-am văzut mi-am zis că vreau şi eu unul, aşa că am hotărât să mi-l confecţionez singură .Inspirându-mă dintr-un tutorial realizat de tellestelle, am reuşit cu puţin efort şi multă răbdare să îmi creez propriul biscuit.
Sunt foarte mândră de el şi nerăbdătoare să împart cu voi!
Dacă Marele Petit Beurre v-a impresionat cel puţin la fel de mult ca pe mine, iată de ce materiale avem nevoie pentru a-l realiza:

[bulletlist]

  • Material polar (fleece) de culoarea biscuiţilor de dimensiuni 44×32 (Lxl) – eu am folosit un hanorac bej vechi pe care l-am taiat;
  • Un burete dreptunghiular de dimensiuni 38x26x4 (Lxlxh) – eu am folosit 2 bureţi suprapuşi pentru că nu am avut un burete de 4 cm grosime;
  • Aţă de cusut asortată cu culoarea polarului;
  • Un ac de cusut cât mai mare;
  • O rolă de bandă izolieră, de preferat de culoare mai deschisă (eu am folosit verde şi apoi neagră pentru că mi s-a terminat cea verde);
  • O foarfecă;
  • Bolduri;
  • Un creion pentru a face semne;
    Trebuie să menţionez că eu am adaptat biscuitul la materialele pe care le aveam disponibile prin casă. Aşa că dimensiunile biscuitului vostru pot să difere.

Husa pentru burete:
1. Avem nevoie să facem o husă pentru burete, ansamblu ce va constitui biscuitul nostru brut :). Pentru aceasta, decupăm din fleece 2 dreptunghiuri după formula:
(Lungime + Înălţime + 2 cm margini pentru cusături) x (Lăţime + Înălţime + 2 cm margini pentru cusături), adică: (38 + 4 + 2) x (26 + 4 + 2) [cm].
Drept urmare, un dreptunghi de material va avea dimensiunile 44×32 [cm].
Notă: Înălţimea este grosimea, ca să nu vă încurc.

2. În cazul în care cusătura se va face manual, delimităm cu ajutorul riglei şi a unui creion marginea pentru cusături apoi o prindem cu bolduri pentru a fixa cele doua dreptunghiuri. Facem această operaţie pe ambele părţi pentru o cusătură mai precisă.

3. Coasem cele două părţi de material  pe 3 dintre cele 4 părţi. A 4 – a parte trebuie să rămână necusută pe o porţiune de 36 cm pentru a putea introduce buretele şi a închide husa.

4. După ce terminăm de cusut, întoarcem husa pe faţă şi introducem buretele. Pentru a închide husa cu o cusătură uniforma şi cât mai discretă, mai întâi îmbinăm cele două părţi folosind câteva bolduri.

“Dinţii” biscuitului:
“Dinţii” biscuitului trebuie să aibă între 3 şi 4 cm lăţime, cu excepţia celor patru colţuri care trebuie să fie aproximativ duble.
1. Calculul “dinţilor”
Mărimile sunt alese constructiv pentru ca biscuitul să fie simetric şi estetic.
Lăţime = 26 cm
2 x 5.5 (pentru colţuriile aferente lăţimii) = 11 cm
26 cm – 11 cm = 15 cm (rămân pentru dinţii mici de pe lăţime)
15 cm / 3  = 5
În concluzie, pe lăţime avem 2 dinţi mari a câte 5.5 cm şi 5 dinţi mici a câte 3 cm.

Lungime = 38 cm
2 x 5.5 (pentru colţurile aferente lungimii) = 11 cm
38 cm – 11 cm = 27 cm
27 cm / 3 = 9
În concluzie, pe lungime avem 2 dinţi mari a câte 5.5 cm şi 9 dinţi mici a câte 3 cm.

2. Acum că ştim dimensiunile dinţilor, folosind rigla şi boldurile marcăm adîncimea (4.5 cm de la fiecare margine) şi locul dinţilor pe lungime.

3. După marcarea cu bolduri, tăiem două  bucăţi din banda izolieră, puţin mai lungi decât biscuitul, şi le plasăm de-a lungul boldurilor, spre interior, perfect paralel.

4. Odată ce am făcut asta, marcăm pe banda izolieră cu un creion sau cu un pix (sau marker) dinţii  biscuitului şi scoatem boldurile. E mai uşor aşa şi nu mai există riscul să ne înţepăm în bolduri.

Pentru lăţimea biscuitului vom respecta aceleaşi instrucţiuni de la punctul 2.

Formarea „dinţilor”:
Următorul pas este să coasem manual, pentru că altfel nu se poate, după semnele puse şi să dăm formă dinţilor.
1. Punem aţă în ac, în dublu, şi începând de la baza benzilor izoliere împungem biscuitul  pe o parte, apoi scoatem acul pe partea cealaltă având grijă să respectăm semnele de pe ambele parţi ale biscuitului.
Acul va avea următorul traseu: faţă-spate-faţă (faţa şi spatele le alege fiecare), tragem de aţă pentru a realiza aspectul de dinte, facem 3 noduri mici şi tăiem aţa. Reluăm operaţia pentru fiecare dinte în parte.

2. După ce am făcut operaţia pentru toate laturile, îndepărtăm bucăţile de bandă izolieră cu grijă să nu deteriorăm materialul.

“Gropiţele” biscuitului:
1. Pentru că gropiţele trebuie să fie 12 la număr, împărţim suprafaţa biscuitului astfel:
Lungime:
Din margine,  6 – 5.6 – 5.6 – 5.6 – 6 [cm]
Lăţime:
Din margine, 3.8 – 4.5 – 4.5 – 3.8 [cm]

2. Facem semnele tot cu ajutorul boldurilor sau cu un creion, şi pe o parte şi pe cealaltă a pernei-biscuit.

3. Pentru fiecare semn facem următoarele:
Punem aţă în ac, într-un fir de data aceasta. Coasem de pe o parte pe alta adâncind finuţ fără să depăşim semnul. După ce terminăm “gropiţele”, perna Petit Beurre e gata!


Dacă nu v-am convins să încercaţi, iată  două motive ca să vă confecţionaţi siguri un Petit Beurre:
În primul rând pentru că ar fi făcut de mâna voastră şi ar fi mândria voastră, iar în al doilea rând, costul realizării lui este cu mult mai mic (cel mult 10 euro, dacă cumpăraţi toate materialele) decât al celui original (peste 100 de euro). Dacă reutilizaţi ce găsiţi prin casă, cum am făcut eu, costul este şi mai mic sau chiar zero :).

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

RELATED POST

  1. Foarte tare ideea.. abia astept sa fac si eu unul.. poate si cativa biscuiti mai mici pentru papusile mele..:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share