READING

Creații ale designerilor români de bijuterie expus...

Creații ale designerilor români de bijuterie expuse la Los Angeles

Distribuie articolul:
Share

ArtXpert Fine Art Concept-Store realizează un parteneriat cu Enzo and Angela, faimosul local din Los Angeles renumit pentru selecția de fine art și vinuri de colecție. Astfel, publicul american va avea contact direct cu creații ale designerilor David Sandu, Andreia Popescu, Raluca Buzura și Sandu Petre, certificând un aport și o prezență calitativă pe piața mondială de artă.ArtXpert Fine-Art Concept Store, deschis la începutul lunii mai pe Str. Puțul lui Zamfir nr. 45, realizează prin acest parteneriat o primă deschidere spre piața internațională. Cu un portofoliu select în materie de pictură, fotografie, gravură și litografie (Salvador Dali, Marc Chagall, Roy Liechtenstein, Andy Warol, Vasile Grigore și mulți alții), precum și o colecție de vinuri rafinate Cartizze ale producătorilor italieni Grano, ArtXpert oferă acum și bijuterie de autor românească un statut bine-meritat – acela de obiecte artistice de cele mai înalte standarde.

Enzo Battara, un bucătar și artist italian recunoscut, își folosește restaurantul drept galerie de artă de mai bine de zece ani. Colecția sa extinsă avea nevoie și altceva în afară de prețioasele sticle de vin Amerone și Barollo. Impresionat de piesele de bijuterie ale designerilor români pe care îi găzduiește ArtXpert, el s-a hotărât să expună și să reprezinte bijuteria românească în Los Angeles. Un proiect nou din perspectiva conceptului, ArtXpert facilitează atât contactul iubitorilor de artă români cu nume sonore ale domeniului, precum și contactul dintre publicul străin și artiști români. Iar acest partneriat este o realizare și un pas major în recunoașterea la nivel mondial a calității și valorii designerilor și bijuteriilor românești. Dovedește faptul că este posibilă a dezoltare a industriei artei în România și că avem valori ce pot concura ușor chiar și cu o piață dezvoltată ca cea americană.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

  1. felicitari !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share