Nu se putea să treacă luna şi să nu realizez un tutorial pe tema propusă… în acest caz nunta handmade. Am stat şi m-am gândit şi răzgândit, pentru că aveam o mulţime de idei şi, în cele din urmă, probabil şi sub influenţa căldurii de afară, m-am hotărât să creez ornamente pentru o nuntă câmpenească. Îmi imaginez că trebuie să fie tare frumos să îţi faci nunta… lângă un câmp de floarea soarelui de exemplu… nu credeţi?
Pentru că fericitul eveniment ar urma să se desfăşoare în mijlocul naturii, ornamentele nu ar trebui să fie foarte încărcate. Eu am optat pentru o nuanţă de galben spre ocru (nu este atât de vie ca in fotografii) pentru hârtia cartonată suport, un verde plăcut, alb și alte două nuanţe de galben pentru floricelele realizate prin tehnica quilling (rulare a hârtiei).
Iată şi ce am folosit: hârtie cartonată – galben si verde, hârtie normală – alb si două nuanţe de galben, cercar, cutter, foarfecă, fetru maro, lipici la stick, bandă dublu-adezivă .
Pentru început trebuie să vă decideţi ce dimensiuni doriţi să aibă decoraţiunile. Eu am realizat două: cea din imaginea de mai sus are lungimea de 21 cm împărţiţi în trei astfel: 9cm – 9cm – 3cm. După cum puteţi observa am ales să formez un triunghi pentru stabilitate.
Următorul pas a fost să realizez o „împletitură” pe care să aşez ulterior floricelele. Puteţi folosi ce culori doriţi. Eu am ales alb pentru că se vede foarte frumos pe fundal si nu aveam altă culoare (nuanţă) mai potrivită. Pentru această împletitură am folosit 18 fâşii de hârtie (9 şi 9). Puteţi folosi orice fel de hârtie, iar dacă aţi învăţat în copilărie cum se ţese va fi foarte uşor. Chiar dacă nu ştiţi, o dată ce veţi înţelege ” mecanismul” veţi lucra cu plăcere. Eu am descoperit că cel mai simplu este să începem cu două fâşii aşezate orizontal printre care strecurăm vertical alte 5 după cum se poate observa mai sus ( prima făşie verticală se va afla sub faşia orizontală de sus şi peste cea de jos; a doua fâşie verticală se va afla peste fâşia orizontală de sus şi sub cea de jos; a treia fâşie verticală se va afla sub fâşia orizontală de sus şi peste cea de jos etc.). După ce terminaţi de adăugat cele 5 fâşii verticale puteţi începe sa „ţeseţi” pe orizontal completând modelul deja schiţat de pasul descris puţin mai sus. Iată şi rezultatul:
Asigurăm pe spate împletitura cu banda dublu-adezivă pe care o lipim pe margini. Cu ajutorul ei vom lipi ulterior împletitura de cartonul suport.
După ce am asigurat împletitura tăiem surplusul de hârtie şi obţinem un model frumos, împletit, în ton cu tema nunţii câmpeneşti. Trecem la următorul pas- floricele:
Rulăm hârtia şi ne putem ajuta de cercar, ca în imaginea de mai sus, pentru a obţine anumite dimensiuni ale petalelor. Eu am folosit două cercuri apropiate pentru cele doua nuanţe de galben, iar în cazul celuilalt model de decoraţiune un singur cerculeţ. Lipim capătul hârtiei si dăm forma dorită petalelor:
Iată mai sus un exemplu de floare – petalele sunt uşor ascuţite. Le puteţi fixa între ele cu lipici, sau puteţi să le prindeţi cu ajutorul unei bucăţi de bandă dublu-adezivă.
Modelul de mai sus a fost conceput pentru a însoţi (sau înlocui) „mărturiile”. De aceea am folosit pata de culoare verde în cadrul „aranjamentului floral”.
Cel de-al doilea model realizat mi s-a părut mai potrivit pentru a se scrie pe el numele invitaţilor sau numărul mesei. Îl puteţi vedea în imaginea de mai sus.
După ce terminăm de aranjat petalele florilor putem adăuga în centru puţin maro – eu am folosit fetru şi am creat mini floarea soarelui, sau margarete galbene :). Se lipesc cu ajutorul benzii dublu adezive pe împletitură.
Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!
NO COMMENT