READING

Hand-made-uri de vară la ArtBoutique

Hand-made-uri de vară la ArtBoutique

Distribuie articolul:
Share

Cele mai frumoase obiecte handmade din ţară vor fi expuse în perioada 10 -12 august în Piața Mică din Sibiu, în fața Muzeului Franz Binder, în cadrul celei de-a 11-a ediții ArtBoutique. Numărul de spații puse la dispoziția artiștilor a fost ocupat în totalitate, și la această ediție a târgului fiind așteptați 40 de artizani români din Sibiu, Timișoara, Arad, București, Baia Mare, Constanța, Covasna și Cluj Napoca.

La această ediție, artiștii vor expune obiecte și accesorii vestimentare, bijuterii, decorațiuni din ceramică pictată, sticlă pictată, lumânări parfumate, agende, jurnale, felicitări, tricotaje, cosmetice homemade și articole pentru copii.

Sculptura live și concurs pentru îndemânatici

Stefan Doru Moscu, un tânăr sculptor sibian, care pictează atunci când nu sculptează va lucra în fața publicului, în cele trei zile de târg. Vizitatorii târgului vor avea astfel posibilitatea de urmări progresul unei lucrări artistice de la stadiul de idee, la modul în care viziunea artistului se transformă în realitate.

 O altă surpriză a ediției din acest an este un concurs la care pot participa toți cei care iubesc arta hand-made și care au readus sclipirea de altadată unui obiect drag printr-un element chic. Cei interesați trebuie să trimită două fotografii, una în care e reprezentat obiectul în forma lui originală și a doua în care arată cum l-au adus la viață, restaurându-l sau adăugându-i câteva elemente personale. Regulamentul concursului poate fi gasit online pe pagina.

ArtBoutique este un eveniment unic în Sibiu care reunește periodic creatori de produse realizate manual, atât locali cât și din țară, oferindu-le posibilitatea să-și etaleze talentul într-un cadru organizat. Evenimentul oferă sibienilor o alternativă la comerțul de masă, promovând bjuterii unicat, obiecte decorative realizate cu migală, produse bio și accesorii vestimentare pentru oameni cu personalitate.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share