READING

Tutorial: „Pe urmele ghindelor (I)… cu...

Tutorial: „Pe urmele ghindelor (I)… cu lipici”

tutorial-pe-urmele-ghindelor
Distribuie articolul:
Share

Mă pregăteam de lucru şi îmi luasem nişte coli albe ca să fac schiţe pentru tutorial când, din teancul de hârtii, alunecă uşor una.  Eram sigură că respectivele coli sunt albe, nedesenate…  şi totuşi mare mi-a fost mirarea când am descoperit pe hârtie un copac desfrunzit!!! Nimic neobişnuit, îmi zic… a început toamna, dar cum de a rămas atât de devreme fără frunze? Nici măcar una..  Am luat repede aparatul şi i-am făcut o poză, parcă voiam să am o dovadă. Şi bine am făcut, pentru că, vedeţi voi, imediat după aceea totul a fost  învăluit de mister. Pe ramurile golaşe ale copacului au apărut trei ghinde. Poate au fost pierdute de cineva grăbit, sau aşezate intenţionat ca să mă facă să renunţ din start la „investigaţii”. Prea târziu!  Trebuie să descopăr enigma copacului desfrunzit. Sper să mă ajutaţi şi voi. Primul pas este să aflăm ce este cu… ghindele!! Aşa că, haideţi să le descoperim împreună secretul!

copacul cu ghinde

Ghindele care au apărut din senin sunt realizate din fetru şi sunt lipite pe suport de carton! Nu ştiu dacă au fost lăsate intenţionat sau pierdute, dar cel mai simplu mod de a afla mai multe despre ele, este să încercăm să facem şi noi câteva!

ghinde-materiale-

Avem nevoie de lipici, bandă dublu adezivă, coală de hârtie, gumă de şters, creion, carton (care poate fi şi reciclat), foarfecă.  Am uitat să vă spun că acest proiect este accesibil şi micilor „detectivi” (sub supraveghere).

ghinde-materiale

Avem nevoie şi de fetru (sau alt material textil) – două culori. Eu am ales maro şi gri. Şi o cariocă, sau mai multe – pentru a definitiva proiectul.

ghinde-modele

Sunteţi gata pregătiţi? Să începem. Desenaţi cu ajutorul creionlui, pe coala de hârtie mai multe ghinde. Conturul este de ajuns. Nu vă faceţi griji că nu ies toate la fel!! Ca şi în cazul nostru, al oamenilor, nu există două ghinde la fel. Şi nici ghinda perfectă:). Exersaţi până sunteţi mulţumiti de rezultat! Nu ar strica să aveţi o ghindă – două adevărate, aşa ca model.

ghinde-decuparea-elementelor

Alegeţi-vă trei ghinde de diferite dimensiuni şi decupaţi-le după contur. După aceea decupaţi-le şi după elementele care le formează: fructul şi căpăcelul. Veţi obţine 6 elemente.

ghinde-cum-lipim-elementele

Urmează să lipim elementele de hârtie pe fetru. Eu am ales ca fructul propriu zis să îl fac din fetru maro, iar capacul din fetru gri. Cum procedăm: poziţionăm partea decupată cu faţa (cea conturată adică) în sus. Aplicăm lipici pe aceasta, după care aşezăm partea cu lipici pe bucata de fetru ( sau fetru peste ea, cum vă este mai uşor). Presăm cu atenţie ca să se lipească şi după aceea decupăm surplusul de material urmărind conturul oferit de hârtie.

ghinde-pe-suport

După ce am repetat operaţiunea pentru toate cele 6 piese ce vor forma ghindele, trecem la următorul pas. Vom avea nevoie de carton, bandă dublu adezivă şi atenţie. În primul rând aveţi grijă să nu încurcaţi ordinea în care elementele trebuie aşezate pentru a reconstitui ghindele ( cel mai bine este să încercaţi să ţineţi capacul lângă fructul de care aparţine).

ghinde-lipite-pe-suport

Aplicăm banda dublu adezivă pe spatele hârtiei şi lipim pe carton. Reîntregim astfel ghinda. După aceea o decupăm cu atenţie pe contur. Lipim încă o fâşie de bandă dublu adezivă pe spatele de carton astfel obţinut, dar nu îndepărtăm deocamdată partea de protecţie.

ghirlande-decorare

Cu ajutorul cariocei decorăm fructul ( puteţi trasa linii, umbre etc.), iar cu ajutorul creionului capacul. Puteţi folosi de asemenea creion colorat sau cariocă.

ghinde-suspecte

Ghindele sunt gata! Sunt la fel cu acelea găsite pe ramurile copacului. Împreună am rezolvat un mister – aceste ghinde au fost făcute de cineva. Dar oare de ce? Voi în ce proiecte credeţi că ar putea folosite, sau în ce proiecte le-aţi folosi?

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.

Ne vedem data viitoare cu un nou mister pe care să îl dezlegăm împreună!

Comentarii

RELATED POST

  1. […] cu Zâna Pădurii – cea care locuieşte în copacul desfrunzit unde am găsit ghinde din fetru (lipit sau cusut), sau croşetate (amigurumi). Este vorba, bineînţeles, chiar de acel copac unde am […]

  2. […] proprietarul? Am descoperit până acum că îi place să confecţioneze ghinde, fie din fetru (lipit sau cusut), fie croşetate (amigurumi). Copacul era desfrunzit pentru că şi-a confecţionat o […]

  3. DulceaMeaCasa

    27 septembrie

    Nu cred ca am dezlegat misterul, inca….poate copacul avea ceva de spus…nu stiu, poate ghindele s-au ratacit…eu una le-as folosi pentru o felicitare, dar……greu, greu, trebuie sa vad urmatorul mister.
    Multumesc Rux.

    • Rux Copilarim

      27 septembrie

      🙂 si eu iti multumesc Oana!

  4. […] Tutorial: “Pe urmele ghindelor (I)… cu lipici” […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share