Toată lumea știe povestea lui Moș Nicolae, cel care lasă cadouri în ghete pentru copiii cuminți și nuielușe pentru cei neascultători. Mai puțin cunoscut este rolul lui de salvator al lumii și paznic al Soarelui. „Reprezentat ca un moș cu barbă albă, călare pe un cal alb (simbol al primei zăpezi), Moș Nicolae sau Sannicoară veghează poarta cerului dinspre apus, pe unde încearcă soarele să se strecoare în ținuturile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără lumină și căldură.” (sursa) Pentru că asta e noaptea lui Sannicoară vă propun să decorăm împreună câteva lumânări și să le aprindem în cinstea lui.
În prima imagine am strâns câteva idei de lumânări decorate și una de lumânare pe care o poți face acasă. Primele sunt destul de simple de făcut, cu lipici, sclipici sau șervețele poți face orice lumânare să arate festiv. Cu multă răbdare și două sticle de dimensiuni diferite îți poți face o lumânare în gheață sau folosind un stencil poți topi jumătate dintr-o lumânare pentru a-i schimba forma. Poți decora o lumânare cu crenguțe de brad sau mușchi și panglici colorate. Cât despre lumânarea pe care o poți face acasă, ai nevoie de ceară, creioane colorate cerate și multă gheață!
Lumânare decorată prin tehnica șervețelului
Dacă jucatul cu focul și ceara nu te atrage, poți decora recipientul în care stă lumânarea. Pune lumânări subțiri în mici ghivece cu plante de sărbătoare pentru un aspect rustic sau în pahare decorate cu hârtie de ambalat cadouri care să reflecte stilul tău. Dacă îți place să reciclezi și să refolosești, atunci o strecurătoare veche sau pahare îmbrăcate în șosete pot fi suporturi foarte simpatice. Pungile de hârtie decupate duc la tot felul de rezultate interesante, doar nu uita să pui lumânarea într-un pahar ca să nu le transformi în torțe. Pentru sfârșit am lăsat un proiect care mi-a plăcut mult, mult și pe care l-am și încercat: mici lumânări puse în mici cutii de conserve agățate pe perete!
NO COMMENT