Bun venit Primăvară!! Astăzi sărbătoresc începutul lunii Martie – Mărţişor, luna iubirii şi un an de la primul articol publicat de mine, proaspăt redactor voluntar, pe 1 martie 2012.
M-am pregătit cu un tutorial în tema lunii – reciclare: ghiocei din… plastic.
Acum două zile m-am trezit gândindu-mă la ghiocei şi la acest tutorial. Coincidenţa a făcut să primesc şi primii ghiocei! I-am aşezat lângă mine şi am trecut la treabă.
Avem nevoie de:
* plastic (de preferat ceva mai subţire de la ambalaje; eu am folosit de la o cutie de bomboane)
* foarfecă, ceva de găurit (opţional, pentru că puteţi folosi şi vârful foarfecii)
* vopsea acrilică (alb, verde)
* pensulă
* scobitori
* un suport (am folosit un coşuleţ realizat din suport pentru ouă pe care îl primisem cadou)
* o bucată de polistiren (sau alt material pentru a fixa tijele)
* puţină vată
* mărgeluţe
* sârmă (am folosit sârmă îmbracată în plastic pentru prinderea pungulițelor)
Decupăm trei petale din plastic și le pictăm cu acril. Atenţie – acesta se usucă repede. Perforăm partea care urmează a fi prinsă de scobitoare – care va deveni tija ghiocelului.
Se pune mărgeluţa în vârful sârmuliţei şi se fixează cu un nod. Urmează să adăugăm primele două petale şi le dăm frumos forma:
Se lasă în vârf puţin spaţiu şi se adaugă şi a treia petală, după care se fixează bine toată floarea cu sârmuliţa. Urmează să pictam cu acril verde tija și porţiunea din spate (sârma).
Între timp am pus puţin polistiren în coşuleţ şi am fixat primul ghiocel. Putem realiza și o frunză. O decupăm, o pictam, o prindem pe o scobitoare şi… mai facem câțiva ghiocei.
După ce îi fixăm în suport, putem pune şi câteva fire de iarbă (tot din plastic colorat cu acril) şi puţină vată pentru a crea impresia de zăpadă.
Şi iată – avem un coşuleţ cu ghiocei! A fost cu siguranţă unul dintre cele mai dragi proiecte şi sper să primiţi acest tutorial ca pe un mărţişor pe care vi-l ofer din inimă!
Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!
Ghid de februarie – Revista Atelierul
1 februarie
[…] Rux ne arată cum să reciclăm și să creem un suport chic pentru florile de […]
Ruxandra Țețiu
29 noiembrie
dupa cum spuneam, se mai intampla. Important este ca totusi cosuletul a supravietuit si abia astept sa il admir la primavara din nou!
Adriana Alexandru
29 noiembrie
Am ambalat totul dintr-o mare graba, asta e, imi pare tare rau…facusem foarte multe colete in acea zi, era si foarte tarziu, mi se inchideau ochii de somn….
Adriana Alexandru
29 noiembrie
Aha, nu vizitasem blogul tau, am dat din greseala de articolul acesta si am vazut ca nici pomeneala de numele meu pe aici. Dar nu e nimic, nu sunt suparata draga mea, am fost dar mi-a trecut. 🙂
Ruxandra Țețiu
29 noiembrie
Nu este vina nimanui. 🙂
mi-a parut rau ca nu l-am putut pastra cum il primisem. dar ma bucur ca i-am putut da totusi o alta sansa – prea era frumos!
Ruxandra Țețiu
29 noiembrie
http://www.blog.copilarim.ro/2013/03/1-martie-cu-ghiocei.html
Am spus cu drag de unde este! 🙂
Adriana Alexandru
29 noiembrie
Dar…tare mahnita mai sunt Rux…era un secret sa spui totusi de unde ai primit acel cosulet? Sau ti-e rusine cu mine…m-ai dezamagit Rux, m-ai dezamagit profund…
Adriana Alexandru
29 noiembrie
Foarte frumos Rux, imi pare tare rau de accidentul cu muschiul si ghinda, trebuia sa le ambalez mai bine, MEA CULPA!
Gianina
3 martie
Ce idee faina!si a iesit atat de …real….cosuletul e tot de la cutia de bomboane,sau din carton de oua?
Rux Copilarim
3 martie
Da… cand i-am aratat toata lumea simtea nevoia sa puna mana pe petale…
Cosuletul este din carton de oua si l-am primit cadou cu muschi de padure si ghinda – era (si este) o minunatie … dar din pacate muschiul si ghinda au suferit un accident la trasport:(. Acum e din nou rasfatat cosuletul.
Groza Claudia
1 martie
Bravooo… 🙂
Rux Copilarim
3 martie
Ma bucur ca iti plac:)