READING

Old habits: „Sunt puțin de modă veche”...

Old habits: „Sunt puțin de modă veche”

Distribuie articolul:
Share

Am avut onoarea să o cunosc live pe Cristina de la Old Habits în cadrul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a II-a. Realizează cele mai interesante şi chic produse handmade de la coliere la brăţări şi guleraşe de inspiraţie vintage.

1. Cum a apărut brandul tău şi de ce ai ales această denumire pentru el ? 

Proiectul Old habits a apărut din dorință. Îmi plac lucrurile cu însemnătate, care au o poveste. Mi se pare că, totul in ultima vreme este superficial. Îmi era dor de “esență”. Sunt puțin de modă veche. Poate, de aceea, am ales acest nume pentru bijutericile mele – Old Habits.

1-(2)

1

2. Cine este se află în spatele brandului Old habits ?Vrem detalii, multe detalii…

 În spatele proiectului Old Habits, sunt eu Cristina. De profesie inginer medical. În prezent mă ocup de firmă de web design, pe care am înființat-o împreună cu soțul meu și de proiectul Old Habits. Nu mă recreează ceva mai bine decât lucrul de mână. E ca un concediu de normalitate. Cum zicea cineva: „nu poți să vezi zâne dacă nu ești zănatec”. Trăiesc într-o lume a mea, vizez cu ochii deschiși. Probabil dacă nu aș fi așa, multe dintre creațiile mele nu s-ar fi născut.

3. Cum ţi s-a părut evenimentul de anul acesta Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs?

Mi-a plăcut foarte tare acest eveniment. Locațiile au fost foarte bine alese. Boeme că și handmade-ul. Am cunoscut oameni genialii, frumoși. Revistă Atelierul a reușit să reunească într-o singură seară o mulțime de oameni creativi. M-am bucurat foarte tare când am aflat că mă aflu printre ei.

4. Ce anume te inspiră sau cine te inspiră în realizarea creaţiilor tale?

 Mă inspiră feminitatea. Apoi mă inspir din culori, stări, emoții și muzică. Nu aș putea să fac ceva fără muzică. Mă scufund în muzică și așa apăr cele mai bune creații.

10

3jpg 2

5.  In ce materiale îți place să lucrezi și de ce?

 Îmi plac perlele foarte tare. Emană feminitate. Chiar dacă te îmbraci în blugi și teneşi, este suficient să-ți pui un colier de perle și devi stilată. Apoi, prefer textilele. Poți crea tot ce vrei folosind textile. De la coliere, brățări până la diverse acesorii. Cel de-al treilea material, este bronzul. Are un aer vechi care mie îmi place foarte tare și mă inspiră.

6.     Există anumite produse  care îţi reprezintă stilul cel mai bine? Dacă da, care anume?

Mai nou am descoperit dreamcatch-urile și cred că mă reprezintă, poate cel mai bine. Sunt colorate, pline de viață dar și îndrăznețe. Poţi folosi fel de fel de accesorii de la mici perle până la mărgele din lemn. Și până la urmă, cred, așa sunt și eu – diversificată.

7

7.    Oferă câteva sfaturi creatorilor şi designerilor de produs  la început de drum. De ce crezi că au nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

În primul rând trebuie să fie creativi, apoi mai au nevoie de curaj și multă răbdare.  În al doilea rând trebuie să fie hotărâți, să știe ce anume vor să creeze și mai ales pentru cine. Este foarte important să își cunoască foarte bine potențialii cumpărători.  Apoi ar trebui să învețe mici trucuri: cum să facă o fotografie reușită, cum să își aleagă prețul corect pentru produse și bineînțeles cum să-și promoveze produsele.

8.  Cum arată atelierul tău?

 Atelierul meu este în sufragerie. Am și 3 asistenți: motanul alb Mimozel, motanul negru Pandele și noul membru al familiei Babette, un dog de bordeaux foarte curios.

c

9.   Ce apreciezi cel mai mult la Revista Atelierul?

 Oooo, sunt foarte multe lucruri pe care le apreciez la Revistă Atelierul. În primul rând are grijă de noi. De micii iscusiți. Ne promovează produsele, concursurile, paginele de produse. Ne ajută să creștem și să ne facem cunoscuți. Ne reunește la evenimente drăguțe. Este foarte grijulie. O văd așa că pe un personaj uman, alcătuită de o mare echipă dragă.

 10 . Sunt sigură că ai primit o comandă insolită sau ai poveste interesantă asupra unui produs al tău, te rog frumos dă-ne detalii

 O domnișoară era și probabil este în continuare fan Salma Hayek. Mi-a trimis o poză și m-a rugat să-i fac un colier cât mai identic cu cel din fotografia cu actriță. Nu mi-a fost foarte ușor pentru că nu știam ce pietre au fost folosite. M-am inspirat doar din culori. Până la urmă a ieșit cum a vrut domnișoară și m-am bucurat tare pentru că am putut să o fac fericită, purtând un colier a la Salma Hayek, dar făcut de mine.

Poze sunt realizate de Mihai Isaroiu (soţul), Marius Gospodin şi Eva Iuga.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share