La un interviu cu prietenele :)

Distribuie articolul:
Share

Bine v-am găsit! Azi am pregătit un interviu mai special  cu 3 fete frumoase care pe lângă faptul că poartă hăinuțe, accesorii și folosesc produse cosmetice fabricate manual, sunt și foarte creative. De altfel teoria că doar oamenii îndrăgostiți de frumos aleg să poarte și să folosească produsele handmade – este adevărată!

Am să vă relatez câte ceva despre fiecare intervievată în parte. Toate trei îmi sunt prietene și mă bucur pe această cale că am avut ocazia să facem un interviu și că acest subiect ne leagă atât de mult. Tatiana, Ana și Marina, au stilul lor unic și acest fapt mă face să le apreciez și mai mult.

De la stânga spre dreapta: Tatiana, Ana și Marina

De la stânga spre dreapta: Tatiana, Ana și Marina

Tatiana este cea care asortează perfect accesoriile cu hăinuțele. Are pasiune pentru fotografie și numește această pasiune, activitate pentru timpul liber, deși eu cred că ar trebui să transforme “hobby-ul” acesta în profesie! 🙂 Este foarte atentă la detalii și foarte critică când este vorba de felul cum trebuie să arate o femeie. Consideră că stilul nu se cumpără, stilul e ceea ce-ti aparține și se educă!

Ana – pictorița, este un omuleț cu un simț estetic extrem de fin. Pictează doar când are ea chef, dar tablourile ei vorbesc în locul meu. A lucrat la un boutique de modă în Milano unde obișnuia să coase în pauzele de masă gulerașe, blănuri,  deși activitatea aceasta nu avea nimic în comun cu profesia ei – rezultatul era mereu apreciat de cumpărători. A făcut și cursuri de haircut ca să poată tunde personal pe toți membrii familiei. Consideră că oamenii de artă sunt cei care mișcă lumea! Nu și pe a ei!

Marina este cea care din marea dragoste pentru hăinuțele cusute manual (pe care le face la comandă și le poartă cu plăcere), a început propria afacere. A deschis un boutique de textile și este mereu binedispusă să ofere sfaturi pentru alegerea stofei potrivite. Pentru ea nu există lucruri care nu se pot face ci doar oameni care nu vor să le facă !  Așadar urmează întrebările ca atare.

Lucrurile efectuate manual valorează pentru tine mai mult (nu neaparat financiar), decât cele din producția comercială (fabrică)?

Tatiana: Eu sunt pentru originalitate și creativitate! Ceea ce înseamnă  că apreciez lucrurile realizate  manual  mult mai mult decât pe cele de fabrică, deoarece  au ceva în ele,  o fi vorba de energia, de atenția creatorului la fiecare detaliu ?!, nu știu,  dar sigur au originalitate și o părticică din sufletul creatorului. Iar pentru mine orice lucru făcut cu suflet  merită o mai mare atenție.

Ana: Oamenii și-au confecționat singuri bijuterii și tot felul de lucruri de mii de ani și handmade-ul care a devenit extrem de popular în ultimii ani nu mai e o noutate, ci doar o revenire la viață. Accesoriile handmade sunt cele care ocolesc imaginea articolelor în serie, o individualizează și surprind prin caracterul său neobișnuit. Și da! Mie îmi plac și apreciez foarte mult accesoriile handmade pentru că sunt în mare parte foarte drăguțe, finuțe și originale.  Dacă ai fantezie și îndemânare poți să îți faci și singur tot felul de chestii drăguțe…

Marina: Apreciez lucrurile unicat. Pentru mine nu contează cât de mult costă un produs handmade ci cât de unic și calitativ e acesta! Când achiziționez un produs sau îl fac la comandă caut să fie cu adevărat original și calitativ. Să se deosebească de ceea ce unii deja au. Iar lucrurile handmade pe care le-am primit cadou au o încărcătură și importanță emoțională foarte mare pentru mine.

Câteva lucruri de mână pe care le-a făcut Tatiana. Vesta este cumpărată de la un târg de handmade.

Câteva lucruri de mână pe care le-a făcut Tatiana. Vesta este cumpărată de la un târg de handmade.

Sunt oare de apreciat acele tag-uri – adică micile imperfecțiuni care deosebesc lucrurile fabricate manual de cele în masă? Ori nu ar trebui să se deosebească prin calitate?

Tatiana: Nu mă deranjează micile imperfecțiuni ale produselor handmade dacă sunt făcute drept semnătură a celui care le confecționează.  Așa înțeleg eu că acel lucru e special, unic, și-mi dă un sentiment de familiaritate și căldură. Pentru mine calitatea constă  în cât de impresionant e confecționată lucrarea și cu câtă imaginație și talent este marcată.

Ana: Dacă lucrurile de mână, chiar dacă au unele semne de imperfecțiune, îmi plac, atunci le port cu drag! Pot să aduc un exemplu?!  Bijuteriile din argint și aur, fabricate manual și pe care obișnuiesc să le văd în Italia în orice orășel sânt extrem de apreciate și dacă le privești cu atenție nu se deosebesc aproape cu nimic de cele industrializate. Ba chiar unele sunt mai calitative și mult mai frumoase. Și toate acestea pentru că sunt făcute cu drag! Ori orice lucru făcut cu drag și mult suflet nu poate fi necalitativ!

Marina: Tot timpul am pus și pun accent pe calitate! Tot mai mult observ așa ziși “artiști”, care peste noapte reușind să facă un colier sau orice alt lucru după careva instrucțiuni dintr-un tutorial găsit pe internet, vor să-și facă propriul magazin online și să vândă! Să vândă cantitativ nu și calitativ. Sunt ferm convinsă că lucrurile efectuate manual nu se pot vinde la cantitate! Și toate acestea, pentru că fiecare produs necesită o atenție deosebită și timp! Și apoi nu fiecare produs fabricat manual trebuie apreciat cu mult prea multi bani doar pentru ca e făcut cu mâna! A înșirui mergele pe ață pot și eu! E altceva să personalizezi produsul! Cred că la aceasta mulți “artiști” mai au mult de lucrat!

Ce poți să zici despre  lucrurile  pe care le faci chiar tu, cu mânuța ta? 

Tatiana: Un lucru realizat de mine are o deosebită importanță, o valoare sentimentală pentru mine.  Doar e muncă îmbinată cu pasiune, răbadare, cu dorința de a face ceea ce-mi imaginez. Iar dacă rezultatul e cel pe care-l aștept, atunci primesc o satisfacție nemaipomenită.

Gaby: Îți amintești de zilele în care am stat împreună să facem mărturiile, și butonierele pentru nunta ta? 🙂
Tatiana: Da, îmi amintesc și sunt mulțumită de rezultat. E obositor să faci atât de multe cutiuțe și butoniere într-un timp atât de scurt, dar se merită efortul. (zâmbește…)

Ana: Când lucrurile care mă înconjoară și-mi plac îmi bucură ochiul sau mă inspiră la ceva, vreau să le transpun pe hârtie sau pe pânză.  Așa a început pasiunea mea pentru pictură. Din dorința de a imortaliza imaginile care m-au marcat sau din necesitatea de a-mi exprima gândurile prin desen. Îmi place jocul de culori, îmi place  că pot depune orice imagine din natură sau din gând pe o pânză. Pictez când îmi vine inspirația. Iar inspirația îmi vine adesea când sunt tristă sau nu vreau să vorbesc.   Pictura este refugiul meu. Pictând îmi regăsesc liniștea.

Marina: Nu am prea multe lucruri făcute de mine. Am o broșă-floare din stofă pe care o port cu plăcere. Sunt mândră că am făcut-o eu și mai ales că a ieșit așa cum am vrut eu. (zâmbește…)

Tablouri pictate în ulei pe pânză, de Ana Mihailov.

Tablouri pictate în ulei pe pânză, de Ana Mihailov.

Spune-mi cum ai ajuns să porți handmade? 

Tatiana: Am început cu procurarea produselor cosmetice, adică sapunurile naturale handmade, apoi m-au impresionat jucăriile neordinare, bijuteriile, obiectele interesante făcute de tine. Mai nou, Marina a deschis un atelier de textile și croitorie și mi-am procurat o rochiță de acolo. Și o să continui să achiziționez produse  handmade de pe internet sau de la târguri specializate , am să le fac la comandă sau chiar cu mâna mea, important e că știu cum se poartă. (zâmbește…) Se poartă cu atenție și mult stil.

Ana: Am prietene care de ceva timp crează accesorii handmade. Știu povestea fiecărei bijuterii în parte  și știind cât suflet depun atunci când fac acei  cerceluși, sau brățări sau orice altceva am început să le port cu și mai mult drag. Mai demult am primit cadou o broșă în formă de inimă, un simbol cu  încărcătură spirituală a celui care a facut-o și mi-a dăruit-o. Cum să nu-ți placă și să nu porți lucrurile fabricate manual când ești înconjurat de prieteni care le fac?! (zâmbește…)

Marina: Din dorința de a purta hăinuțe originale. Am obosit de hainele necalitative de pe piață, fabricate in China sau Turcia, dar care costă foarte mult pentru ceea ce sunt de fapt. M-am gândit că la aceeași bani pot să-mi cos o rochiță, așa cum o vreau și cum o văd eu. Și mai ales exact pe măsura mea. (zâmbește…)  Majoritatea hăinuțelor le fac la comandă. Sunt încântată de oamenii care pot face din țesături adevărate opere de artă.

Pălăriile au fost măsurate la târgul de handmade. Cerceii au fost cumpărați de la același târg iar rochița este cusută la comandă.

Pălăriile au fost măsurate la târgul de handmade. Cerceii au fost cumpărați de la același târg iar rochița este cusută la comandă.

Mulțumesc pentru timpul acordat și răspunsurile care mi le-ai dat. Ce ai vrea să zici celor care tocmai au citit acest interviu?! 🙂

Tatiana: Cu mare plăcere și urez tuturor o toamnă minunată și plină de emoții pozitive și inspirație.

Ana: Celor care au citit acest articol le doresc mult succes și dacă  sunt și ei pasionați de frumos să nu le fie frică  să creeze  și să se inspire de la alții pentru că orice realizare de succes vine ca rezultat al motivației și inspirației.

Marina: Eu îți mulțumesc. Și aștept pe toți cei care vor să-și schimbe garderoba de toamnă și iarnă să treacă pe la mine la atelier! (zâmbește…)

Interviu realizat de Gaby Galamaga

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

RELATED POST

  1. Marusya BC

    6 octombrie

    Fetelor, Ce Bravo suntetzi!!!Succes la toate va doresc!!!;)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share