READING

Weekendul românesc al Târgului de Crăciun din Sibi...

Weekendul românesc al Târgului de Crăciun din Sibiu

Distribuie articolul:
Share

Târgul de Crăciun din Sibiu continuă dezvăluirea culorilor Crăciunului. Dacă primul weekend a fost poleit cu vocile aurite ale Monicăi Anghel, Paulei Seling, ale lui Brad V. Johnson și ale grupului vocal Acapella, cel care urmează va evidenția pasiunea și entuziasmul conturate în jurul Zilei Naționale a Romaniei. Weekend-ul ROȘU din seria “Colors of Christmas” va aduce în Piața Mare a Sibiului un spectacol de patinaj artistic, colinde și muzică populară românească.

Colindători din Maramureș,  Alba, Bacău, Călărași, Sălaj și Sibiu

Sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 15:00 – 18:00, pe scena Târgului de Crăciun din Sibiu, vor urca unsprezece cete de colindători. Grupurile vor reprezenta diferite regiuni istorice ale României, oferind astfel publicului o perspectivă completă asupra colindei românești și a obiceiurilor conturate în jurul Sărbătorii Crăciunului.

2

Actiunea este realizata in parteneriat cu Muzeul ASTRA din Sibiu si continua traditia Festivalului National al Datinilor si Obiceiurilor, ajuns anul acesta la cea de-a saptea editie. La eveniment vor participa: ansamblul Folcloric „Doina Mureșului” din comuna Ciugud, jud. Alba, “Căiuții din Balcani”, jud. Bacău, grupul „Raze de lumină”, grupul folcloric „Constantin Brăiloiu”, grupul “Tezaur Uman Viu” din comuna Cuza Vodă, jud. Călărași, ansamblul „Vasile Lucaciu” din Sisești, jud. Maramureș, grupul folcloric “Poiana” din satul Ciumara, jud. Salaj, corul din Săliște, elevii Palatului Copiilor Sibiu și ai Școlii Gimnaziale din Alămor, jud. Sibiu.

 Feerie pe 700 mp de gheață

 Tot sâmbătă, patinoarul artificial din Piaţa Mare va fi inaugurat cu un spectacol extraordinar de patinaj artistic. La “Feeria pe gheață” sunt invitați patinatori din ţară şi străinătate, precum Sarah Hecken (Germania), Stephane Walker (Elveţia), Deborah Sacchi (Italia), Mario-Rafael Ionian (Austria), Tigran Vardanian (Ungaria), Zoltan Kelemen, Zsejke Kenesz, Andreea Ureche și Marius Negrea.

Spectacolul propus de Asociația Genius este singurul eveniment de acest gen din Sibiu, mult aşteptat de public pentru frumuseţea patinajului artistic, o artă ce combină graţie, supleţe, măreţie, stăpânire de sine, precizie şi o bună coordonare şi pregătire fizică. Graţia şi precizia artiştilor patinatori se va îmbina cu jocurile de lumini, muzica şi atmosfera specială a Târgului de Crăciun din Sibiu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu orele 19:30.

Folclor din Mărginimea Sibiului de Ziua României

Ultima seară a weekend-ului Roșu va completa manifestările dedicate Zilei Naționale a României cu un regal folcloric din zona Sibiului, prezentat de Traian Stoiță, Camelia Cosma Stoiță și Ioana Brad. Cei trei reprezentanți ai cântecului din Mărginimea Sibiului le vor oferi românilor de pretutindeni un cadou special, prezentând de ziua lor un spectacol deosebit de colinde, muzică populară și romanțe românești.

Mai multe informații despre celelalte evenimente din cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu,  pe site-ul www.targuldecraciun.ro sau pe www.facebook.com/targuldecraciun

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Fundația AU-RO Austria Pro România în parteneriat cu A1 Events. Este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share