READING

Tutorial: Coroniță pufoasă din iută și fetru

Tutorial: Coroniță pufoasă din iută și fetru

Distribuie articolul:
Share

Ne bucurăm mult să împărtășim cu voi un tutorial foarte simpatic și pufos. Corina a creat această coroniță special pentru Revista Atelierul și sperăm să vă inspire și pe voi să încercați acest frumos proiect. Coronița de iarnă este un element decorativ care nu ar trebui să lipsească din căsuța voastră, iar dacă este handmade, atunci e deja perfectă!

Brrr…e deja Decembrie – oare când a trecut anul? Moșul e pe drum, iarna și-a intrat în drepturi și chiar dacă nu e zapadă peste tot, e atât de frig încât canapeaua, o păturică pufoasă și o ciocolată caldă sunt mult mai tentante decât orice ieșire la patinoar sau vizită la vreun târg de Crăciun.

Ca să ne dezmorțim puțin degetele înghețate, vă propun un tutorial: o coroniță de Sărbatori pufoasă și primitoare, perfectă pentru împodobit ușa și întâmpinat colindătorii. Și pentru că e „Moș Crăciun-free”, coronița vă poate încânta până prin martie, când o veți înlocui cu una mai…primăvăratică.

1

[starlist]

  • fetru crem, alb și taupe (eu am folosit o coală A4 de fetru mai gros și 6 coli A4 de fetru subțire)
  • iută (pânză de sac) bej și culoarea nisipului (6 coli A4)
  • sârmă pentru baza coroniței (am folosit cam 2 spirale de sârmă cu memorie pentru colier)
  • clește pentru tăiat sârma
  • cește pentru îndoit sârma[/starlist]

2

Mod de lucru

1. Începem prin a tăia bucățile de fetru și iută în pătrățele cu latura de 4 cm. Mie mi-a fost mai ușor să tai mai întâi materialul în fâșii, apoi fiecare fâșie în bucăți mai mici. Pătrățelele nu trebuie să fie perfecte și nici dimensiunile exacte. Pentru o coroniță cu diametrul de aproximativ 15 cm am avut nevoie cam de 350 de bucăți. Nu vă speriați de numărul mare, cu o foarfecă bună treaba merge repede! Eu am numărat (de fapt am calculat) câte pătrățele am folosit doar după ce coronița a fost gata!

3

2. 350 de pătrățele mai târziu, putem începe să asamblăm coronița. La început am făcut o buclă la unul din capetele sârmei. Apoi am înșirat pe sârmă pătrățelele deja tăiate, alternând culorile și texturile, trecând sârma prin cantrul – aproximativ – al fiecărei pătrățele. Am început cu o bucățică mai groasă de fetru pentru a mă asigura că bucla nu trece prin material. Nu am perforat pătrățelele, sârma de memorie e destul de dură ca să treacă prin fetru. Atenție însă la degete!

4

3. După ce am terminat de înșirat toate bucățelele, am tăiat sârma în exces și am încheiat tot cu o buclă. Am avut grijă ca ultimul pătrățel să fie tot din fetru gros. Am trecut prin cele două bucle o panglică subțire (suficient de lungă pentru a putea agăța coronița cu ea, puteți folosi la fel de bine și sfoară) și am legat un nod trainic. Pentru a ascunde apoi cele două bucle de sârmă, am lipit între ele capetele din fetru.

5

4. Coronița este gata! Puteți să o „zburliți” după pofta inimii sau să mai franjurați patrățelele de iută.

6

Pentru un aer de sărbătoare, am decorat coronița cu un ciorchine de zurgălăi. Dar posibilitățile sunt nelimitate, puteți să îi adăugați o pată de culoare cu o fundă colorată, puteți să o decorați cu o crenguță de vâsc, puteți chiar să alegeți de la început niște culori mai „crăciunești”. Mie culorile neutre și materialele rustice îmi dau o stare de bine, mă imaginez la gura sobei, purtând șosete groase de lână și cu un sac de nuci (care așteaptă să fie curățate pentru cozonac) alături.

Comentarii

RELATED POST

  1. Corina

    10 decembrie

    Multumesc Cecilia!
    Rodica, am luat iuta decorativa de pe un magazin online. Am mai gasit aici:
    http://www.tesaturi-textile.ro/produse/tesaturi+bumbac/panza+de+sac http://shop.cerbulalbastru.ro/tesaturi/etamina/panza-sac.html
    http://www.decomag.ro/produse/?categorie=textile+si+pasmanterie&pg=1&frec=5&pret=ASC&nume=

    Incearca si la mercerie, sau ai putea sa o inlocuiesti cu etamina sau panza mai deasa de goblen.

  2. Tucudean Rodica

    10 decembrie

    Unde ai gasit iuta ?! Eu tot caut si am inteles ca nu se mai fabrica … 🙁

    • mihaella.ion

      11 decembrie

      Gasesti in piete saci de iuta si poti sa ii tai ulterior.
      Daca nu se gaseste iuta la metraj, exista sacii de iuta la preturi mici. Gasesti in pietele din Obor, Berceni, Rahova.

  3. Cecilia

    6 decembrie

    Foarte draguta si usor de realizat. Cromatica aleasa de tine este superba! Felicitari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share