Creat cu drag, de echipa Atelierul

Distribuie articolul:
Share

Perioada sărbătorilor de iarnă vine, an de an, cu ”acel ceva” care ne face să fim mai harnici, trezește fiecare simț creativ în noi și pornim într-o serie de aventuri, una mai epică decât cealaltă. Listele nostre de pe Pinterest și cele din carnețelul handmade sunt pline cu proiecte pufoase, cu mărgele sau din lut, ambalaje inedite, cadouri altfel și decorațiuni chic.Posibilitățile sunt nelimitate, doar timpul stă între şi noi proiectele noastre handmade. Totuși, sunt tare încântată să vă prezentăm o serie de imagini și proiecte pline de farmec și inspirație, create de echipa redactorială a revistei Atelierul, special pentru Craciun, pentru revistă și pentru a vă inspira pe voi, dragii noștri cititori.

Cecilia (aka Vixy) a creat un calendar advent foarte chic și ”crafty”.

”Am tot văzut pe Internet multe calendare ce-mi păreau foarte interesante. M-am documentat și am aflat că „advent” provine din cuvântul latinesc adventus și înseamnă „care vine”, adică în așteptarea zilei de 25 decembrie, a Crăciunului.

Am încercat să creez ceva care să mi se potrivească, iar organizatorul pe care mi l-a făcut mama pentru a-mi ține accesoriile la îndemână, atunci când lucrez, mi s-a părut perfect. În felul acesta am putut elimina câțiva pași importanți pentru realizarea bazei calendarului, iar toate obiectele reale au fost transformate în etichete de hârtie.

A fost o provocare interesantă și… mulțumesc pentru motivare. :)”

Calendar Advent Vixy

Gaby a creat un brăduț foarte delicat, decorat atât de frumos cu mărgele. Mai jos, ne povestește despre procesul de creație:

”Inițial am vrut să fac doar un brăduț croșetat fără mărgeluțe și paiete. Dar, se pare că slăbiciunea mea mă urmărește și după ce am terminat de croșetat brăduțul am experimentat cu mărgeluțele. Sinceră să fiu nu am avut o imagine concretă la cum ar trebui să-mi iasă brăduțul. M-am apucat și am lăsat imaginația și mâinile să lucreze de la sine. Am folosit ața de croșetat din bumbac, mărgeluțe nisip și paiete. Tulpinița dincolo de mărgele este o andrea veche fără pereche, brăduțul e umplut cu vată ca să aibă formă, iar vârful e nimic altceva decât un globuleț. 🙂

Am combinat două culori preferate – ivoar și verde, și cred eu se potrivesc bine. Vreau să se înțeleagă că lucrul de mână nu este neapărat o invenție sau o creație din timp proiectată. Cel puțin pentru mine, lucrul de mână înseamnă, de fapt, produsul a ceea ce sunt și gândesc în momentul în care lucrez. Altfel spus, ceea ce fac mă reprezintă.

Să aveți cu toții sărbători fericite și să vă bucurați de lucrurile meşteşugite cu drag, pentru că acestea fac viața mai frumoasă!”

bradut crosetat Gaby
Rux a creat pentru această provocare un calendar advent, tare inedit, cu o poveste tare frumoasă, pe care vă invit să o citiți în continuare:
”De patru ani de zile obișnuiesc să fac în luna decembrie un fel de calendar advent virtual, format din articolele publicate pe blog și având o grafică special făcută pentru acesta. Anul acesta mi-am propus (din nou) și am reușit să fac un altfel de Calendar Advent. Din fericire, Anca a venit cu provocarea să lucrăm toate câte ceva în culorile Crăciunului și subiectul urma să fie: calendar advent, decorațiune sau ambalaj. Așa am un motiv în plus sa îmi îndeplinesc o dorință mai veche.
În timp ce căutam un suport și idei cu ce anume să „îl umplu” am zărit o cutie de bomboane goală [adică ambalajul pe care urmează să îl personalizez în preajma Crăciunului] care are 24 de locuri libere – fix câte îmi trebuiau pentru calendarul advent.  Cutia este foarte frumoasă, fiind de plastic, transparentă.
Pentru că îmi doresc mult un brăduț în ghiveci (pe care apoi să îl pot planta undeva) m-am gândit să fac un set de globulețe – suficient de micuțe să încapă în cutia pe care deja o aveam și de ușoare cât să pot împodobi brăduțul pe care mi-l doresc, făra ca acesta să aibă de suferit.
Setul este format din 24 mici decorațiuni. Am creat 4 modele:
1. pom-poms ciufuliți asemenea fulgilor de nea, care se agață de crengile brăduțului (i-am dorit special neuniformi și nu foarte „grăsuți”);
2. globulețele croșetate pe care le-am ornat cu mărgeluțe diverse (cele argintate sunt în formă de con de brad);
3. clopoțeii cusuși și croșetați;
4. mici Poinsettia din fetru.
Setul acesta este cadoul pe care mi l-am făcut de Crăciun – pentru că am fost cuminte și merit [hehehe]. El are un „frate geamăn” în altă cromatică pe care l-am făcut pentru surioara mea :). Începând de anul viitor, în fiecare zi vom alege câte o decorațiune – și ne vom gândi una la cealalta, curioase care a fost ornamentul ales.
Sper să vă placă și vouă!”
Calendar Advent Rux
Ramona a creat pentru această provocare un glob textil și delicat.
”Mă duce cu gândul la acele pulovere călduroase tricotate de mama mea. Globul este realizat din acril/mohair lipit cu grijă pe un glob de plastic, decorat cu fundiță din organza. Simplu și magic.”
glob ramsmade
glob ramsmade
Ema a creat și ea un calendar advent, de data aceasta, este vorba despre unul pufos și tare simpatic.
”Pentru calendar am folosit următoarele materiale:

– finet pentru spatele calendarului – 50x55cm
– fetru alb – 45 x 50cm
– bucăți de fetru pentru buzunare – 6×5 cm
– paiete și mărgele
-panglică verde”
Calendar Advent Ema
Elena este una dintre cele mai noi membre ale echipei, dar sunt sigură că are să vă încânte cu o serie de tutoriale numai bune de încercat. Pentru aceasta provocare, ea a pregătit decorațiuni handmade din hârtie.

”Cine nu-și amintește cu drag de orele de lucru manual din şcolile primare ce aveau loc în preajma sărbătorilor? Atunci aveam să învăţ să lucrez pentru prima data cu foarfeca şi hârtia colorată, care împreună aveau să rezulte spectaculoase decoraţiuni şi felicitări de Crăciun: de la ghirlande, la brăduţi şi steluţe, până la fulgi de nea, toate realizate prin tehnica decupajului. Eu am intrat un pic în joc şi cu bucurie, dar mai ales nostalgie, am realizat câteva podoabe de agăţat în bradul de Crăciun care sper să vă inspire şi să vă invite la creaţie.”

Decoratiuni Elena Lazar
Pe Corina o cunoașteți deja, ea a creat cea mai chic coroniță din iută! Veți descoperi că și brăduții ei sunt la fel de pufoși și simpatici.
”Braduții aceștia sunt în gândurile mele încă de anul trecut, de când am descoperit tutorialul Ancăi. Brăduțul ei e alb-argintiu, parcă nins, din poveste. Brăduții mei au vrut să fie mulți, să-și țină de urât unul altuia. Să-și spună povești cu reni și cu zăpezi întinse care nu se topesc niciodată. Brăduții mei sunt verzi și pufoși, înfășurați în fir gros de lână – un material pe care îl consider foarte potrivit pentru decorațiunile de Sărbători și toate accesoriile de iarnă. I-am decorat cu reni și fulgi de zăpadă (perforați din carton cu glitter auriu), inimioare de lemn iar în vârf fiecare poartă o steluță prețioasă modelată din sârmă aurie.”
Braduti Corina
Comentarii

RELATED POST

  1. vavaly

    21 decembrie

    superbe toate lucrarile si absolut originale. o colectie pe cinste. m am delectat cu fiecare in parte. Sarbatori cu bine va doresc dragi fete harnice si talentate!

  2. Ruxandra Țețiu

    21 decembrie

    Multumim Anca pentru articolul minunat si provocare!!

    (ps: am primit bradut in ghiveci !! <3 – deci proiectul mi-a purtat noroc! )

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share