Ghid de oferit cadouri

Distribuie articolul:
Share

“Te îmbogăţeşti prin ceea ce dăruieşti şi îţi / Îţi îmbogăţeşti însăşi putinţa de a dărui” – Antoine de Saint-Exupery

Dintotdeauna anotimpul meu preferat a fost iarna, parcă nici o emoţie şi nici o bucurie nu se compară cu prima ninsoare, cu zăpadă ce cade în valuri groase şi transformă totul într-o lume albă de poveste, cu gerul ce „pişcă” mâini şi picioare, cu poleiul pe care trebuie să mergi cu atenţie să nu alunci şi să cazi, cu aşteptarea şi speranţa cu care întâmpini Crăciunul dar şi intrarea într-un nou an.

Au trecut şi Sărbătorile de iarnă cu tot fastul şi strălucirea lor şi a sosit luna ianuarie, numită şi luna marilor regrete şi melancolii dar şi a marilor începuturi când din nou putem face planuri şi o putem lua de la capăt, repede-repede a venit şi februarie cel grăbit şi odată cu ele şi zăpada cea mult aşteptată, a venit ca-n poveştile ruseşti vorba poeziei „Ninge ca-n Esenin şi ca-n poema rusă/Ninge fantomatic şi bacovian” parcă lipseau doar troicile, blănurile şi sălile de bal…

De asemenea sunt şi lunile în care putem începe să facem cadouri pentru simplul fapt că putem, fără a avea nevoie de o ocazie specială sau de o dată deosebită din calendar căci darurile sunt cu atât mai frumoase şi mai speciale atunci când le facem din toată inima şi reuşim să surprindem pe cealaltă persoană, o putem face să zâmbească iar ochii să-i lucească de bucurie.

Şi ce daruri ar mai potrivite decât nişte cadouri handmade, lucrate manual, lucruri unicat care cu siguranţă nu vor trece neobservate şi neapreciate.

Domnilor le putem face cadou un suport de vinuri din lemn, o tabacheră pictată manual, un suport de CD-uri tot lucrat în lemn sau dacă sunt amatori chiar şi o brăţară din aur sau argint, o eşarfă în culori mai tari decât poartă de obicei sau un ceas hand-made pe care sigur îl vor aprecia şi îl vor purta cu mare plăcere.

idei cadouri handmade barbati

1. Noptieră din lemn; 2. Brățară din piele; 3. Suport din lemn; 4. Fular circular

Doamnelor şi domnişoarelor, pe lângă clasicele bijuterii pe care le poartă de obicei, le putem oferi şi accesorii lucrate manual (portofele, genţi, curele chiar şi pantofi) dar şi articole de vestimentaţie cum ar fi o ie (celebra bluză românească care de câtva timp a revenit în forţă, lucru care nu poate fi decât îmbucurător) sau chiar un întreg costum popular. De asemenea le putem oferi şi piese de decoraţiuni interioare sau exterioare cum ar fi lămpi sau veioze pictate manual, lumânari parfumate realizate manual, etajere pentru cărţi, ghivece sau vaze din ceramică sau sticlă pentru flori, seturi de veselă lucrate şi pictate manual, chiar şi ustensilele de bucătărie cu nişte desene mai vesele pictate pe ele sunt binevenite şi bineprimite iar un tablou sau o sculptură unicat sigur vor fi aşezate la loc de cinste să le vadă toată lumea.

idei cadouri handmade

1. Tricou românesc; 2. Ghivechi pentagonic cu flori de primăvară; 3. Brâu cu motive tradiționale; 4. Lampă pictată manual; 5. Portofel Downtown Whale; 6. Vase din porțelan

O idee binevenită că tot se aproprie Mărţişorul şi Ziua Femeii sunt şi buchetele de flori, un cadou universal mereu la modă, dar care pot fi aranjate într-un mod mai orginal, în loc de banalul ambalaj din celofan sau plasă florile se poate realiza un buchet învelit în hârtie, o hârtie care să dea senzaţia de vechi (de exemplu un ziar îngălbenit de patina vremii) şi legat cu o panglică de mătase rezultând astfel un superb buchet de flori în stil vintage.

Chiar şi copiilor le putem oferi un cadou lucrat manual, de exemplu fetiţelor le putem face cadou o păpuşă îmbrăcata în costume popular (astfel de mici vor şti să aprecieze tradiţia dar şi să-şi dezvolte simţul estetic) iar băieţilor nişte maşinuţe din lemn şi jocuri pentru construit tot din lemn ( sunt sigură că vor aprecia mult şi un set de traforaj şi vor învăţa ei însăşi să realizeze lucruri din lemn).

idei cadouri copii

1. Păpuși handmade inspirate de folclorul românesc; 2. Cuburi din lemn – Alfabet; 3. Mașinuțe croșetate; 4. Coca – păpușă handmade

Indiferent că le oferim sau nu cu vreo ocazie specială cadourile trebuie să le oferim din toată inima, nu din obligaţie sau pentru că aşa cere eticheta, să nu facem cadouri ieftine sau să oferim lucruri de care vrem să scăpăm. Din contră să oferim lucruri care ne plac şi nouă (să ne gândim că am fi încântaţi şi noi să primim aşa o brăţară, o bluză, un ceas sau un buchet de flori). Şi încă un lucru important de care trebuie să ţinem seama atunci când oferim un cadou este şi stilul vestimentar al persoanei respective, ce culori poartă sau i-ar sta bine cu ele, ce bijuterii poartă, ce preferinţe are în materie de gusturi şi preferinţe, ce hobbiuri şi ce pasiuni are, căci cadoul ales trebuie să fie în concordanţă cu personalitatea şi caracterul fiecăruia.

Iar ca o urare, aşa ca de început de an, indiferent că e vorba de cadouri sau de viaţă în general: să punem mai mult accentul pe calitate şi nu pe cantitate, să apreciem ceea ce este original şi natural nu ceea ce este fals, să dăruim în loc să aşteptăm să ni se ofere şi să nu uităm că lucrurile mărunte sunt cele care dau culoare existenţei noastre.

Articol scris de Oana Mateiu

Comentarii

RELATED POST

  1. Codruta

    24 februarie

    Multumesc din suflet pentru atentia acordata, a fost o surpriza foarte frumoasa

  2. Morgod

    21 februarie

    Mulţumim mult pentru selectare în acest articol bogat. 🙂

    Mai multe combinate de Morgod le puteţi găsi şi pe facebook:
    https://www.facebook.com/morgodshop

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share