CITEȘTI

Despre contrastul culorilor complementare

Despre contrastul culorilor complementare

Distribuie articolul:
Share

Este efectul creat prin alăturarea a două culori care prin amestecare dau negru sau gri, acestea fiind perfect complementare. Culorile complementare sunt opuse pe cercul cromatic formând perechi: roşu-verde, galben-violet, albastru-portocaliu. Culorile astfel alăturate îşi măresc puterea de strălucire, creând un efect de imagine statică, echilibrată.

În momentul în care aceste două culori se amestecă, se creează culoarea gri neutru sau negru. Complementarele sunt cele care se află la baza armoniei cromatice, fiind folosite în raporturi adecvate  cantitative şi dau efectul de statică solidă, stadiul în care îşi păstrează luminozitatea.

Untitled-2

Produsele sunt realizate de Bo3mia, Ema’s Decorations şi Copilărim.
Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share