CITEȘTI

„Teatrul nu e o clădire” în miez de zi...

„Teatrul nu e o clădire” în miez de zi

Distribuie articolul:
Share

“Teatrul nu e o clădire”, proiect inițiat și susținut de Lia Bugnar și Marius Manole, prezintă comedia “7 dintr-o lovitură”  duminică, 13 aprilie, ora 13:30 la Godot Café Teatru, str. Blănari nr 14. Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor la numărele de telefon 0736 414 244/ 021 31 61 682 .

Spectacolul “7 dintr-o lovitură” scris și regizat de Lia Bugnar  a obținut  premiul pentru cel mai bun spectacol al celei de-a VI-a ediții a Festivalului Undercloud, actorul Cătălin Babliuc fiind premiat pentru rolul “Bobo” drept cel mai bun actor.  De asemenea Ilinca Manolache a fost distinsă cu premiul de cea mai bună actriță pentru rolul „Fefe”, în cadrul primei ediții a Festivalului Național de Teatru Independent.

„Șapte dintr-o lovitură” îi aduce laolaltă pe Ilinca Manolache, Anghel Damian, Cătălin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole și Maria Obretin. O distribuție care funcționează de minune. O plăcere de a juca și a se juca pe scenă, o plăcere de a face teatru și a dărui teatru cum rar întâlnești. (Monica Andronescu, Yorick)

“Şapte oameni complet diferiţi sunt închişi în studioul unei televiziuni. Doar doi dintre ei vor fi „norocoşii’ aleşi să joace într-o telenovelă. Fiecare încearcă să convingă publicul că merită să fie votat, însă, dincolo de aparenţe, întrezărim demoni (interiori) gata să-şi devoreze adversarii. (Teodora Gheorghe, Revista Semne Bune)

7 dintr-o lovitură – piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar –  are o linie comună în piesele scrise de aceasta: niște oameni-actori sunt aduși pe scenă, sub pretextul unei povești oarecare, pentru ca în final fiecare să aibă propria poveste bine definită. Totul într-un context extrem de apropiat de realitatea apropiată, ceea ce face empatizarea cu personajele să fie una firească. Într-o societate dominată de puterea televiziunii, de rating-uri și de extreme cu titlu de senzațional, pe scenă sunt aduse 7 scaune și o moderatoare. Pretextul aparent: un reality-show a cărui miză este câștigarea unui rol principal într-o telenovelă. Pretexul real: căutarea unui ”ceva” senzațional, care să salveze televiziunea, pornind de la premisa că spectatorilor le place să vadă rufe spălate în public. (Oana Duma, Forever Folk)

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share