READING

Ep. 27: Aleg să port produse made in Ro: Rucsandra...

Ep. 27: Aleg să port produse made in Ro: Rucsandra Obretin

Distribuie articolul:
Share

Rucsandra Obretin a avut amabilitatea să răspundă provocărilor noastre şi de a ne spune de ce alege să poarte (cu mândrie aş putea adăuga) produsele made in Ro. Rucsandra este mămica unui prichindel, economistă, directoare de producţie, artistă în handmade şi redactor (foarte bun) în cadrul Revistei Atelierul.

Nume/Prenume : Obretin Rucsandra

Meseria : economist, director de producție la o firma de producție publicitară și artist handmade la Crazy Craft Boutique.

set bijuterii quillingDetalii imagine:  Set cercei/ inel/ colier din quilling marca CCB (Crazy Craft Boutique)

Fotograf: Daniel Obretin

Artizani preferați : Bohemian Sin în rândul artizanilor autohtoni si Begoña Rentero pe plan internațional.

Ambele artiste sunt uimitoare și reprezintă o sursă de inspirație și de frumos. Am toată admirația pentru creațiile dumnealor.

Îmi place să-mi achiziționez produse made în Romania deoarece avem sute de ani de tradiție și experiență în acest domeniu. Legat de această afirmație vreau să vă spun că în familia mea, toate femeile au lucrat în domeniul artizanatului; mâini fermecate care țeseau propriile ținute, dote pentru fiicele lor, pentru cooperativă sau accesorii pentru infrumusețarea locuințelor.

Eu am purtat în adolescență, atât creațiile nonconformiste ale mamei, cât și ia străbunicii, țesută de ea însăși; veche de peste 100 de ani, ea reprezintă legătura temporală despre care tocmai am vorbit.

ie  100 ani

Detalii imagine:  Ia cu model amplu este ţesută de străbunica mea, Ioana Sipanu, are cca 100 ani vechime; colierul este handmade – autor necunoscut, l-am primit cadou.

Fotograf: Daniel Obretin

Îmi place și încerc să promovez ideea de piese unicat pentru că lucrez de câțiva ani în domeniul producției, preluând comenzi de serie. Este o rutină de la care nu trebuie să te abați, altfel nu mai iese produsul finit în conformitate cu standardul impus. Produsele de serie sunt banale, rutina plafonează și nu stimulează imaginația, DAR cu toate acestea am învățat multe secrete de producție și dedesubturi meșteșugărești pentru care sunt recunoscătoare și care mă ajută acum în confecționarea propriilor creații.

Fiecare colecție de produse handmade este clar mai bună decât predecesoarea sa. Pe măsură ce lucrez mai mult, lucrez mai bine, mai curat, mai precis, simțul estetic este mai bine dezvoltat și sunt mai exigentă cu mine însămi. Am mai făcut un pas către perfecțiune. Idei noi, îndrăznețe, vin tocmai din propria muncă. Artizanii adevărați nu plagiază, au har. În ziua în care izvorul de idei va seca, mă voi opri negresit.

colier statement

Detalii imagine:  Ia este ţesută manual, dar din păcate autorul este necunoscut, am cumpărat-o de la un târg din Bran; colierul textil statement este marca CCB (Crazy Craft Boutique)

Fotograf: Daniel Obretin

Aleg să port hand made/ produse unicat pentru originalitate, frumusețe, starea de bine pe care o transmit și nu în ultimul rând exclusivitate.

Da, exclusivitate ! Sunt mândră să confecționez bijuterii care se asortează strict unei anumite ținute. Produsul finit este vibrant, iar confecționarea sa reprezintă un test pentru mine. Câte fuste sau rochii nu am dat la scurtat pentru a obține acel ștraif din EXACT același material cu care să pot accesoriza o curea, o brățară sau un colier statement.

Imaginea finală este cea care contează!

Găsesc o provocare în toate produsele pe care le confecționez și fac tot posibilul să depășesc așteptările viitoarei posesoare de accesorii handmade.

Vreau să o fac să se îndrăgostească de handmade, pentru că pun suflet și pasiune în ceea ce fac.

Handmade este dragoste, este o nebunie a frumosului, este Crazy Craft Boutique !

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share