Expoziția “This is Not a Jewelry”

Distribuie articolul:
Share

Expoziția “This is Not a Jewelry” va deschide prima ediție a PROJECT A, târg de bijuterie contemporană bianual dedicat în exclusivitate designerilor absolvenți ai Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană. Evenimentul va avea loc în perioada 7-8 iunie în cadrul Galeriei Galateca și va reuni 28 designeri autohtoni, sub o tematica expozițională specială.

This is NOT a JEWELRY este o tema inspirată din celebrul tablou al lui Rene Magritte Ceci n’est pas une pipe, devenit un simbol al artei moderne. Tema de aplicație este o provocare de reconsiderare a conceptului de bijuterie contemporana, de eliberare și de îmbinare, în același timp, cu alte forme de artă. Tema invită la un proces de căutare a unei forme libere de exprimare artistică, dincolo de limitele convenționalului și comercialului.

bun

Designerii care își vor expune noile colecții sunt: Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alina Simion, Alis Lalu, Ana Maria Dobras, Anca Pandrea, Andreia Popescu, Bianca Grin, Gabriela Secarea, Ioana Streza & Alexandru Burlacu, Irina Moise, Mihaela Ivana, Rodica Richard, Adina Cretu, Alexandra Barbu, Alina Predoiu, Amalia Lungu, Arina Nitulescu, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Corina Mardari, Dana Tudor, Diana Vasile, Iuliana Asoltanei, Iza Visoianu, Lucienne, Monica Stanescu si Silvia Suotean.

Project A este organizat de Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Galeria Galateca și face parte din manifestul de exprimare și statutare a bijuteriei contemporane ca formă de artă independentă. Tot în cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea găsi și primul număr al revistei Autor, un proiect care poziționează designerii români în contextul internațional al bijuteriei contemporane.

7-8 iunie, interval orar 11.00-20.00, Galeria Galateca

Site official: www.project-assamblage.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share