Spectacolul de teatru „Marea iubire a lui Sebastian”, cu Rodica Mandache și Marius Manole în rolurile principale va avea loc miercuri, 4 iunie, ora 20:00, la Godot Cafe-Teatru, str. Blănari nr 14. Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor prealabile la numerele de telefon 0736414244 sau 0213161682.
Producție teatreală indenpendentă, spectacolul „Marea iubire a lui Sebastian” a fost invitat în luna ianuarie 2014 la Berlin, ca reprezentant al Zilelor Culturii Românești.
“În primul rând, spectacolul are un singur personaj. Efectiv este unul și acest personaj este Leny Caler, interpretata MAGISTRAL de Rodica Mandache. Al doilea personaj este, în opinia unora, tăcerea. Tăcerea este uneori contrabalansată de muzică, o muzică diversă și liniștită. (…)Un alt lucru demn de urmărit la acest spectacol este combinația de experiență (Rodica Mandache, o actriță din “vechiul val”) și tinerețe (cei 3 tineri actori din noul val). Toți 4 joacă extraordinar, cu un mare plus pentru Rodica Mandache, care are cel mai greu rol. Și pe care-l duce la capăt cu brio.Teatrul este o stare.”(Emil Călinescu, blogger)
“Rodica Mandache este Leny Caler: actriţa, femeia, iubita. Cu naturaleţe şi măsură, Leny prinde formă şi îşi etalează personalitatea fermecătoare care a inspirat artişti (compozitorul Elly Roman i-a dedicat mai multe melodii) atât în tinereţe cât şi la maturitate, prin feminitatea ce i-o oferă Rodica Mandache – sensibilă, gingaşă, frivolă, cochetă, visătoare. Avem un echilibru potrivit între tânăra Leny care înfrângea inimi şi Leny ajunsă la bătrâneţe care îşi refuză vârsta şi care trăieşte în amintire.
Mihail Sebastian este realizat de Marius Manole, care se potriveşte fragilităţii fizice a acestuia, menţionate în text şi care reuşeşte să redea aura pasionată şi pasionantă a dramaturgului cu romantism, timiditate, demnitate.” (Irina Zlotea, Revista teatrală radio)
“Din punctul meu de vedere există doar două personaje și trei umbre. Leny Caler merge umăr la umăr de-a lungul întregii reprezentații doar cu tăcerea. Sebastian, Ștefan Valeriu și Corina sunt doar niște umbre trasate foarte fin de către regizor, pentru a echilibra raportul trecut-prezent.Contraponderea muzicală încearcă să anihileze tăcerea, fapt ce reușește pe alocuri. Își găsesc astfel locul bucăți interbelice, Mozart, dar și Metallica. (Andrei Zbârnea, Revista Semne Bune)
“Calm şi intens, pătrunzător şi copleşitor este ritmul artistic al piesei, ritmului inimii celor patru actori de pe scenă, un ritm al inimii contagios, a cărui energie feerică se răspândeşte înspre public, preschimbându-se în suspine şi momente meditative.Marea iubire a lui Sebastian nu este povestea fără de sfârşit, dar e acea poveste pe care o poţi povesti la nesfârşit, pentru că inima ta obosită vrea s-o audă pentru a-şi confirma că n-a îngheţat de tot în superficialitatea asiduă a acestor vremuri predominant asentimentale.”(Judy Florescu, Ziarul Metropolis)
NO COMMENT