READING

Rodica Lazăr și Istvan Teglas: În parc

Rodica Lazăr și Istvan Teglas: În parc

Distribuie articolul:
Share

Comedia „În  parc”scrisă și regizată de Radu Iacoban cu Rodica Lazăr și Istvan Teglas va avea loc sâmbătă, 14 iunie, ora 22:00 la Godot Cafe-Teatru, str. Blănari nr 14. Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor la numerele de telefon 0736414244/ 021 3161682 zilnic între orele 12:00 și 19:00.

“O bancă în parc. Mihai Eminescu și Veronica Micle, în miez de noapte, imediat dupa revelion. Regele Ferdinand și Mița Biciclista, punând țara la cale. Marele criminal Râmaru alături de Mihaela, una dintre victime. Un avocat și amanta sa, în zilele noastre. Fiecare are povestea lui, fiecare are problemele lui. Toate se întâmpla în același loc, pe aceeași bancă.Câți dintre noi se gândesc la povestea obiectelor? Câți dintre noi tin mințe, cu exactitate, un loc dintr-un parc? Un copac, o bancă, o statuie… Să tină minte ca FIX pe banca aia s-au sărutat prima oară. Ori ca fix lângă acel copac și-au întâlnit jumătatea.Spectacolul În Parc este, în același timp, o lecție de istorie. Replicile personajelor sunt reale, fiind extrase din scrisori ori din discuțiile dintre personaje.” (Emil Călinescu)

unnamed

„Indiferent de ce val ne poartă în această imitație modernă de eden, în intimitatea ei ne regăsim adesea visele înșirate la poarta neîmplinirii. Pentru câteva clipe, avem impresia că totul e posibil doar pentru că nimeni altcineva nu ne aude. Radu Iacoban își imaginează patru povești de iubire inedite. Ce au ele în comun? Aceeași bancă din parc ce pare să concentreze un microunivers de emoții și secrete. Întâlnirile clandestine au un farmec atemporal tocmai pentru că sfidează convenția. Regizorul ne-a pregătit un spectacol împodobit cu nuanțele enigmatice ale vieții care se petrece dincolo de larma societății. Cinicii nu au de ce să se îngrijoreze, pentru că, în ciuda aparențelor, romantismul nu deține rolul principal. Replicile și dinamica personajelor sunt condimentate cu o delicioasă ironie. Deși, dacă ar fi să așez cu grație punctul pe i, aș zice că cele patru mini-episoade înfățișează o parodie smulsă din brațele fiecărei epoci prezente pe scenă.” (Teodora Gheorghe, scriitor)

În timp ce o așteaptă în parc, Eminescu o cheamă pe Veronica prin versuri. Regele Ferdinand se află într-o întâlnire discretă cu sfătuitoarea sa, Mița Biciclista, care îl ajută să ia decizii importante cum ar fi intrarea în război. (À la guerrre! À la guerre, Maiestate! Da’ cu cine? Cum cu cine? Cu oricine!)

 O studentă proaspăt scăpată de la servici crede că poate găsi marea iubire oriunde, inclusiv la un necunoscut, binecunoscut criminal în serie al anilor ’70, pe când comunismul era în floare, iar accesul la informație era interzis. (Nu se scrie în presă ca să nu se sperie lumea.)  (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share