O dată cu sezonul nunților, continuăm seria nunților handmade și anul acesta. Este o provocare frumoasă deoarece avem ocazia să descoperim povești frumoase de iubire și să admirăm detalii chic, care ne conving, din nou, că handmade este mereu alegerea cea mai bună. Începem seria poveștilor de nuntă alături de Andreea și Cătălin. Te invităm să descoperi o nuntă cu multe detalii handmade, elegante și colorate.
„Deşi nu am fost niciodată una dintre acele fete care de mici visează la nunta perfectă, la a se simţi prinţese măcar o zi, şi căsătoria sau a fi mireasă nu au fost o prioritate, în urmă cu un an-doi, ideea de a avea nunta mea a început să devină „an option”. Poate şi datorită vârstei, a sărbători cei 12 ani împreună şi ceea ce avea să fie continuarea, a devenit un gând atrăgător. Iniţial, imi imaginam „ziua mea specială” ca o simplă petrecere cu cei mai apropiaţi din familie şi prieteni, eventual la o cabană la munte. Nu sunt o mare adeptă a obiceiurilor tradiţionale şi nu simţeam că mi-ar putea fi confortabil să supravieţuiesc unei zile luuungi în care multe lucruri trebuie făcute „pentru că aşa face toată lumea”, nu pentru că ne-ar reprezenta pe noi, şi în care aş fi fost preocupată mai mult de alte lucruri, decât de felul în care ne simţim noi. Nunta se presupune a fi pentru miri, dar modul în care se materializează la noi poate denatura puţin sensul acelei zile.
Cererea în căsătorie a fost cel putin neobişnuită, „romanticul” moment producându-se într-un aeroport, ca un soi de „premiu de consolare”. Plângeam pentru că pierdusem avionul la întoarcerea din vizita la un cuplu de prieteni care aveau sa ne fie naşi. Mă pot lăuda cu o cerere în căsătorie inedită, categoric de neuitat, plină de emoţie şi datorită circumstanţelor.
Am avut norocul de mă putea ocupa singură de tot ceea ce a presupus organizarea. De la petrecerea informală, cu 30-40 de invitaţi, dorinţele noastre au “deraiat” treptat spre o nuntă mai tradiţională. Dar detaliile trebuiau să mă reprezinte întru totul. O bună prietenă pasionată de design floral şi-a dorit să ne ocupăm noi două de tot ce presupunea flori şi aranjamente. Ne-am dat seama că în ziua dinaintea nunţii eu nu voi avea timpul necesar, deşi mi-aş fi dorit enorm. Am apelat la Alina Nicolae – AliDesign, ştiind că e deschisă la idei diferite şi că îmi va pune în aplicare ideile. Nu aş fi putut alege aranjamentele dintr-un catalog sau unele clişee întâlnite de-a lungul timpului la toate nunţile la care fusesem. Prietena mea (Bubu & AEA Flowers) a făcut buchetul pentru cununia civilă, buchetul de mireasă, buchetul pentru năşică şi ale domnişoarelor de onoare (șase la număr, fiecare conţinând o acadea colorată); au fost exact cum ni le imaginasem pe parcursul celor câteva luni în care am plănuit detaliile.
La cununia civilă am purtat fustă şi top, aşa cu siguranţă nimeni nu ar fi putut spune „Da” într-o rochie la fel ca a mea. M-am îndrăgostit de nuanţa acestui „tutu” handmade de la Tulle et Couture. Oana Constantin (StarDust Design) mi-a făcut cerceluşi în nuanţe ce nu puteau fi mai potrivite ţinutei, realizați manual cu multă migală şi măiestrie.
Pentru cununie am îmbrăcat cutii de conserve în hârtie înflorată de diferite culori, pe care le-am legat cu sfoară de maşină. Am facut si o pancartă Just Married (pentru lunetă) din litere individuale, toate diferite şi desigur, colorate.
Pantofii de mireasă au fost făcuţi manual de Smiling Shoes. Voalul a fost şi el handmade, simplu, scurt şi a avut ataşată o agrafă cu pană de păun. Şi jarteluţa a respectat tema penei de păun.
Pentru după ce mi-am scos voalul, Oana (StarDust Design) mi-a făcut cea mai frumoasă agrafă, în nuanţe de lila; nivelul detaliilor la un obiect atât de mic a fost incredibil. Pentru toate elementele nunţii am ales nuanţe de turcoaz, mov, verde, albastru. Pentru maşina cu care am mers în ziua nunţii am făcut din flori artificiale și broşe o coroniţă, în aceleaşi nuanţe.
Corsajele pe care le-au purtat la mână domnişoarele de onoare şi nişte pene de păun mai mari, cărora le-am ataşat panglici verzi şi mov, pentru a le lega la oglinzile maşinilor invitaţilor, au fost făcute, ca şi ghivecelele pentru mărturii, de Crystal Ornaments.
Alina (Bubu & AEA Flowers) a făcut un trandafir uriaş galben din hârtie pentru maşina uneia dintre celelalte domnişoare de onoare. Iar paharele mirilor şi nașilor au fost pictate manual cu pană de păun şi poreclele fiecăruia, de către Art&Creative.
Pentru că mi-am dorit ca o parte din detalii să fie făcute de mânuţa proprie, plicurile au fost scrise de mână cu sclipici mov, verde, albastru şi auriu, cu un mesaj prin care am rugat invitaţii să ne lase un gând, un desen, o „mâzgăleală”, pentru a avea o amintire de la fiecare, plicurile jucând rol de guestbook. Le-am legat cu panglici colorate, de care am prins creioane colorate şi cârlige de rufe mire şi mireasa, pictate manual.
Pentru numerele de masa am folosit o poză cu tema păun, peste care am suprapus cifre ce imitau textura ierbii. Le-am printat la imprimanta din dotare, la care mi se cam terminase tuşul, aşa că peste print am trasat cifrele cu marker cu sclipici.
Pentru masa de prezidiu, am pictat două cartoane de la bureţii de flori – acel carton este grunjos, cu denivelări şi pictat dădea impresia unei rame vechi din lemn. Am scanat câte o poză cu fiecare dintre noi doi când eram mici, am suprapus o poză cu cuvântul „Bride” peste poza mea şi una cu cuvântul „Groom” peste poza lui, le-am printat şi le-am lipit pe ramă. Suportul ramei l-am făcut din cartonul de la suluri de hârtie igienică, pe care l-am tăiat şi colorat cu acrilice. Pentru mărturii, în ghivecelele pictate manual cu nuanţe de mov, verde si bleu, am pus inimioare de ciocolată în polei roşu, am ambalat ghivecelele în celofan transpartent, le-am lipit pe partea de jos în forme de hîrtie de brioșe şi le-am legat cu panglici colorate cărora le-am ataşat etichete făcute suprapunând mai multe poze şi textul „You are my heart”.
Deşi atunci când ne gândim la handmade, tortul nu este printre primele lucruri care ne vin în minte, cred că datorită execuţiei manuale, tortul nostru se poate încadra în conceptul handmade. La începutul perioadei de planificare a nunţii, cand încă nu mă decisesem în privinţa a nici unui alt element, am ştiut că tortul va fi alcătuit din cupcakes (au fost 150 mai exact şi un tortulet cu pană de păun pictată). Cofetăria Boromir mi-a oferit tortul dorit, care a completat atât amintirea unei frumoase nopţi luuungi, cât şi tema nunţii noastre. ”
Foto: Irina Dascălu
Mărgele din hârtie | Revista Atelierul
18 iunie
[…] coliere statement […]