Salut, Rucsi sunt!
Revenind la seria bijuteriilor și accesoriilor din hârtie, îți povestesc astăzi puțin despre mărgelele confecționate din hârtie și îți voi arăta concret bijuterii create cu acestea. Nu am mai lucrat de ceva vreme astfel de accesorii, așa că îmi face plăcere să revizuiesc tehnica. Versatilitatea hârtiei depășește cu mult granițele imaginației. Cred că ar trebui să aducem un mic omagiu japonezilor, care experimentează constant cu acest element.
Dacă până acum te-am introdus în lumea quilling-ului și ți-am arătat câteva opere de artă realizate cu această tehnică, îți spun că nu mă opresc aici, mai am multe lucruri să îți povestesc despre hârtie. Scopul și dorința mea totodată, este să îți stimulez imaginația și să îți trezesc simțurile estetice.
Mărgelele din hârtie sunt accesorii la îndemâna oricui vrea să poarte un accesoriu neobișnuit. Imaginează-ți fețele celor care află că minunatul accesoriu statement este din hârtie. Expresiile frecvente pe care le întâlnesc sunt: Cuuuum? Nu pot să cred! Pe bune?
Pe bune! Uite ce îți trebuie ca să faci și tu așa ceva:
1. Hârtia – recomand folosirea paginilor de reviste sau a hârtiei de ambalaj pentru că sunt multicolore și hârtia este cerată. După finisarea mărgelelor cu lac lucios (eu folosesc Pentart), acestea arată ca și cum ar fi de sticlă. E adevărat că sunt subțiri și că muncești mai mult la ele, dar efectul este super.
2. Scobitori pentru a rula ștraiful,
3. Lipici transparent după uscare (recomand Bic).
4. Foarfecă, ideală ar fi cea pentru decupaj, deoarece taie drept și are vârful ascuțit. Nu îmi spune te rog că tu folosești forfecuța de unghii, pentru că nu taie drept. Sau, încearcă și ai să vezi.
5. Rigla și un instrument de scris;
6. Modele;
7. Sclipici (opțional);
8. Alte mărgeluțe și furnituri pentru finalizarea colierului.
Pont: cu cât este mai lung ștraiful, cu atât iese mai plină și mai frumoasă mărgeaua! Așadar dacă folosești pagini de reviste, îți sugerez să lipești cap la cap măcar două pagini înainte să decupezi. Dacă vrei să ai un număr constant de culori, folosește hârtie de ambalaj. Are un design uniform.
Sfat: Nu trasa tiparul pe fața colii din care urmează să lipești! Nu vrei să ai mărgele cu urme de pix sau creion, nu? Fii atentă/atent cu lipiciul, dacă pui în exces, riști să strici și imprimeul hârtiei pe care o folosești. Hârtia de ambalaj este destul de delicată!
Și în sfârșit, un mare AȘA NU: nicidecum nu grăbiți lăcuirea la final prin imersarea mărgelelor în soluție. Sunt bijuterii, nu submarine. Când le scoți din recipient, mustesc de soluție, iar după uscare crapă, munca ta fiind în zadar.
Poate ai mai citit despre mărgelele astea și în altă parte și ești nerăbdătoare să testezi și să creezi ceva funky, dar doar eu îți spun secretele de producție, așa că… Festina Lente !
Poftim o galerie de modele pentru inspirație și îți urez Crazy Crafting până data viitoare !
Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.
Cornelia Blana
10 septembrie
margele din hartie o superbitate de bijuterii unicat..
..
Ramona
6 septembrie
foarte frumos bravoooo
Bijuterii realizate prin tehnica quilling | Revista Atelierul
4 august
[…] Finisarea acestor bijuterii prin lăcuirea cu un solvent special, le face impermeabile și le întăresc, astfel încât sunt rezistente în timp. Din quilling se pot realiza orice tip de accesorii ce pot fi combinate pentru un efect deosebit cu mărgelele din hârtie. […]