READING

Sehnaz Bac – decoraţiuni şi bijuterii din pi...

Sehnaz Bac – decoraţiuni şi bijuterii din piatră

Distribuie articolul:
Share

Pietrele tale sunt cele mai tari ! Putem începe aşa?

Nu am mai văzut astfel de decoraţiuni până acum. Ţi-am văzut capodoperele pe Internet, din întâmplare, şi a fost dragoste la prima vedere. După cum ţi-am povestit, revista noastră promovează arta handmade, cu predilecţie bijuteriile și orice formă de artă care poate fi accesorizată unei ţinute şi purtată cu stil. Dintre lucrările tale, suvenirurile şi pandantivele mi-au atras atenţia imediat.

Cu acest interview vreau să prezint cititorilor ceva nou, aşadar ajută-ne să înţelegem creaţiile tale. Povesteşte-ne despre Sehnaz Bac, artista din spatele brand-ului I Sassi Dell`Adriatico pentru început.

Cum ai început să faci aceste decoraţiuni ? Cum ţi-a venit ideea?

Lucrez de mulţi ani cu vopseaua, culorile acrilice şi cernelurile. În 2006 am fost diagnosticată cu o boală gravă şi viaţa mea s-a schimbat radical, însă am câştigat lupta cu boala şi încet toate au început să revină la normal. Din moment ce trăiesc într-un mic orăşel italian de lângă coasta Adriaticii, plimbările lungi pe faleză sunt o obişnuinţă. Aşa mi-a venit ideea de a strânge pietricele şi a le picta. A fost la început ca o terapie de vindecare prin culoare şi energii pozitive. Această idee s-a transformat în pasiune, pentru mine. De aici și numele Pietricelele Adriaticii.

Cum putem folosi aceste pietre decorate?

Decorarea lor nu este aşa de complicată. Spălarea şi colorarea lor le transformă în decoraţiuni. Pot fi folosite pentru înfrumuseţarea casei, a grădinii, pot fi purtate ca talisman norocos, dăruite ca suveniruri, brelocuri, inele sau pandantive.

Cum alegi o piatră pentru a o transforma în decoraţiune? Care ar trebui să fie calităţile sale?

Când colectez pietre, mai întâi mă uit la formă. Pentru că astfel îmi dau seama în ce poate fi transformată. Bineînţeles că este importantă și suprafaţa fină şi uniformă a pietrei.

Culorile sunt atât de vibrante, ies în evidenţă imediat! Cum alegi culorile? Prepari singură nuanţele?

Culorile pe care le aleg ţin de lumea mea interioară. Lucrez în special cu culori stridente deoarece cred că ele conferă o stare de bine şi energie pozitivă. Îmi place să lucrez cu culori diferite, îmi place să mixez nuanţele. Crearea unor nuanţe noi este o metodă foarte bună de dezvoltare şi stimulare a imaginaţiei.

Cum faci designul? Tu îl concepi?

Când încep să decorez o piatră, forma îmi arată calea. Dacă mă gândesc să creez o bufniţă, o pasăre sau un peşte, fac o schiţă cu creionul pe piatră, dar creez toate detaliile desenului în acel moment. Apoi pictez. În cazul unei mandala, desenez/pictez modelul direct pe piatră, fără să fac în prealabil o schiţă. În acest fel simt conexiunea interioară, ce se materializează prin acel design. Îmi place să creez modele unice.

Care sunt etapele decorării unei pietre?

După ce le colectez, le spăl bine cu o perie. După ce se usucă, sunt gata pentru aplicarea vopselei. Atunci folosesc culori acrilice pentru culoarea de bază, dar câteodată le las în stare naturală şi aplic desenul direct pe ele. După uscarea culorii de bază, încep decorarea cu ajutorul unor pensule de mici dimensiuni, instrumente de pictură cu capete foarte fine şi pentru detalii folosesc instrumentele Isograph. Acestea sunt creioane pentru desenul tehnic cu cerneală, deci este nevoie de o atenţie sporită în lucrul cu ele. După ce decorez pietrele, le finisez cu un lac cu protecţie UV lucios sau mat.

Care este cel mai inspiraţional design pentru tine?

Mandala, cu siguranţă. În sanscrită, înseamnă cercuri şi este un simbol sacru folosit pentru meditaţie, rugăciune, vindecare şi terapie. Ador să le desenez, fiecare mandala pe care o creez, îmi dă o energie diferită, bucurie, sentimente mai bune şi în general dragoste pentru tot.

Spune-mi te rog cum se fac pandantivele. Forezi direct în piatră ?

Pandantivele le fac cu ajutorul unui prieten. El se ocupă de forare, cu o atenţie deosebită, astfel încât fără să spargă piatra, foloseşte un instrument foate fin. Apoi le montează sistemul de prindere şi eu le pictez.

La finalul acestei scurte întâlniri, vreau cu voia ta să adaug câteva fotografii cu lucrările tale. Te felicit pentru munca ta şi îţi mulţumesc pentru oportunitatea de a sta de vorbă cu tine.

c

1175396_501341053278375_402034963_n

a b

5 1185120_509727175773096_555459973_n 9 3 4

10 8

10325762_629723887106757_5941071460977008379_n 1069838_584131521665994_1863246462_n 6

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

După cum îmi place să spun, am o biografie ...pestriță. Am terminat un liceu cu profil de filologie, am urmat ASE, care este la polul opus activității mele din liceu. Am brevet de marinar :)), am lucrat în vânzări, marketing, producție. Sunt designer de produs la Crazy Craft, scriu pentru Atelierul cu cel mai mare drag, am un blog personal unde scriu despre orice îmi vine în minte și am cea mai grea dar frumoasă meserie din lume, solicitantă 24 h din 24: mamă.

RELATED POST

  1. […] Citește continuarea interviului în exclusivitate pentru Revista Atelierul aici. […]

  2. […] Pietre pictate manual – I Sassi Dell`Adriatico – Sehnaz Bac […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share