READING

Cântec de leagăn. Povestea (adevarată) a Mariei Tă...

Cântec de leagăn. Povestea (adevarată) a Mariei Tănase

Distribuie articolul:
Share

Vara aceasta, Maria Tănase se reinventează la Godot Cafe Teatru. Cea mai mare divă a României ți se dezvăluie fără luciu, fără pene, fără fumuri în spectacolul Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase. O confesiune-concert în care regizoarea Carmen Lidia Vidu a demitizat și arată latura extrem de umană a Mariei Tănase, de care te îndrăgostești fără să vrei. „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase, cu Mirela Pană și George Călin (la pian) te așteaptă sâmbătă, 5 iulie, la ora 21:30, la Godot Cafe Teatru.

Afis Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase

„Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”

Cu: Mirela Pană

La pian: George Călin

Regia: Carmen Lidia Vidu

Godot Cafe Teatru: rezervări la 021 31 61 682 / 0736 414 244. (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi. www.godotcafeteatru.ro)

Preț bilet: 25 lei

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=opPvYrOwIE8

Blog: http://mariatanase.tumblr.com/

Următoarele reprezentații: 5 iulie și 17 iulie la Godot Cafe Teatru.

E uşor să vezi luciul, sclipiciul şi e bine aşa. Dar mare mi-a fost mirarea când am început să o descopăr pe Maria Tănase – un om atât de singur, atât de sărac, atât de neiubit. Iniţial am vrut să refuz, văzusem nişte montări jenante despre Maria Tănase. Eu chiar am crezut că nu e nimic de spus despre ea din moment ce toate spectacolele spun şi repetă aceleaşi nimicuri pompoase, pline de pene şi de fumuri – ca în spectacolele de revistă de genul celor de la Constantin Tănase – nume de care Maria Tănase a fugit tocmai fiindcă i se părea penibilă şi jenantă împănarea şi superficialitatea artistică. Am căutat informaţii şi m-a acaparat total această femeie urâţică, patetică, puternică, fantastic de talentată, cu aere de divă şi cu public de mahala – un fenomen! – Carmen Lidia Vidu, regizor.

Cânt Maria Tănase de aproape 10 ani, iubesc foarte tare repertoriul ei. Anul trecut am zis că trebuie să mă întâlnesc cu cineva care să facă ceva adevărat despre ea. Și de aici urmează ce urmeză. Urmează spectacolul <Cântec de leagăn. O poveste (adevărată) despre Maria Tănase>. Spectacolul are parte muzicală doar 6 piese. Restul sunt crâmpeie din scrisorile ei, din gândurile ei, din documentele adevărate despre Maria Tănase, sunt și frânturi din cărțile biografice. Și de-aia spun că este cel mai adevărat spectacol despre Maria Tănase. Pentru că a noastră Carmen a știut să tragă esența. Și ușor, a demitizat. Nu a răsturnat situația, ci doar a încercat și a reușit să arate o latură extrem de umană a Mariei Tănase, latură de care te îndrăgostești fără să vrei: de o personalitate puternică, dar în același timp fragilă, de o personalitate liberă, dar în același timp, în sufletul ei, foarte închisă, de o personalitate vie, dar în același timp, demult nefericită.” –actrița Mirela Pană, vedeta teatrului din Constanța.

„Sunt încântat să particip la acest eveniment-spectacol de teatru, fiind ceva nou pentru mine, de altfel eu venind din alt spectru muzical. Totodată mă bucur că pot crea amibentul muzical adecvat , că pot transmite stări, emoții, trăiri…” – George Călin, pianist.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share