Rucsandra sunt! Astăzi vă voi arăta ceva deosebit, după cum probabil v-am obișnuit prin articolele mele. 🙂
Nu cred că există o femeie căreia să nu îi placă sau să nu poarte măcar o bijuterie. Cu toate le purtăm, pentru că ne dau acea notă de sclipire elegantă, de care avem nevoie pentru a ne simți și a arăta mai bine în fiecare zi. Și mie îmi plac la nebunie bijuteriile, tocmai de aceea am și început această căutare de designeri ingenioși, care crează accesorii deosebite spre încântarea noastră. Am văzut multe feluri de bijuterii în articolele mele, dar astăzi vom purta bijuterii din….fermoare! Ar trebui să fie o experiență foarte interesantă, modelele sunt frumoase și trendy, și se potrivesc multor ținute și ocazii.
Astăzi o vom cunoaște pe Kate, o tânără artistă care transformă banalul fermoar într-o mică operă de artă din 2003.
Design-urile sale sunt unice și inovative. Colecția sa de bijuterii ne amintește de puterea imaginației și plăcerea de a descoperi o altă latură a unor obiecte comune.
Este un moment incitant de uimire când cineva descoperă că bijuteriile mele depășesc orice așteptări, spune artista.
Kate este o artistă instruită la Colegiul de Artă în Design. Colecția sa de bijuterii este punctul culminant al experienței sale de designer. Toate creațiile sale sunt asociate cu formele trupului, îmbinate cu transformarea unui lucru obișnuit într-un accesoriu artistic. Bijuteriile sale au fost prezentate în numeroase colecții de haute couture și reviste de design pe plan internațional. Lucrările sale au fost expuse în numeroase galerii de artă, magazine de profil și incluse în colecții private.
Cum ai descoperit talentul tău meșteșugăresc?
De fapt, eu nu mă consider artizan. Eu sunt un artist care lucrează cu elemente textile pentru a crea piese de artă purtabile. La noi* sunt mai multe interpretări ale cuvântului meșteșugar, începând cu trendul DIY (confecționează-ți singur), până la noțiunea care spune că un obiect care este atât funcțional, cât și artistic, este un obiect artizanal.
De ce ai ales fermoarele?
Fermoarul este un material aparte cu care luăm contact zilnic, dar fascinația mea în mod specific, este componența sa atât textilă, cât și metalică. Materialul flexibil mă ajută sa formez forme fluide în contrast cu dinții metalici tari. nefiind un material prețios, pot să mă exprim liber în creație și să experimentez.
Cum creezi designul? Este un mix între o sursă de inspirație și experimentarea ta cu materialul?
Îmi place să creez folosind segmente repetitive în design. de exemplu, voi folosi o formă – un cerc sau un X – și le conectez pentru a crea un tipar. Pentru a crea un colier, prind fermoarul direct pe rochie, așa pot să văd cum arată colierul pe măsură ce îl creez, cum relaționează cu corpul prin tranziția lui de la ceafă, pe umeri, către piept.
Ce ustensile folosești? Ne poți descrie în câteva cuvinte tehnica folosită?
În funcție de design, fermoarul este fie cusut de mână, cusut la mașină sau o combinație între cele două. În ultimii câțiva ani, am creat designuri unde materialul a fost îndepărtat de pe fermoar. Această metodă se numește Dantelă din fermoar și elementele sunt legate cu sârmă.
*n.r. – în SUA
brățări
coliere
coliere zipper lace
broșe
Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.
NO COMMENT