Piesă pentru frate și soră

Distribuie articolul:
Share

În ajunul sărbătorilor de Crăciun, bucureștenii sunt invitați la o piesă asemeni unei cutii de bomboane învelite în poleială colorată. Vă invităm să descoperiți sortimentele teatrale oferite de Tennessee Williams în cea mai sinceră operă a sa – Piesă pentru frate și soră, care va avea ultima reprezentație Duminică, 21 decembrie, ora 20:00 la Teatrul Național București, Sala Mică.

Responsabil de rolul masculin al spectacolului, Istvan Teglas despre importanța publicului în „Piesă pentru frate și soră”: ” Întâlnirea cu spectatorul la aceasta piesă este una foarte importantă, și mă refer la întâlnirea care trece dincolo de simpla vizionare a acestui spectacol. Această piesă îmi reamintește cel mai mult de responsabilitatea pe care trebuie să o am fata de spectator. Este o piesă puternică și mă obligă să caut un scop -adică cel din afara piesei-, scopul meu personal pentru care ma aflu aici în seara asta în fața spectatorului. E greu să reflectezi asupra acestui lucru pentru ca îți cere să fii sincer, iar sinceritatea nu e întotdeauna plăcută.

Ioana Marcoiu si Istvan Teglas_Piesa_pentru_frate_si_sora

Invitația care se adresează spectatorului la începutul spectacolului este una aparent simplă, de a-și imagina lumea celor care sunt pe partea cealaltă a scenei. Imaginația este un cuvânt cheie deoarece va fi firul roșu a întâlnirii noastre pe parcursul spectacolului.
Este o piesa atipică unde toți avem câte un rol, mie mi s-a dat rolul de a fi actor în această seară, iar spectatorului de a fi spectator. Nu e un lucru ușor nici unul nici altul, mai ales dacă te identifici cu celălalt.”

Regia spectacolului este semnată de Iris Spiridon. Distrubuția este formată din Ioana Mărcoiu și Istvan Teglas. Scenografia este creată de Cristina Milea. „Piesă pentru frate și soră” face parte din programul 9G la TNB – Noua generație de creatori.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share