READING

Tutorial: Carnavalul Verii – Mască

Tutorial: Carnavalul Verii – Mască

copilarim-masca
Distribuie articolul:
Share

În timp ce lucram la proiectul mască nu era deloc vară, din contră, ne aflam în ultima lună de iarnă. Cu toate acestea eu aveam vara în minte și îmi și imaginam o noapte de vară la malul mării și un carnaval al veseliei cu măști vesele.
Și iată, jumătate din ce îmi imaginam eu pe atunci devine realitate – astăzi, în toiul verii, urmează să vă povestesc despre o mască veselă!

copilarim-masca

 Pentru acest proiect am folosit:
* fetru
* hârtie imprimată – ambalaj (puteți folosi orice hârtie imprimată doriți)
* ață (alb și negru)
* ac şi foarfecă
* creion, gumă şi coală A4
* coală cartonată
* bandă dublu adezivă
* panglică de satin
* mărgeluțe, paiete, strasuri
* lipici cu sclipici
Și nu în ultimul rând, imaginație și răbdare!

copilarim-masca

Pasul 1:

Pentru început desenați forma măștii. Eu am îndoit o coală A4 în jumătate pe lung – distanța este suficientă pentru fața mea. Am preferat să desenez eu masca, trasând pe jumătate din coală, jumătate din mască. Am decupat pe contur şi am obținut o mască perfect simetrică.
O variantă mai simplă este să căutați pe internet contururi de măști – există modele mai simple sau mai complexe, așa că aveți de unde alege. Indiferent de varianta aleasă, după ce decupați masca din coala de hârtie trasați conturul pe un carton (eu am folosit unul de la o cutie de bomboane, suficient de gros, dar în același timp ușor de ”modelat”). Decupați forma măștii.

copilarim-masca

Pasul 2:

Dacă ați optat pentru un caton uni îl puteți picta și / sau decora direct și astfel săriți acest pas. Eu am folosit hârtie de împachetat cu un imprimeu drăguț pentru a decora partea exterioară a măștii.
Am trasat conturul măștii și am decupat.

copilarim-masca

Pasul 3:

Am lipit cu bandă dublu adezivă partea exterioară a măștii de partea cartonată. Folosind un tub de carton (îl puteți păstra de la șerveţele de bucătarie 😉 ) am încercat să dau forma uşor curbată a măștii. De aceea e foarte important să folosiți ca bază un carton care poate fi ușor modelat, după cum spuneam la pasul 1.

copilarim-masca

Pasul 4:

Pentru interiorul măștii am realizat o căptușeală din fetru. Am lipit-o tot cu bandă dublu-adezivă.

copilarim-masca

Pasul 5:

Urmează partea cea mai frumoasă – decorarea. Dacă alegeți să coaseți elemente decorative aveți grijă când folosiți banda dublu-adezivă. Evitați să o folosiți în zona în care urmează să coaseți pentru că va îngreuna munca. Eu am lăsat marginile măștii libere. De asemenea zona în care urma să atașez panglica pentru a prinde masca. Am aranjat paietele și strasurile stabilind un model.

copilarim-masca

Pasul 6:

Am început prin a face mici găuri pe margini (am folosit ustensila cu mâner roșu din poza de mai sus – puteți lucra și fără ea, eu am avut nevoie pentru că aveam de cusut prin trei straturi destul de groase) și apoi am cusut pe contur cu alb de jur împrejur și cu negru conturul ochilor.

copilarim-masca

Pasul 6:

Am cusut paietele (eu am folosit şi mărgeluțe în mijlocul fiecărei paiete). Am lipit strasurile cu bandă dublu-adezivă. Am folosit lipici cu sclipici pentru a trasa conturul ochilor. În final am atașat panglica de satin pentru a putea prinde masca.
Când masca a fost gata l-am rugat pe asistentul meu, Mirakuru, să fie model pentru mască :).

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share