READING

Experimentează artele plastice în August la Fundaț...

Experimentează artele plastice în August la Fundația Calea Victoriei

Distribuie articolul:
Share

Dacă te simți inspirat și jucăuș în luna August, vino la Fundația Calea Victoriei să-ți explorezi creativitatea artistica. Alături de lectorii nostri, artiști plastici și critici de artă vei păși în fascinanta lumea a artelor. Vei crea lucrări diafane în acuarelă, desene în creion, cărbune și pastel sau vei afla, cu ajutorul unor imagini captivante și prin discuții interactive care sunt cele mai importante repere din istoria artei.

scoli de vară3

Atelierul de pictură în acuarelă, cu Maria Balan, în perioada 17 – 20 August – În cele patru întâlniri ale atelierului vei învăța despre expresivitatea culorii prin tehnica „vie”a acuarelei – iei un gând și îl transformi în culoare.

Vei deprinde tehnica „Ud pe ud” (culoarea se răspândește diferit pe o suprafață umedă, lăsând loc spontaneității și surprizelor cromatice) și „Ud pe uscat”. Lucrul începe cu fundalul și continuă, pas cu pas, până ajunge la subiectul principal.

Școala de vară: Introducere în ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, în perioada 17 – 21 August – Criticul de artă Cosmin Ungureanu, te va însoți într-o călătorie de-a lungul câtorva secole din cronologia artei europene.

Păstrând un echilibru cât mai stabil între popularizare şi informaţie de strictă specialitate, cursul vizează fixarea unor repere generale (artişti, evenimente, opere de artă celebre, inovaţii artistice, evoluţii stilistice etc.).

Curs de desen: Creion, cărbune, pastel, cu Teodora Vărzaru, în perioada 24 – 27 August – Învață bazele desenului alături de artistul plastic Teodora Vărzaru și descoperă că oricine poate desena. Tehnica hașurării, umbre și lumini, încadrarea și compoziția, toate îți vor fi explicate pe îndelete și în termeni simpli.

Găsiţi programul complet al cursurilor lunii august pe www.victoriei.ro

Înscrierile se fac la adresa [email protected]

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share