READING

O toamnă artistică la Fundația Calea Victoriei

O toamnă artistică la Fundația Calea Victoriei

Distribuie articolul:
Share

Dacă te-ai întors din vacanță și vrei să te relaxezi și să explorezi domenii artistice la început de toamnă, te așteptăm – după orele de lucru sau programul din timpul zilei – la cursurile și atelierele practice din Septembrie organizate de Fundația Calea Victoriei.

Petrecem prima lună de toamnă cu voie bună și zâmbetul pe buze. Casa noastră primitoare din Popa Soare 40 va găzdui cursuri de Istoria Artei, Fotografie Urbană, Expresivitate corporală prin teatru de improvizație, Ilustrație de Carte și Desen.

Revista-Atelierul

Atelierul de Fotografie Urbană pentru începători, cu Valentin Boboc

Din 8 septembrie, ora 19:00, atelier în 4 ședințe

Dacă îți place să observi colțuri neobișnuite sau să explorezi locuri noi, te invităm să descoperi o perspectivă diferită prin lentila fotografică. Vei parcurge elementele cheie de care trebuie să ții cont atunci când apeși butonul de declanșare al aparatului și care este rolul tău în crearea cadrului fotografic.

Atelier de Desen: Corpul și Chipul uman, cu Andrei Bălan

Din 10 septembrie, ora 19:00, atelier în 5 ședințe

Chiar dacă nu ai mai desenat niciodată, lucrând și observând imagini ale unor desene celebre, vei dobândi noțiunile necesare despre compoziție, tipuri de linie, tușe plastice și tușe decorative, elemente de limbaj plastic în diferite tipuri de desen.

Introducere in arta actorului, cu Smarandea Caragea

Din 14 septembrie, ora 19:00, atelier în 9 ședințe

Pe parcursul atelierului vei avea ocazia să cunoști oameni noi, cu preocupări variate și deschiși să experimenteze arta teatrală. Cu ajutorul jocurilor și a improvizației vei învăța să îți controlezi emoțiile și să fii mai sigur în propriile forțe.

Curs de Istoria Artei: Antichitate, Renaștere și Modernitate, cu Cosmin Ungureanu

Din 21 septembrie, ora 19:00, atelier în 8 ședințe

Cu ajutorul imaginilor fascinante și prin discuții interactive vei călători de-a lungul câtorva secole din cronologia artei europene.

Urmărește evoluția artelor vizuale din Antichitate până în secolul XX. Vei vedea cum s-a configurat idealul estetic clasic, ce a însemnat Renașterea și cum s-a dezvoltat pictura barocă. Continuăm cu avatarurile modernității: Romantism, Realism, Impresionism. Iar în final vei descoperi mișcările de avangardă și pictura abstractă.

Vincent van Gogh: pictorul bucuriilor ascunse, cu Cristian Mladin

Din 21 septembrie, ora 19:00, atelier în 4 ședințe

Îți propunem un atelier dedicat marelui pictor olandez Van Gogh, în care vei afla mai multe despre artiștii care l-au inspirat, despre cercul său de prieteni și despre capacitatea sa extraordinară de a regândi pictura. Vom povesti și ne vom minuna de efervescența artistică a epocii în care Van Gogh a trăit.

Atelier de desen și Ilustrație de carte, cu Ioana Mladin

Din 22 septembrie, ora 19:00, atelier în 5 ședințe

La acest atelier te vei familiariza cu diferite tehnici de ilustrație: acuarela, tușul, colajul și creioanele colorate. La final, vei ști să desenezi un personaj în mai multe ipostaze, să asortezi culori, să aplici trucuri vizuale și să schițezi o poveste întreagă.

Mai multe detalii despre aceste ateliere găsești pe www.victoriei.ro

Înscrierile se fac la adresa [email protected]

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share