Toamna aceasta, Atelierul a început școala pentru cei pasionați de handmade și produse de autor și, într-o primă ediție care s-a bucurat de succes, am învățat împreună cum să-ți faci o afacere dintr-o astfel de pasiune!
Cursurile școlii au fost susținute de Mihaela Ion și Teodora Vlădescu, fondatoarele Asociației Atelierul de Creație și s-au desfășurat în săptămâna 7-11 septembrie, de luni până vineri, între orele 19.00-21.00, la sediul Creative Arts din București, str. Olari nr. 25 – o locație tocmai potrivită pentru creativitate, dar și relaxare.
Temele abordate în cadrul Școlii de toamnă au avut următoarea succesiune:
Ziua 1 – Stilul personal · Colecția de autor · Inspirația
Ce este stilul personal și cum să-ți descoperi propriul stil, cum se concepe o colecție și cum să-ți găsești inspirația
Ziua 2 – Elementele unui brand · Pagina de contact · Clientul ideal · Așa nu, de ce nu vinzi · Legislație
De la povestea ta, la identitatea brandului, de ce este importantă prezentarea ta și a produselor tale în cadrul paginii de contact, ce trebuie să știi ca să treci de la hobby la o afacere, coduri CAEN folositoare
Ziua 3 – Tehnici de promovare, Tehnici de fidelizare a clienților, Fotografia de produs
Cum îți promovezi brandul prin tehnici online și offline, tehnici de fidelizare a clienților, tips&tricks pentru fotografia de produs
Ziua 4 – Planul de afacere, Cum calculezi prețul, Relația cu clienții
Cum îți construiești un plan de afaceri – elemente principale, metode de stabilire a prețului, customer care
Ziua 5 – Creativitatea, Plagiatul, Reinterpretare și reutilizare
Metode de a-ți dezlănțui creativitatea, ce este plagiatul și cum ne putem proteja, reinterpretarea unor idei în stilul propriu
La final, câteva recenzii din partea celor care au venit la școala noastră:
Irina Serbănescu
Doresc să vă mulţumesc pentru organizarea Școlii de Toamnă, a fost o experienţă frumoasă şi care m-a inspirat. Un curs documentat şi prezentat cu pasiune. Mi-aş dori sa îl mai organizaţi, poate cu altă temă şi să păstraţi atmosfera prietenoasă, eu cu siguranţă voi participa.
La cât mai multe proiecte asemănătoare!
Cu drag,
Irina
Elena Mangiurea
Am participat cu plăcere la cursul Școala de toamnă Atelierul – De la hobby la afacere handmade, de la care am primit informaţii concentrate cu privire la aspectele de care trebuie să ţii cont ca să porneşti şi să menţii o afacere în domeniul acesta.
Dragă Mihaela şi dragă Teodora, aţi pus mult suflet în tot ceea ce aţi făcut la curs şi vă mulţumesc pentru asta.
Angela Minca
Săptămâna aceasta (7-11 septembrie) am participat la un minunat curs ținut de Mihaela Ion și Teo Vlădescu: Școala de toamnă Atelierul la sediul Creative Arts (care întâmplător sau nu este și locul unde lucrez).
După o săptămână frumoasă în care am așteptat cu nerăbdare ora 19:00 în fiecare zi, pot să vă spun că le urez fetelor la cât mai multe cursuri și ateliere pentru că mie tare mult mi-a plăcut. Atmosfera a fost frumoasă și jovială, prezentarea făcută coerent și în așa fel încât să îți inspire idei cu care să contribui la curs. Așa că toată lumea și-a spus părerea, ideile și s-a mândrit cu produsele pe care le-a mai făcut.
Este un curs pe care îl recomand cu încredere atât artizanilor care sunt la început de drum, cât și celor care știu deja o mare parte din informațiile oferite, deoarece sunt sintetizate și redate în așa fel încât să îți fie ușor să înțelegi fie că ești începător sau doar ai câteva lipsuri în informațiile pe care le deții. De asemenea, faptul că ți se explică tot ce ar trebui să știi într-un mediu simpatic cu oameni care lucrează sau vor să lucreze în același domeniu are un alt impact asupra ta. (Spre exemplu, eu mi-am adus aminte de o fotografie mai veche cu produse făcute de mine la început, care nu era tocmai măgulitoare și am șters-o).
Nu am nimic de reproșat referitor la curs, iar fetelor cu atât mai puțin. Au fost informații corecte și coerente din mai multe domenii (branding și promovare, fotografie, legislație etc.), atmosferă plăcută, flexibilitate din partea lor către ideile și părerile cursantelor, sfaturi frumoase, iar toate informațiile primite au fost în fiecare seară trimise pe mail pentru a putea fi recitite.
În încheiere am o singură sugestie: poate pe viitor să aveți și un curs mai lung care să conțină și o parte practică fie că este un studiu de caz, un mic plan de afaceri sau o mică strategie de marketing, care să îi facă pe cursanți să „pună osul la treabă” și nu doar să stocheze informații pe care să le folosească sau nu pe viitor.
Bonus, la sfârșit am primit o diplomă de participare, revista Atelierul „Back to School”, un sticker și plăsuța aia simpatică cu logo-ul lor pe care tare o voiam de mult.
Eu am rămas plăcut impresionată și repet, recomand cu drag Revista Atelierul.
Cristina Vasc
Am petrecut seri foarte plăcute la Şcoala de toamnă a revistei Atelierul, într-o locaţie frumoasă şi cu două trainăriţe simpatice, Mihaela şi Teodora, care ne-au împărtăşit din cunoştinţele, dar şi experienţa lor practică în această lume plină de viaţă a handmade-ului românesc! De la hobby la afacere, cursul m-a pus pe gânduri şi m-a învăţat că şi creativitatea şi talentul au nevoie de organizare şi cunoştinţe temeinice de administrare şi promovare a unei afaceri pentru a avea succes.
Andreea Manea:
Întotdeauna am considerat că este destul de greu să fii și artizan (designer, artist) și antreprenor în același timp. Cu alte cuvinte mi se pare greu să faci o afacere din produsele lucrate cu mâna ta. Artistul e cu inspirația lui, cu ordinea în dezordinea lui, cu atașamentul față de produsele lucrate cu atâta pasiune, cu ideile buluc în mintea sa. El e cu arta nu cu vânzarea, planul de afaceri, contabilitate, marketing, studiu de piața și alte lucruri d-astea de care sincer nu are timp, nu că l-ar plictisi. Tocmai de aceea Școala de toamnă a venit ca o gură proaspătă de aer și a reușit să puncteze pentru mine cele mai importante provocări cu care se confruntă artizanii din ziua de astăzi și a pus ordine în gândurile și ideile mele.
Cum ne găsim inspirația, cum ajungem să se creăm un brand durabil și de succes, ce preț stabilim pentru produsele noastre, cui ne adresăm și cui vindem, au fost doar o parte dintre subiectele discutate în cele cinci zile care sinceră să fiu, nu știu când au trecut.
Cui aș recomanda cursul? Îl recomand cu drag tuturor celor care se gândesc serios să își transforme hobby-ul într-un stil de viața, care culmea, va aduce și bani.
Ce mă face să îl recomand?
- Există o mulțime de cursuri de antreprenoriat atât în București, cât și în țară, dar puține sunt dedicate strict artizanilor;
- Colegele de curs au împărtășit aceleași pasiuni așa că am avut ocazia să aflu o mulțime de lucruri noi (evenimente, site-uri de inspiraţie, tehnici de lucru) ce țin fix de domeniul designului, artei, handmade-ului;
- Pe lângă informaţiile primite atât la curs, cât și pe mail, am avut parte de o atmosferă veselă, călduroasă și relaxantă.
Ce nu mi-a plăcut? Nu știu când a trecut atât de repede timpul. Nu am nimic de reproșat, totul a fost fain și abia aștept următoarea ediție.”
Pozele au fost realizate de Daniela Lazăr, mai multe imagini de la eveniment găsiţi aici.
Pasare Alexandra
5 octombrie
Buna!
Super mi se pare ceea ce ati facut!
Din pacate am aflat prea tarziu!
Mai organizati altadata?
Unde pot sa ma inscriu ca sa fiu la curent, sa nu mai ratez?
Mersi,
Alexandra
Cristina Vasc
5 octombrie
Multumim frumos pentru interesul tau! Te poti abona atat la newsletter-ul revistei noastre online (https://www.revista-atelierul.ro/), cat si pe pagina de FB a Revistei Atelierul.