Bine v-am regăsit!
Afară, toamna pictează tabloul inedit al anului 2015. În fiecare an ne încântă cu o nouă capodoperă și ne uimește cu nesecatul izvor de inspirație. Dacă vă place să pictați sau să desenați, cred că veți găsi interesant următorul tutorial.
Acum trei ani, am realizat o jucărie pornind de la pictura unui copilaș. În vară acestui an, v-am provocat creativ să vă desenați jucăria. Am primit multe desene frumose și interesante pe adresa de mail a concursului. Cele două desene câștigătoare au fost o mașinuță și un unicorn curcubeu. Am documentat realizarea celor două jucării, după cum v-am promis și urmează să vi le prezentăm în paginile revistei.
Vom începe cu jucăria realizată de Oana Mihai, creatoarea proiectului DulceaMeaCasa – ce adăpostește ”lucrușoare dulci, făcute de mână, acasă” și educator dedicat.
Mașinuța Renatei
Sunt impresionată întotdeauna de spontaneitatea copiilor, de desenele și joaca lor. Nu este ca un tipar: ”acum fac asta, apoi cealaltă, nu-mi iese culoarea, am tăiat prea mult”… Nuuuu! Copiii fac totul cu plăcere și, dacă se întâmplă să se supere pentru că nu reușesc din prima, încearcă încă o dată, cu mai multă voioșie.
Când am primit vestea că mașinuța va fi una dintre jucăriile ce urmau să fie cusute, m-am bucurat la fel ca un copil. De fapt… ca trei 🙂 (fetele mele erau în preajmă și au zâmbit când au vazut desenul: „acum să te vedem, mami!” )
Mașinuța nu este desenată de un băiat, nu are elemente „tehnice”, ci este mașinuța unei fetițe care iubește culorile și texturile. Așa am interpretat eu desenul și așa am și pornit la drum.
Am făcut tipare pentru fiecare parte, am trasat conturul pe materiale și am decupat, lăsând o margine de 0,5 cm fiecăreia.
Am ales materiale cu diverse modele colorate (pentru a respecta ideea din desenul Renatei ). Deasemenea aceste materiale au texturi diferite. Am mai adaugat și eu puțină textură: de exemplu, între două bucăți de material galben am inserat câteva fire de tricotat.
Am cusut fiecare element care formează fața jucăriei unul de celălalt si am reconstituit astfel forma mașinii.
Doar o parte – deoarece pentru cealaltă am folosit un material moale de fleece ( sau polar cum i se mai zice) de culoare galbenă. Am cusut cele două părți la mașina de cusut și am lăsat un loc prin care să introduc umplutura din puf siliconic. Am cusut apoi de mână, cu punct ascuns.
Pentru roți, am folosit tot fleece și am cusut urmărind tiparul inspirat din desenul Renatei. Cine zice că roțile trebuie să fie perfect rotunde? ;) Si… pentru a semăna și mai bine cu desenul, am brodat „spițele” cu fir în degrade mov.
Nicio fabrică de autoturisme nu mai vrea să construiască asemenea roți, desi arata foarte bine :)!
Când totul era gata, mi-am zis că nu ar fi rău să mai adaug puțină textură. Astfel, am brodat „spatele” mașinii.
M-am gândit în primul rând la cât de mult le place copiilor să atingă, să simtă, să descopere materialul. Am rezistat totuși eroic și nu am pus dantelă :).
Și iat-o! Este gata!
Acum poate să facă o ”tură” prin casă, să cunoască jucăriile și să le plimbe un pic, să le arate cât este de frumoasă și ce giumbușlucuri știe să facă! Papușica Ana a fost încântată și fetița mea și-a împrumutat vocea mașinuței, imitând ”sunete de mașină înfuriată”.
A venit însă timpul ca mașinuța să plece spre altă căsuță – cea a Renatei. Acolo este așteaptată cu nerăbdare pentru a se juca împreună. Poate o va scoate la plimbare, vor merge la grădiniță sau chiar vor călători în lumea viselor. Doar este rodul imaginației ei, devenit realitate.
Multe îmbrățișări!
Text și Fotografii – Oana Mihai, DulceaMeaCasa.
Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!
Tutorial: Desenează jucăria – Unicornul Curcubeu | Revista Atelierul
12 aprilie
[…] realizarea celor două jucării, după cum v-am promis. Despre mașinuță ați putut deja citi aici, iar despre unicorn vă voi povesti astăzi.Unicornul Curcubeu a fost inspirat de desenul unei […]