READING

Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de prod...

Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs prima dată în Timişoara

Distribuie articolul:
Share

După ce anii trecuți Iașiul și Clujul au fost orașele care au găzduit proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, anul acesta a venit rândul Timișoarei să își aducă în prim plan oamenii creativi, designerii și creatorii produselor unicat. Asociaţia Atelierul de Creaţie vine cu cea de-a patra ediție a Nopții Albe pe data de 31 octombrie 2015, între orele 19.00 – 02.00 la centrul cultural Ambasada  (Str. Anton Seiller nr. 2, Timişoara).

FB Event: https://www.facebook.com/events/208588399472175/

Evenimentul – cu intrare liberă – este o excelentă provocare, nu doar pentru creatori și designeri, ci și pentru toți cei ce apreciază obiectele originale ale autorilor. Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, expoziţie pop-up curatoriată de Mihaela Ion şi Teodora Vlădescu, vine cu un concept nou pentru evenimentele de profil, astfel că, pe lângă produsele expuse, cele mai interesante mixuri social chill cu influenţe groove vor fi mixate live toată noaptea de DJ Frunză.

Participanţi: Andreea Bololoi Jewelry // Abru // Bo3mia // Carter Gear // Daciana Dax // DCD Illustration // Desenat // edit.CUT.paint // F r a n t u r i // Onibon // Ramsmade

Bloggerii oficiali sunt: http://www.allthatbeautythings.co/; dorinadanila.com

Afis Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs TM

În Timişoara simţim schimbarea în aer, ştim sigur că produsul de autor a pătruns în spaţiul artei contemporane şi că a devenit obiect de artă, aşa că te aşteptăm la o seară cochetă în compania designerilor şi creatorilor naţionali de produse şi te invităm să foloseşti hashtag-ul #blanchenuit pentru a fi la curent cu toate noutăţile evenimentului.

Ediţia de anul acesta a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs este finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi se desfăşoară în trei oraşe din România: Cluj-Napoca (17 octombrie la Centrul de Cultură Urbană Casino), Bucureşti (24 octombrie la Institutul Cultural Român) și Timişoara (31 octombrie la Ambasada). Proiectul se va încheia cu lansarea catalogului trilingv al expoziției.

Pe parcursul celor patru ani, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs a devenit o platformă activă de networking şi de inspiraţie, dedicată persoanelor creative din România. Proiectul a fost finalist la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact, iar voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură. Proiectul a adus alături peste 150 de designeri şi creatori de produse din România.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este organizat de echipa Asociaţiei Atelierul de Creaţie, organizaţie non-profit ce susţine – de mai bine de cinci ani – abordările alternative de prezentare în spaţii noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share