Săptămâna trecută vă propuneam un articol inspirațional despre Coronițele de Crăciun. Vi-l amintiți ? 🙂
Ei bine, am intrat în atelier și am meșterit de zor (cum m-am priceput mai bine) o coroniță pentru surioara mea. Am reușit să și documentez procesul de creație și vă voi povesti aventura coroniței în cele ce urmează! Sper să vă covingă să încercați și voi să creați o coroniță veselă.
Coronița mea trebuia să fie potrivită ca dimensiune, să se încadreze în cromatica alb-albastru și un strop de argintiu – pentru a se potrivi cu celelalte decorațiuni pe care i le-am lucrat în anii trecuți surioarei mele și să îl aibă în prim plan pe Omul de zăpadă.
Pentru început am ales materialele pe care urma să le folosesc:
* fetru
* acril în degrade, acril alb
* nasturi
* carton (pentru bază)
* bandă dublu-adezivă (sau orice alt lipici care să lipească bine elementele pe bază de fetru / croșetată)
* diferite elemente decorative din plastic, lemn; pom-pom, mărgeluțe, strasuri etc.
* ochi mobili
Pentru a crea baza, este suficient să vă hotărâți ce dimensiuni doriți sa aibă decorațiunea și să trasați pe un suport conturul, urmând să decupați forma de cerc.
Partea frumoasă la coronițele cu bază din carton este că avem materie primă la îndemână, sunt ușoare și se așează foarte frumos pe perete / ușă.
Odată creată baza, urmează să o îmbrăcăm. Eu am ales ca pe spate să folosesc fetru, iar fața să o croșetez. Puteți alege să folosiți fetru pe amândouă fețele daca vreți să terminați proiectul mai repede. Există și un fetru mai gros – este mai potrivit pentru partea care urmează a fi decorată.
După ce am fixat fetrul pe spate (cu ajutorul benzii dublu-adezive) și am scăpat de surplusul de material, am început să croșetez partea din față.
Am refolosit firul dintr-o mitenă pe care nu o finalizasem.
Am realizat un lanț format din 55 de ochiuri și apoi am lucrat trei rânduri de piciorușe duble, la care am înmulțit la fiecare al cincilea picioruș dublu.
Am cusut partea croșetată de cea de fetru, finalizând astfel baza coroniței.
O altă variantă (rapidă) de pregătire a bazei, este să o vopsiți sau să o îmbrăcați în materiale diverse. 🙂
Umează partea cea mai drăguță: decorarea. Pentru început încercați mai multe variante și alegeți elemenele în așa fel, încât să stabiliți un echilibru între piesa centrală a coroniței și celelalte decorațiuni.
Eu am ales un personaj principal în jurul căruia să aranjez elementele decorative. Este un Om de zăpadă!! L-am creat din fetru, acril alb, pom-poms, strasuri, diferite mărgeluțe, ochișori mobili. L-am lucrat fără a avea un model – nu vă temeți să experimentați :D!
Și așa arată coronița pe care am lucrat-o pentru surioara mea! 🙂
Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!
NO COMMENT