READING

Recenzie – Curs de Introducere în Design interior ...

Recenzie – Curs de Introducere în Design interior şi Arhitectură

Distribuie articolul:
Share

Dacă doreşti să îţi decorezi locuinţa, eşti pasionat de design, un novice în domeniu, un artist însetat de cunoaştere sau o persoană curioasă cu privire la tainele arhitecturii, cursul de Introducere în Design interior şi Arhitectură este locul ideal pentru a asimila o veritabilă emoţie arhitecturală.

Cursurile se desfăşoară în cadrul Fundaţiei Calea Victoriei, ce oferă un spaţiu intim şi util, alături de cursanţi ale căror vârste şi ocupaţii creează un melanj plăcut inspiraţional. Nu trebuie să ai cunoştinţe în domeniu, trebuie doar să ai dorinţa de a cunoaşte şi de a-ţi îmbogăţi cultura generală – principalul obiectiv al cursului.

Discuţiile variază şi se întind cronologic pe o axă a istoriei arhitecturii în linii foarte mari şi generale. Alături de informaţia transmisă de D-na Cristina Pană, doctor în arhitectură – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Bucureşti –, prezentările sunt acompaniate de imagini demonstrative şi exemple de artişti şi operele lor. Temele principale acoperă: Designul interior în arhitectura locuirii, Repere ale stilurilor clasice de la antichitatea egipteană până la eclectismul secolului 19, Art Nouveau, Dezvoltarea industrială şi modernismul în arhitectură şi design, Art Deco în Europa şi SUA, Arhitectura interbelică în România, Design interior în locuirea contemporană, Abordarea unui proiect de amenajare interioară, relaţia beneficiar – designer de interior.

Noile tendinţe de design, precum şi evoluţia acestora sunt exemplificate şi însuşite în 2 ore a 7 şedinţe şi se încheie cu un proiect antrenant pentru imaginaţia fiecărui cursant: crearea, cel puţin pe foaie, a locuinţei ideale în funcţie de nevoile fiecăruia.

Cursul de Introducere în Design interior şi Arhitectură este o experienţă utilă pentru orice cunoscător/necunoscător al domeniului care, la final, poate beneficia de un Certificat de participare la atelier ce atestă însuşirea informaţiilor acumulate sau dezvoltarea unor abilităţi şi tehnici, lucru care poate fi luat în considerare de un angajator.

Aşadar, o singură dilemă se poate naşte la sfârşitul acestor prelegeri, şi anume care să fie următorul curs pentru care să mă înscriu? Dacă aveţi aceeaşi dilemă, vă invit să accesaţi site-ul http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/ şi să hotărâţi ce mistere doriţi să desluşiţi în cadrul următorului curs.

Sursă imagine:  Bo3mia

Comentarii

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share