READING

East European Comic Con 2016 – Geek Mecca

East European Comic Con 2016 – Geek Mecca

Distribuie articolul:
Share

Iată că am ajuns şi la East European Comic Con anul acesta, la cea de-a patra ediție a unui eveniment ce nu trebuie ratat.
Pentru cei care nu ştiu încă, EECC este cel mai mare eveniment de gen din România, care aduce laolaltă toți iubitorii culturii geek, fie că este vorba de fanii serialelor, ai benzilor desenate, ai seriilor anime sau jocurilor pe computer. Indiferent că esti graphic designer, game developer sau simplu entuziast a tot ce se întâmplă în lumea fantasy, cu siguranță îți vei găsi locul la Comic Con.

Printre cosplayer-ii costumați în diverse personaje, de la Pikachu la Boba Fett, ne-am făcut şi noi loc şi am admirat tot ce se întâmplă în cadrul festivalului. Totul a fost foarte bine gândit şi organizat astfel că nu aveai cum să te plictiseşti.

Evenimentul s-a desfăşurat ca şi în anii trecuți în incinta Romexpo, între 27 și 29 mai, fiind structurat pe două pavilioane, unul dedicat culturii geek, iar celălalt dedicat gaming-ului. În primul pavilion aveau loc panel-uri unde actorii sau youtuberii vorbeau despre cariera şi pasiunile lor, şi unde fanii le puteau adresa intrebări. Tot aici, in aulă, a avut loc concursul de cosplay, la care ne-au impresionat atât performanța participanților cât şi costumele, pe care mulți dintre ei şi le-au confecţionat singuri.

În holul central, raiul oricărui pasionat, găseai şi puteai să achiziționezi suveniruri începând de la stickere și căni cu personajele preferate, pâna la accesorii, tricouri şi chiar figurine şi benzi desenate. La etaj regăseai standurile artiştilor grafici, unde puteai admira printuri ale lucrărilor şi tot aici puteai juca boardgames, picta figurine mini sau desena pe tabletele grafice puse la dispoziție de Wacom. Aici l-am întâlnit şi pe artistul Puiu Manu, cunoscut pentru benzile desenate made in RO, cum ar fi: „Ionița Tunsu – Un haiduc de Bucureşti”, „Toate pânzele sus”, „Trei luni de vacanță în trecut”. Un om foarte entuziast, prietenos şi îndrăgostit de munca sa, care ne-a vorbit cu drag despre povestirile pe care le ilustrează.

Pavilionul de gaming, în care se organizau diverse concursuri cu premii, s-a dovedit a fi poate cea mai dinamică încăpere din cadrul festivalului, fiind într-o continuă stare de adrenalină. Şi aici erau expuse cele mai performante configurații de gaming pentru a putea fi testate de gamerii de la eveniment. Tot aici am găsit standul RGDA (Romanian Game Developers Association) unde erau prezentate cele mai noi jocuri românești. O altă atractie majoră în pavilionul de gaming a reprezentat-o standul Armatei Romane, cu o selecţie de arme şi accesorii militare pe care le puteai analiza în voie, desigur, sub atentă supraveghere.

Oamenii care participă la Comic Con în fiecare an deja se cunosc între ei, iar sentimentul general este unul de apartenență. Am observat că în cadrul unor astfel de evenimente se leagă foarte rapid prietenii, întrucat e aproape imposibil să nu găseşti pe cineva cu aceleaşi pasiuni ca ale tale. Într-adevăr este un eveniment care merită lăudat pentru că reuşeşte să se ridice la înălțimea festivalurilor de gen din afară. Nouă ne-a plăcut tare mult la East European Comic Con şi abia aşteptăm următoarea ediție.

Fotografii realizate de Teodora Vlădescu

Comentarii

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share