Ați dat deja o raită prin parc să vă umpleți buzunarele cu ghinde și castane? Ați văzut ce colorată e toamna? Atâtea nuanțe și tonuri calde, desfășurări de lumină și umbre încă jucăușe! În ton cu toamna aceasta colorată, vă propun să croșetăm împreună ghinde. Ghinde cafenii, maronii, verzi și galbene.
Aveți nevoie de fire de croșetat în culorile pe care le doriți, o croșetă potrivită (numerele 2.50 sau 3.00), ac, vatelină și foarfece.
Dificultate: medie
Puncte de lucru: cerc magic, picioruș simplu, punct alunecat, înmulțire, descreștere.
Ghinda – Croșetezi ghinda cu fir de culoare bej sau cu verde, roșu, galben.
r1 – Începi cu un cerc magic în care croșetezi 6 piciorușe simple. Fiecare rând se croșetează unul în continuarea celuilalt, fără să închizi rândurile. Poți marca începutul fiecărui rând cu un fir de altă culoare.
r2 – Înmulțești în fiecare ochi – vei avea 12 ochiuri
r3 – Piciorușe simple în fiecare ochi. 12 ochiuri.
r4 – Înmulțești în primul ochi, apoi croșetezi un picioruș simplu în următorul. Repeți până la sfârșit. Vei avea 18 ochiuri.
r5 – r10 – Piciorușe simple în fiecare ochi.
r11 – Descrești (imaginea mai jos – tragi firul, pe rând, prin următoarele 2 ochiuri, ai 3 ochiuri pe croșetă, iar prin toate 3 tragi firul), picioruș simplu în următorul ochi. Repeți până la sfârșit. Vei avea 12 ochiuri.
Umpli ghinda cu vatelină.
r12 – Descrești de 6 ori. Închizi cu punct alunecat.
Căpăcelul – Croșetezi cu un fir de culoare maro închis, roșcat. După ce îl croșetezi, îl vei coase de ghindă.
r1 – Cerc magic în care croșetezi 6 piciorușe simple. Ca să pot forma direct o codiță, am lăsat un fir lung de 50 cm.
r2 – Înmulțești în fiecare ochi și obții 12 ochiuri.
r3 – Înmulțești în primul ochi, croșetezi în următorul un picioruș simplu. Vei avea 18 ochiuri.
r4 – Înmulțești în primul ochi, croșetezi 4 piciorușe simple, repeți până la final și vei avea 21 de ochiuri.
r5 – r6 – Croșetezi piciorușe simple în fiecare ochi.
r7 – Descrești, piciorușe simple în următorii 9 ochi, descrești, piciorușe simple până la sfârșit. Rămâi cu 19 ochiuri. Închizi cu punct alunecat. Lași un fir lung pentru a coase căpăcelul.
Codița – Cu firul lung de la început faci un lănțișor cu 30 de ochiuri (sau mai lung sau mai scurt, în funcție de cât de lungă vrei să fie codița) și prinzi capătul pe interior.
Coși căpăcelul de ghindă.
Ghindele tale colorate sunt gata. Le poți folosi pentru aranjamente de toamnă, pentru coronițe cu frunze. Poți face o girlandă sau le poți păstra pentru a decora chiar și bradul de Crăciun.
Toamnă colorată îți doresc.
Ema
Fără comentarii