TRĂIESC DIN ARTĂ- ediţia a III -a

Distribuie articolul:
Share

În weekendul 8-9 octombrie, echipa Artivist lansează ediția #3 a evenimentului TRĂIESC DIN ARTĂ!. O serie de conferințe ce gravitează în jurul misterului nu neapărat ”dacă”, ci mai ales ”cum” se trăiește din artă.

Axat pe domeniul artelor, evenimentul cultural, TRĂIESC DIN ARTĂ!, vine cu un format nou. Pe durata a două zile, creativii din domeniul muzical și al filmului sunt invitați la două conferințe și patru sesiuni de workshop-uri într-un spațiu pe măsură – ART HUB-ul dedicat manifestărilor de tip cultural-artistice din București, POINT.

banner-logouri

Sâmbătă, 8 octombrie – TRĂIESC DIN MUZICĂ. Invitați:

A-C Leonte

Helen

Ștefan Matei – Les Elephants Bizarres

Duminică, 9 octombrie – TRĂIESC DIN FILM. Invitați:

Andrei Gheorghe – Diud

Mihai Sofronea

Radu Stancu – deFilm

Ambele conferințe vor fi moderate de Barna Nemethi, iar intrarea în cadrul acestora este liberă și se realizează pe baza completării formularului din acest link: http://artivist.ro/events/tda3-bilete.html.

Atenție! Locurile sunt limitate.

Desfășurătorul evenimentului:

11:30 – 12:00 CHECK IN

12:00 – 13:30 CONFERINȚĂ

13:30 – 14:30 LUNCH BREAK

14:30 – 16:30 WORKSHOP

16:30 – 20:00 AFTER-PARTY

#artivist #TDA3 #muzica #film

––––––––––––––––––––––––

Un eveniment realizat cu sprijinul POINT

Susținători ai artelor: AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Creioneticași Brigada de Voluntari.

Premiile vor fi acordate de Ateliere Fara Frontiere a.k.a. remesh.

Promoteri ai artelor: A List Magazine, Art Line, Asociatia Operatorilor Culturali, Bună dimineaţa, Bucureşti, Carturesti, Dizainăr,ExperimentalistRO, FEEDER.ro, Revista Atelierul, Scena9, URS – Underground Romanian Sound

Radio-ul evenimentului, TANANANA

Fotografiile vor fi realizate de Andrei M și Alexandru Daniel

––––––––––––––––––––––––

Pentru parteneriate sau orice fel de informații ne puteți scrie pe [email protected] sau ne puteți suna la numerele: 0743 044 186 | 0725 563 556 | 0740 315 570.

CONTEXTUL ACTUAL

În prezent, există multe preconcepții despre ce înseamnă să fii artist. Dacă am arunca o privire la opinia populară curentă, sectorul creativ pare un joc de noroc mereu în pierdere, în care destinul te condamnă la o viață singuratică și sărăcăcioasă. Cu toate stereotipurile care se vehiculează în ziua de azi, o carieră în domeniul artelor pleacă întotdeauna de la premiza nereușitei.

MANIFEST PRO-ARTĂ

Începutul manifestului PRO-ARTĂ a a pornit odată cu lansarea proiectului cultural ‘Trăiesc din artă! Mit sau realitate?’ cu ocazia căruia vor fi organizate o serie de evenimente ce promovează sinergii între sectoarele creative și culturale, pe de o parte, și sectorul antreprenorial, pe de altă parte. Manifestul dorește sa imbine diverse domenii artistice pentru a crea un dialog mai putin conventional despre:

– care sunt dificultățile cel mai frecvent întâlnite din sectoarele culturale și creative și cum se pot depăși;

– cum poți reuși într-o carieră artistică atunci când sorții(și apropiații) par să fie împotriva-ți;

– rolul artei în societatea curentă;

– poveștile de succes ale artiștilor contemporani, ale profesioniștilor din domeniul patrimoniului cultural și creativ ;

– cum poate arta să reprezinte interesele comunității;

– arta ca motor al dezvoltării durabile, o dezvoltare care ține cont de eficacitate economică, echitatea socială și echilibrul mediului;

ARTIVIST a luat naștere în luna decembrie, 2015 și chiar dacă această mișcare a pornit cu trei tineri, în timp a devenit a tuturor având brațele deschise pentru oricine își dorește să se implice în proiecte cu și despre artiști.

Evenimentele ARTIVIST au la bază dorința de a inspira și motiva tânăra generație de artiști. Reușim să facem asta prin organizarea unor discuții transparente, alături de artiști contemporani de succes din diferite segmente creative: muzică, pictură, literatură, teatru, film și altele. De asemenea, susținem artiștii debutanți prin promovarea actelor artistice în comunitatea noastră, prin publicarea de interviuri, dar și prin curaj și îndrăzneală!

Motto-ul nostru este: Îndrăznește să inspiri!

www.artivist.ro

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

RELATED POST

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share